kozan.gr: Πρόστιμο 1800 ευρώ, από το Δήμο Κοζάνης, σε συμπολίτη μας, ο οποίος είχε στην κατοχή του 6 σκυλιά (από 300 ευρώ πρόστιμο για το καθένα) χωρίς σήμανση και χωρίς να τα δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

23 Αυγούστου 2022
11:07

Πρόστιμο 1800 ευρώ, από το Δήμο Κοζάνης, σε συμπολίτη μας, ο οποίος είχε στην κατοχή του 6 σκυλιά (από 300 ευρώ πρόστιμο για το καθένα) χωρίς σήμανση και χωρίς να τα δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Η παράβαση βεβαιώθηκε από το Α.Τ Κοζάνης, που  στη συνέχεια την κοινοποίησε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης.

kozan.gr

38 σχόλια

  • Μήπως χρειάζεται πρόστιμο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την μη περισυλλογή των αδέσποτων? (λέω εγώ τώρα)!

  • Να δούμε και πρόστιμα σε αυτούς που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά χωρίς να φέρουν μαζί τους σακούλα και φαράσι συλλογής κοπράνων.
    Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έτσι είναι!

  • Επιτέλους, να αρχίσει κάποια στιγμή να εφαρμόζεται ο νόμος και σε αυτούς που μέχρι τώρα απαιτούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος για τους άλλους.

  • Ναι οκ αν υπήρχε παράβαση ή δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωιας π.χ. αλλά έχω απορίες.Ποιο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς;;; Ο Δήμος λέει ότι δεν έχει συσταθεί ακόμα Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς και για αυτό-λεει- δεν μπορεί να προωθήσει για υιοθεσία τα ζώα που έχει παράνομα μαντρωσει, με παράνομες καταγγελίες, στο παράνομο κυνοκομείο χωρίς στοιχεία και χωρίς γνωμάτευση πενταμελούς επιτροπής (που δεν έχει συσταθεί ακόμα από τον Δήμο). Ρε μας δουλευουνε;;;Στον εαυτό τους οι αρμόδιοι θα βάλουν πρόστιμο για όλες τις παραπάνω παρανομίες συν την παραμέληση όλων των υπολοίπων νόμιμων υποχρεώσεων τους σχετικά με τα αδεσποτα;; Η είναι απλά Τρίτη για αυτούς και θα συνεχίσουν να κάνουν επίδειξη καταχρήσης εξουσίας ξεκινώντας από τις υποχρεώσεις των ιδιωτών και πετώντας χαρταετό για τις δικές τους;

  • Στο Δήμο κοζανης ποιος θα βάλει πρόστιμο για τα εκατοντάδες αδέσποτα που έχουμε και ορμάνε αβέρτα σε παιδιά και γυναίκες?

  • Ακόμα δεν υπάρχει εθνικό μητρώο ζώων συντροφιάς, η μοναδική βάση καταγραφής σκύλων με σήμανση που υπάρχει είναι του πανελληνίου κτηνιατρικού συλλόγου. Οπότε ο κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βάλει τσιπάκι και να το εγγράψει στην βάση δεδομένων του πανελληνίου κτηνιατρικού συλλόγου. Θα πρέπει να ελεγχθούν επίσης και να βεβαιωθούν πρόστιμα σε δήμους για μη έλεγχο του υπερπληθυσμού των αδέσποτων.

    • Προφανώς όταν επιβληθούν πρόστιμα σε αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους παντού, φτύνουν και ουρούν σε δημόσιους χώρους και αφήνουν στα σημεία και τα βρωμομαντηλα τους για μνημείο.

      • Συνήθως λένε ότι ο άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ζώα δεν αγαπάει και τους ανθρώπους, εδώ βλέπουμε έναν άνθρωπο που αγαπάει τα ζώα και μισεί τούς ανθρώπους, τι σου συμβαίνει;

        • Σου δίνω την χαρα (χαιρεκακια) να πιστεύεις ότι έχεις δικιο-τοσο σε φτάνει….εσύ πάλι επιβεβαιώνεις με το σχόλιο ότι όποιος δεν αγαπάει τα ζώα είναι κακος και με τους ανθρώπους…..σιγά μην δεν σχολιάζουμε τα χάλια μερικών και το ότι χρειάζονται πρόστιμα, για να μην μας κατηγορήσετε όσοι δεν έχετε επιχείρημα για τίποτα και για αυτό λέτε ότι κακία σας κατεβει…αν λοιπόν εσύ αγαπάς την βρώμια τους και αυτές τις συμπεριφορές να τους πάρεις σπίτι σου που λέτε και εσείς οι αγαπησιαρηδες που σας ξεχειλίζει η ευγένεια προς τον συνάνθρωπο.

          • Έχεις μπλέξει πολλά πράγματα στο μυαλό σου, ξεκινά από τα βασικά και βάλε προτεραιότητες όπως ακριβώς ο υπόλοιπος κόσμος γύρω σου. Μετά μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο να κάνεις παρέα και ίσως έτσι να αποκτήσεις ζωή και να αγαπήσεις και το είδος μας τους ανθρώπους.

    • Εγω ταιζω αδεσποτα καθε μερα. Ποιος νομος μου το απαγορευει? Μαζευω τα σκουπιδια σου κ δινω αποπαρασητικα σ οποιο περναει απο διπλα μ Μς ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ. ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ Μ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΧΩ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΓ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΣΠΙΤΙ Σ?

      • Αχ αγαπητέ “εύγε” τζάμπα τους τα λες…εδώ δεν έχει καταλάβει ότι στην αγωνία του να πείσει ότι έχει δίκιο, υποστηρίζει παράνομες συμπεριφορές που περιγράφονται παραπάνω και όντως επιβαρύνουν τον χώρο που ζούμε όλοι…κοινώς δεν τον ενοχλεί να πετάς τα χαρτιά της μετα αφόδευσης στους δημόσιους χώρους αρκεί να τον κάνεις παρέα..τα χει κάνει αχταρμα στο μυαλό του και αυτό βλέπει και στους άλλους…όσο για τις κομπογιαννιτικες “ψυχοκοινωνικες διαγνώσεις” μέσω διαδικτύου δεν καταλαβαίνει ότι εκτός από αστείες αποδεικνύουν και ακριβώς τα αντίθετα από αυτά για τα οποία θέλει να πείσει…που να καταλάβει τι σημαίνει ατομική και κοινωνική ευθύνη και προσωπική συμμετοχή στην λύση προβλημάτων; Είναι πολύ απασχολημένος με την τελειοποίηση της γκρίνιας και της κουτοπονηρης προσπάθειας να πετάξει λάσπη σε όποιον λέει πραγματικότητες που του χαλάνε το αφήγημα που χει φτιάξει…

        • Που ζεις και αφοδευουν στον δρόμο; Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα εκτός αν πας σε περίεργα μέρη. Όσο για τους παραπάνω μια χαρά στα είπε και άσε την διάγνωση για τον γιατρό. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά τα ζώα που συμφωνώ ότι πρέπει να τους φέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Οπότε να ταιζεις στο σπίτι σου από έξω, να μαζεύεις τα κόπρανα του σκύλου σου, να τον βγάζεις βόλτα μόνο με λουρί και όταν έχει κόσμο η έχει παιδιά να του βάζεις φιμουτρο. Υπάρχουν νόμοι και για εσάς, τέλος το ξεφραγο αμπέλι.

        • Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γκρινιάζετε μιλάμε για επιβολή του νόμου. Στείρωση και σήμανση βάσει νόμου. Νόμοι για τα ζωάκια νόμοι και για τους ανθρώπους. Άργησαν κιόλας να τον επιβάλουν ιδίως στα χωριά σε στάνες και κτήματα οι γέννες και το πέταμα τον κουταβιων που περισσεύουν είναι καθημερινότητα.

          • Ανώνυμε 16:46 ποιος σου είπε ότι δεν τα κάνουν όλα αυτά οι περισσότεροι κηδεμόνες οικόσιτων;Τις υποδείξεις και το υφακι αυτό στο σπίτι σου! Αν εννοείς περίεργους χώρους τους ανοιχτούς χώρους φύσης στην πόλη τότε εσύ είσαι ο περίεργος και άρα είσαι και εσύ μέρος του προβληματο που κάνεις τα στραβά μάτια στις παρανομίες που κάνουν οι φίλοι σου. Πάρε λοιπόν μια υπόδειξη και εσύ αφού σου αρέσουν τόσο: αν δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις βουλώνε το!

  • Ο άνθρωπος έχει τά ζώα στο σπίτι του να μην είναι αδέσποτα τα προσφέρει φαγητό και νερό και αυτοί τόν δώσανε πρόστιμο.
    Συγνώμη αλλά οι άνθρωποι είναι Γελοίοι !!

    • Σωστά, το πρόστιμο πρέπει να επιβληθεί στον δήμο Κοζάνης για τα εκατοντάδες αδέσποτα που υπάρχουν και δεν κάνει τίποτα. Ενώ τα χρήματα για την φροντίδα των σκυλιών μήπως πάνε κάπου αλλού;

    • Έχουν βγει νόμοι και για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Πρέπει να τηρούνται και στις δύο περιπτώσεις, τώρα όσο για τις προσβολές ως γελοίους τους άνθρωπος που έκαναν την δουλειά τούς έχω να σου πω ότι οι προσβολές χαρακτηρίζουν αυτόν που της λέει.

    • Και τσιπακια είχαν τα σκυλιά και βιβλιάριο υγείας είχαν.και φαι και νερό.δυστοιχως δεν κάποιοι δεν είναι καλά ενημερωμένη και δεν ξέρουν που να ρίξουν τα προστοιμα

  • Αυτές οι συγκεκριμένες που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους δήθεν κ περνάνε από γειτονιές κ καταγγέλλουν τον κόσμο τους ξέρουνε τους νόμους;;;;;….κ αφού ενδιαφέρονται τόσο πολύ να πάνε να μαζεψουνε τα αδέσποτα…….Ντροπή τους κ αισχος

  • Κ τσιπακια είχε κ βιβλιάρια απλά κάποια δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους κ προσπαθούν να βγάλουν τους δικούς τους νόμους χωρίς να υπάρχουνε……..

  • Ας διαβάσουνε μερικοί καλά τους νόμους πουισχυουν κ μετά να ρίχνουνε τα πρόστιμα…..κ μην καταδικάζουμε κανένα…αυτές που κάνουν τις καταγγελίες είναι δεν ξέρουνε τι τους γίνεται….δεν ντρέπονται;;;;;

  • Κ εσείς οι δήθεν αν δεν γνωρίζετε τι έχει γινει δεν μπορείτε να καταδικάζετε τον καθέναν…Νομίζετε ότι όλες αυτές οι ειδήσεις που γράφονται είναι αλήθεια.ειστε πολύ γελασμενοι.

  • Ανώνυμος 24/8 19:37 Υποδείξεις γιατί σπίτι μου έκανα γιατί η πόλη μου είναι και σπίτι μου, ύφακι έχεις μόνο εσύ και είσαι και αναγωγος, φυσικά και είναι πολλοί αυτοί που δεν κάνουν αυτά που πρέπει, όσο για το βουλώνε που είπες μόνο στο σπίτι σου που σε παίρνει, αν σε παίρνει και εκεί.

  • Συνήθως σε τριτοκοσμικες χώρες υπάρχουν αδέσποτα αν θέλουμε να γίνουμε μια ευρωπαϊκή χώρα τότε πρέπει επιτέλους να λυθεί αυτό το θέμα δυστυχώς δεν βλέπω θέληση από τους δήμους ίσος είναι κ ανικανότητα κ αδιαφορία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.