Eτοιμαζόμαστε για τον Αη Φανούρη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Θα μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας, εαν θέλετε να την δοκιμάσετε. Φετος θα κάνω 2, μια παραμονή και μια ανήμερα λόγω τάματος. Είναι πανεύκολη συνταγή και νόστιμη. τα υλικά πρέπει να είναι μονός αριθμός (7,9 η 11)
Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξυσμα πορτοκαλιού κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1/2 ποτήρι μαύρες σταφίδες
αλεύρι που φουσκώνει 3-4 φλυτζάνια
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τα υπόλοιπα υλικά.
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τα υπόλοιπα υλικά.
2. Αδειάζουμε το χυλό σε μεσαίο προς μεγάλο ταψί, το οποίο προηγουμένως λαδώσαμε και αλευρώσαμε λίγο
3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.
4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε για να μη ψιχουλιάσει.
Αν θέλετε να παραλείψετε κάποιο υλικό πρέπει να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο για να διατηρηθεί μονός αριθμός.
Δείτε το βίντεο εδώ–> https://youtu.be/S9Guwxf4rVQ