Συνταγή για τη φανουρόπιτα από την Κοζανίτισσα Αναστασία Θεοχαροπούλου

24 Αυγούστου 2022
11:32
Κανένα σχόλιο

 

Eτοιμαζόμαστε για τον Αη Φανούρη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Θα μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας, εαν θέλετε να την δοκιμάσετε. Φετος θα κάνω 2, μια παραμονή και μια ανήμερα λόγω τάματος. Είναι πανεύκολη συνταγή και νόστιμη. τα υλικά πρέπει να είναι μονός αριθμός (7,9 η 11)
Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξυσμα πορτοκαλιού κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1/2 ποτήρι μαύρες σταφίδες
αλεύρι που φουσκώνει 3-4 φλυτζάνια
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τα υπόλοιπα υλικά.
2. Αδειάζουμε το χυλό σε μεσαίο προς μεγάλο ταψί, το οποίο προηγουμένως λαδώσαμε και αλευρώσαμε λίγο
3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.
4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε για να μη ψιχουλιάσει.
Αν θέλετε να παραλείψετε κάποιο υλικό πρέπει να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο για να διατηρηθεί μονός αριθμός.
Δείτε το βίντεο εδώ–> https://youtu.be/S9Guwxf4rVQ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι