Ο “καθεστωτικός” Κ. Σανίδης και η παρέα του… (με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης) – Από τους καθεστωτισμούς και τους ολοκληρωτισμούς στην Απελευθέρωση και την Αναγέννηση

22 Αυγούστου 2022
11:38

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι εδώ και πολλά χρόνια είμαι ο μοναδικός με δημόσιο λόγο, πολέμιος σε πολιτικό επίπεδο του “καθεστωτικού” Κ. Σανίδη και της παρέας του!!!

Βλέπετε το να κατέχεις ακόμη από το 1989 την θέση του Προέδρου σε ένα θεσμό όπως η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης αν μη τι άλλο αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά φασισμός και ολοκληρωτισμός.

Τώρα το πως τα καταφέρνει, είναι πολύ απλό, να ρωτήσετε τους συνδικαλιστές που συμμετέχουν και μάλιστα τον ψηφίζουν!!! είναι αρκετοί.

Σήμερα 33 χρόνια μετά βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Αυτής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. που θα γίνουν αν όλα πάνε καλά για την “παρέα” στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Σε έρευνα που πραγματοποίησα τα μέλη της Λέσχης που είναι στο σύνολό τους όλα ανενεργά, δεν γνώριζαν τίποτα… Καταλαβαίνετε λοιπόν με τι έχουμε να κάνουμε ή καλύτερα θα ζήσουμε πάλι την γνωστή ατάκα “στο ίδιο έργο θεατές” για πολλοστή φορά.

Είναι η στιγμή όμως να αντιδράσουν οι δυνάμεις εκείνες που δεν πορεύτηκαν ποτέ με όλη αυτήν την παρακμιακή κατάσταση αλλά προτίμησαν να απέχουν για λόγους αυτοσεβασμού.

Σήμερα όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπήρχαν και πριν. Όλοι μας πρέπει να απαιτήσουμε να αναβληθούν οι εκλογικές διαδικασίες, να ανοίξει ο κατάλογος εγγραφής νέων μελών και μετά να πάμε σε εκλογές έχοντας μπει σε μία αναγεννητική τροχιά – διαδικασία. Μόνον έτσι η Ποντιακή υπόθεση που μέρος της είναι και η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης θα μπορέσει να κρατηθεί σε υψηλά στάνταρ (Παγκόσμια αναγνώριση, είσοδος και διδαχή στα σχολεία της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού κ.α.)

Τώρα, σε όλους αυτούς που κατά καιρούς ψιθυρίζουν αλλά δεν τολμούν, τους προτείνω για να σώσουν την “ψυχή” τους να αντιδράσουν και μάλιστα δυναμικά. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι της όλης κατάστασης που θα συνεχίζεται. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Καλό βόλι…

Σημείωση. Πριν από πέντε χρόνια είχα ζητήσει να εγγραφώ μέλος στην Εύξεινο Λέσχη.

Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: Να κάνεις αίτηση και θα περάσει ένα διάστημα (δοκιμασία) και θα αξιολογηθείς αν μπορείς να γίνεις μέλος…

Να τους χαίρεστε!!!

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Κοζάνη, Αύγουστος 22

15 σχόλια

  • Εσένα θέλουμε πρόεδρο..εσύ θα λύσεις όλα..κοίτα να εκλεγείς πρώτα πουθενά και μετα μίλα..μια ζωή τα ίδια και τα ίδια είσαι….εισαι ο επόμενος πρόεδρος της ευξείνου λέσχης θεόφιλε.προχώρα.

  • Θεόφιλε πάντα σωστός και αμερόληπτος. Συμφωνώ σε όλα. Τι μπορούμε να κάνουμε ??Μπορούμε τώρα να κάνουμε αίτηση ??

  • Ναι θα κάνω αίτηση και θα ψηφίσω Σανιδη, έχει αφιερώσει τη ζωή στο έργο αυτό που βλέπετε κύριε Παπαδοπουλε,,με αξιοπρέπεια και ήθος,,η πρωτοβουλία του είναι αξιέπαινη όσα χρόνια και να περάσουν,,,

  • Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης. Το πιο δημοκρατικό ποντιακό σωματείο. Για να ψηφίσεις περνάς από δοκιμαστική περίοδο 2 ετών και αν σε εγκρίνει η πλειοψηφία του ΔΣ γίνεσαι μέλος. Δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό έχεις δικαίωμα ψήφου. Αλήθεια πόσα είναι τα μέλη του Συλλόγου? Ποιοι ψηφίζουν στις εκλογές? Ποιες είναι οι δράσεις της ΕΛΚ? Και χιλιάδες άλλα ερωτήματα βασανίζουν εμάς αλλά όχι την μόνιμη διοίκησή της.

  • Μόλις ακούσατε για εκλογές τρέχετε όλοι για την καρέκλα. Κάντε επιτέλους ότι λέει το καταστατικό. Αν λέει για δοκιμαστική περίοδο να ισχύσει η δοκιμαστική περίοδος. Για να δούμε ποιος είναι για τον Σύλλογο και ποιος για την καρέκλα.
    Και κάτι άλλο. Αν δεν ήταν ο Σανίδης, δεν θα υπήρχε όλο αυτό το έργο που βλέπετε.

  • Βάλτε λίγο αγάπη μέσα σας . Μην κρίνετε τους άλλους . Όλοι , όταν έρθει η ώρα , θα κριθούμε για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε .

    • Όλοι κρίνονται, ειδικά οι αιρετοί, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η βαθμολογία είναι σαν τη θερμοκρασία στην Αρκτική!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.