kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: «Χαντάκωσε» και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

23 Αυγούστου 2022
08:55

«Χαντάκωσε», με την έννοια ότι, από την μέρα που ανέλαβε την Προεδρία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, δεν κινήθηκε τίποτα, ούτε διοργανώθηκε, από το συγκεκριμένο φορέα, κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο, αντίστοιχο του κύρους του. Καμία πρωτοβουλία και κανένα σχέδιο, ώστε επιτέλους η Δημοτική Βιβλιοθήκη να καταστεί – τείνει να καταντήσει ανέκδοτο – «κοιτίδα πολιτισμού» στην πράξη κι όχι στα ανέξοδα κι ανούσια λογάκια αυτών που χαράσσουν την τύχη της. Ειδικά, αυτή την περίοδο του καλοκαιριού, που θα μπορούσαν να γίνουν πολλές δράσεις με πανελλήνια διάσταση, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης κινήθηκε, σχεδόν αποκλειστικά, σε ρυθμούς θερινού κινηματογράφου. Τα ποπ κορν, μόνο, έλειπαν.

Η Χύτρα

51 σχόλια

  • Έλα στην Πτολεμαΐδα να δεις την βιβλιοθήκη εκεί γίνονται δράσεις με όσους θέλουν όταν θέλουν συγκεκριμένα άτομα πάντα.

        • Εννοείται ότι ο σύλλογος κάνει δράση και όχι η βιβλιοθήκη που την απαξίωσε η υπάλληλος της γιατί έτσι ήθελε.

        • Αυτός ο σύλλογος για τις δράσεις του έχει βραβευτεί απο τον κύκλο ελληνικού παιδικού βιβλίου, έχει φέρει γνωστούς αξιόλογους συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, υπάρχουν άτομα με θέληση και αγάπη για αυτό που κάνουν, υποστηρίζοντας τις δράσεις φιλαναγνωσίας εθελοντικά, αλλά κάποιοι θέλουν αυτή η πόλη να πάει ακόμη πιο πίσω.

        • Αυτός ο σύλλογος έχει βραβευτεί για τις δράσεις του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, έφερε αξιόλογους συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Υπάρχουν άτομα με θέληση και αγάπη για αυτό που κάνουν, υποστηρίζοντας τις δράσεις φιλαναγνωσίας εθελοντικά, αλλά κάποιοι θέλουν αυτή η πόλη να πάει ακόμη πιο πίσω.

          • Τι σχέση ο σύλλογος με τη βιβλιοθήκη.
            Καμία.αρα η βιβλιοθήκη απαξιωμενη από όλους.αρα ο σύλλογος παίρνει τα εύσημα.
            Μπράβο σας!

          • Η πιο ουσιώδης σχέση είναι πως φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους στο βιβλίο και στην βιβλιοθήκη, ψιλά γράμματα για κάποιους που θεωρούν πως η βιβλιοθήκη είναι απλά μία αποθήκη με βιβλία.

  • Ο καθείς με την αισθητική του – το όραμα του – και τις δυνατότητες του.
    Σε απλά ελληνικά: τόσα μπορεί τόσα κάνει “είτε μας αρέσει είτε όχι”
    Τι θα παρουσιάσουν όλοι αυτοί την επόμενη μέρα που θα ζητήσουν ανανέωση θητείας;
    Σε ποιον τομέα τα πήγαν έστω μέτρια ώστε να αξιολογηθούν – όσο μπορούν να αξιολογηθούν;
    Έχουν καταλάβει ότι είναι σε λήθαργο;

    Θα είχε ενδιαφέρον ιδιαίτερο μάλιστα, να γίνει ένα άρθρο όπου θα παρουσιάσει το σύνολο έργου του δημάρχου και του κάθε αντιδημάρχου και προέδρου

  • Κόστισε για την κατασκευή της πάνω από 8.000.000 ευρώ. Κοστίζει για τη λειτουργία πάνω από 1.000.000 ευρώ το χρόνο.

    • Σε μια Ευρωπαϊκή Πόλη στη ΒΈΡΟΙΑ η βιβλιοθήκη είναι κρατική από το 1953!(έτσι γλυτώνουν το 1000000 το χρόνο).Εδώ θέλανε ρουσφέτια γιαυτό είναι δημοτική!Στη Βέροια είναι δημόσια!
      Ο νοών νοήτω!

  • Συγνώμη kozan.gr που θα διαφωνήσω αν και δεν θέλω να πάρω θέση υπέρ του δήμαρχου ο οποίος είναι κλασικός δημόσιος υπάλληλος του 1980 , Οι υπάλληλοι που υποτίθεται δουλεύουν εκεί τι κάνουν ? Αυτοί δεν έπρεπε να σκεφτούν δράσεις πολιτισμού και άνοιγμα της βιβλιοθήκης στο κοινό με διάφορες έξυπνες εκδηλώσεις? Είναι γνωστό ότι είναι όλοι αποσπασμένοι από διάφορες θέσεις του δημοσίου και έχουν βρει εκεί κατάλυμα, μην ξεχνάμε και τις αντιπαραθέσεις που είχαν πριν λίγα χρόνια όπου έγιναν δημόσια περίγελος γιατί παραπονούνταν ότι τους έτρεχε η διεύθυνση….μήπως kozan.gr πρέπει να το δεις αλλοιως το θέμα …..εκ των έσω και να κάνεις και ένα καλό ρεπορτάζ?Να μάθουμε και εμείς ξεκάθαρα τι γίνεται εκεί και αν κοστίζει πράγματι 1000000€ η λειτουργία του ?

  • Δεν είχε χρόνο γιατί ηταν απασχολημένος με το δηπεθε για να κάνει τον ερασιτέχνη-συνταξιουχο καλλιτεχνικό διευθυντή

  • Αυτος σας αξιζει.Αυτον επιλεξατε.Αλλαξτε πλευρο και συνεχιστε τον υπνο σας δημοτες της Κοζανης .Και στην τελικη αυτον θα ξαναψηφισετε,αυτος σας αξιζει,ετσι μουτκα να πορευεστε.

  • Έχει σχέδιο..χαντακωσε την βιβλιοθήκη μετά θα χαντακωσει τον Δημοτικό Κήπο με μπουλντόζες και τσιμέντα, το υπαίθριο θέατρο δεν θέλει και προσπάθεια-λιγο καιρό αδιαφορία ακόμα-και θα κάνει μπραφ να χαντακωθει από μόνο του και μετά ας τα τσιμεντωσει όλα στα πλαίσια της “πράσινης” και “κλιματικά ουδέτερης πόλης” για να πάρουμε και κανένα χρυσό βατόμουρο για την έλλειψη παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού στην φύση και την ποιότητα ζωής των δημοτών..

  • Η δημοσιογραφία που κάνετε ορισμένοι μάλλον είναι χωρίς έρευνα. Δείτε το καλοκαιρινό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης και πόσες δράσεις έχουν γίνει και ποσά παιδιά πήγαν στη βιβλιοθήκη, το μέλλον της κοινωνίας μας. Στη βιβλιοθήκη το βωμό της γνώσης όχι πουθενά τυχαία για καφεδάκι πεταγμένα τα παιδιά κάπου. Με εκπαιδευτικούς, με γυμναστές, δράσεις με προσκόπους και ποσά ακόμα. Μάλλον αυτά δεν ικανοποιουν. Το ξαναλέω στο βωμό της γνώσης. Μήπως θα θέλατε κανένα Αργυρό για να περάσετε καλά;

    • Αυτος είναι ο ρόλος μιας βιβλιοθήκης θηριώδους και πολυδαπανης; Αυτά που αναφέρετε, θεμιτά και καλώς γίνονται, αλλά έπρεπε να είναι τα ψιλά γράμματα όχι ο βασικός σχεδιασμός για την λειτουργία της…δεν ξέρω μάλλον και στο εξωτερικό θέλουν κανέναν Αργυρό και πηγαίνουν στις βιβλιοθήκες για “να περάσουν καλά” και για αυτό δεν ακολουθούν τις πρωτοπόρες μονοδιάστατες μεθόδους μας σε ανάλογους χώρους..

    • Ναι κύριε Νίκο μου. Έχετε δίκιο. Φοβερές δράσεις. Συγκλονιστικές. Κανείς όμως δεν ασχολείται. Γιατί; Μήπως διότι κάτι δεν πάει καλά; Λέω εγώ τώρα…

  • Κάντε μια σύγκριση την περσινή περίοδο με Covid που ήταν ο Παπαποστόλου (ΕΣΠΑ, Ψηφιακές υπογραφές, μέρες καριέρας, ) κι ας δούμε τώρα τι γίνεται. ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Έγινε μια αλλαγή προέδρου για το τίποτα. Ο χρόνος βοηθάει να δει ο κόσμος τι γίνεται.

    • Το ΕΣΠΑ αγαπητέ KOZANI city δεν είναι έργο που το χρεώνεται ο εκάστοτε πρόεδρος- απλά «έκατσε» στη θητεία του προηγούμενου. Επίσης μέρες καριέρας έγιναν και τώρα επι θητείας δημάρχου. Ούτε αυτές όμως γίνονται με πρωτοβουλία προέδρου! Για να συνέλθουμε λίγο γιατί όντως όλα φαίνονται….

  • Οι προηγούμενοι πρόεδροι ( Μυροφορίδης και κυρίως ο Παπαποστόλου) δέχθηκαν έναν τρομερό πόλεμο και αδιαφορία από τους νυν διοικούντες με σκοπό να πάει η Βιβλιοθήκη και τελικά οι πρόεδροι κατά διαόλου. Πλέον αποδεικνύεται πόσο σοβαροί δουλειά είχαν κάνει οι δύο και τι κατάσταση επικρατεί τη στιγμή αυτή στη Βιβλιοθήκη.

    • Γιατί δε λες ότι τώρα άνοιξε επιτέλους μετά από τους προηγούμενους δυο η βιβλιοθήκη και το απόγευμα; Ή μήπως να αναφέρουμε μόνο τα καλά και συμφέροντα;

    • Χαχαχαχ… γιατί έχουν άλλο λόγο ύπαρξης οι βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο;😂😂 εκμετάλλευση σε ότι μπορεί να παρουσιαστεί ως “κοινωνική πολιτική”

  • Η πόλη χαντακωθηκε από αυτους που ψηφισαν και στήριξαν τον Μαλουτα και ετρεχαν σαν “σκυλακια” για να τον βγαλουν δημαρχο. Αυτοχαντακωμα λεγεται. Αξια της μοιρας της αυτη η πολη

  • Χύτρα κάνε και λίγο έρευνα πριν γράψεις. Είπαμε να έχεις εμμονές αλλά όχι και έτσι. Η παιδική εκστρατεία γίνεται τρεις φορές τη βδομάδα όλο το καλοκαίρι με 40 παιδιά κάθε μέρα και είναι συνεργασία με την εθνική βιβλιοθήκη. Αλλά εσυ μόνο το θερινό πήρες χαμπάρι…..

    • Kαι τι ειναι αυτο ρε επιτυχια. καναμε βιβλιοθηκη τεοτιο κτιριο για να πηγαινουν 40 παιδια. πας καλα ρε στοκε? τα λες και δεν ντρεπεσαι.α ντε παρτε ενα μανατζερ να σας ανοιξει τα ματια πως δουλευι μια βιβλιοθηκη του μεγεθους της δικης μας. ακου λεει εγινε παιδικη εκστρατεια και ηρθαν 40 παιδια. σιγα μην σου δωσουν και βρβαιεο νομπελ. χωριατη

      • Απορώ με τον τρόπο που εκφράζεστε, πώς σας ενδιαφέρει η βιβλιοθήκη, όσο για μανατζερ οι βιβλιοθήκες δεν είναι ποπ σταρ, παρτε τον Ψινακη αν θέλετε.

  • Η βιβλιοθηκη απο ιουνιο κ μετα εχει κανει κ κανει παμπολες παιδικες δρασεις,εχει ξεκινησει σεμιναρια επιμορφωσης στην πληροφορικη ακομα κ οι ταινιες που υποτιματε μια χαρα προσφορα ειναι προς το κοινο.να ειστε δικαιοι

  • Πολλες παιδικες δραστηριοτητες απο ιουνιο κ μετα,εναρξη σεμιναριων επιμορφωτικων στην πληροφορικη ,ακομα κ οι ταινιες προσφορα στο συνολο ειναι …ολα αυτα δεν γινονται χωρις κοπο ,να ειστε δικαιοι κ αντικειμενικοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.