kozan.gr: Ένας 26χρονος επισκέπτης από τη Θεσσαλονίκη, με ενδιαφέρον για την παλαιοντολογία, μέσα από το προσωπικό του vlog, εκφράζει την απογοήτευσή του για τ’ ότι επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο 27/8 το κτήριο στον Περδίκκα του Δήμου Εορδαίας, όπου φυλάσσεται το σπάνιο και μοναδικής σημασίας παλαιοντολογικό εύρημα του προϊστορικού ελέφαντα του Περδίκκα και το βρήκε κλειστό (Βίντεο)

28 Αυγούστου 2022
00:16

Ένας 26χρονος  νέος άνθρωπος από τη Θεσσαλονίκη, με ενδιαφέρον για την παλαιοντολογία, μέσα από το προσωπικό του vlog, εκφράζει την απογοήτευσή του για τ’ ότι επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο 27/8 το κτήριο στον Περδίκκα του Δήμου Εορδαίας, όπου φυλάσσεται το σπάνιο και μοναδικής σημασίας παλαιοντολογικό εύρημα του προϊστορικού ελέφαντα του Περδίκκα και το βρήκε κλειστό. Το βίντεο που εντόπισε το kozan.gr είναι του Ν. Μάνου Κοτζαμάνη

9 σχόλια

    • Στη Μηλιά Γρεβενών,μετά την έξοδο Ταξιάρχη στην Εγνατία και πριν την Κιβωτό,υπάρχει ανάλογο μουσείο με αρκετά εκθέματα.Σε πίνακα της εισόδου είναι αναρτημένα τα τηλέφωνα του φύλακα-ξεναγού που εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

  • Το θέμα είναι πως τέτοια ευρήματα, δε μπορούν να εκτίθενται ξεκάρφωτα, μόνα τους, επειδή βρέθηκαν σε έναν τόπο.

    Το κόστος λειτουργίας ενός επισκέψιμου μουσείου είναι τεράστιο και κάπως πρέπει να υποστηρίζεται.

    Πόσοι ενδιαφέρονται να δουν το εύρημα στον Περδίκα και τι έκανε ο Δήμος Εορδαίας για την ανάδειξή του;

    Αν είναι να γίνει κάτι σοβαρό, πρέπει να γίνει στην Πτολεμαΐδα υπό τον Δήμο, με ανάλογες προβολές που θα φέρουν επισκέπτες και φυσικά με εισητήριο για να καλύπτει μέρος των εξόδων.

    Εκείνοι οι Πτολεμαϊδιώτες που θέλουν να περάσει το τρένο τρυπώντας το Βέρμιο, δεν έχουν καμιά πρωτοβουλία ανάδειξης του θέματος και βοήθειας;

  • Σιγά μην ανοίξουμε κοτζάμ μαγαζί να κάψουμε και ρεύμα 1 ευρώ την κιλοβατώρα για έναν επισκέπτη από την Σαλονίκη…

  • Αφορά τον τοπικισμό των Κοζανιτων και της Περιφέρειας. Να μην υπάρχει μουσείο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

  • Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το κτίσμα αποκαλείται “Ανθρωπολογικό Μουσείο Περδίκκα” είναι ντροπή πρωτίστως για τους κατοίκους του χωριού και δευτερευόντως για το δήμο Εορδαίας.

    Η απόφαση να μείνουν τα ευρύματα εκεί και να “φυλαχτούν” σε ένα πλήρως ακατάλληλο και εν δυνάμει επικίνδυνο χώρο είναι απλά κοντόφθαλμη, ψηφοθηρική και οπισθοδρομική. Μουσείο για ένα μόνο έκθεμα (τέτοιου μεγέθους) πολύ απλά δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης – και αυτό το ξέραν σίγουρα όσοι το έτρεξαν τότε το θέμα.

    Έχω διαβάσει πως και το ίδιο το Υουργείο Πολιτισμού αποκήρυξε το χώρο ως ακατάλληλο (δεν είχε μάλιστα οικειοποιηθεί το μέρος πριν χρόνια ένας “λαθρομετανάστης”?). Αν ο δήμος δεν θέλει να δώσει λεφτά με τις κατάλληλες πιέσεις στο Υπουργείο θα μπορούσαν τα οστά να μεταφερθούν στο Μουσείο Πτολεμαίδας και ενδεχομένως να στηθεί όρθιος ο σκελετός (έτσι ναι να πας να εντυπωσιαστείς, όχι τώρα που είναι ακομη μέσα στο χώμα).

    Κατάντια! Καλύτερα να τα ξαναθάψουν….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.