Η Αγορά δεν συγχωρεί και δεν χαρίζεται! (Απόσπασμα από σεμινάριο επιχειρηματικότητας του Νέστορα Κολοβού)

30 Αυγούστου 2022
08:45
Κανένα σχόλιο

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι ότι επενδύετε τα χρήματά σας χωρίς να έχετε τις βασικές γνώσεις για την επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Αυτό σας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, γιατί αφήνετε χρήματα στην αγορά, που αν είχατε τις κατάλληλες γνώσεις, θα τα είχατε κερδίσει.

  • Το βλέπετε λογικό να μην ξέρετε και να μην ρωτάτε για τα βασικά για τη λειτουργία της αγοράς;

  • Το βλέπετε λογικό να μην ξέρετε και να μην ρωτάτε για τα βασικά της επιχειρηματικότητας;

  • Το βλέπετε λογικό να μην ξέρετε και να μην ρωτάτε για τα βασικά της δουλειάς που κάνετε;

  • Το βλέπετε λογικό να χάνετε χρήματα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δικά σας;

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να ρωτήσετε και να μάθετε πως να λειτουργείτε καλύτερα την επιχείρησή σας;

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις και να κερδίζετε περισσότερα χρήματα;

Από όποια άποψη και να το δείτε, είναι τεράστιο λάθος να δουλεύετε στο 10% – 20% των δυνατοτήτων της επιχείρησής σας, ενώ μπορείτε να δουλεύετε στο 80%, να κερδίζετε περισσότερα χρήματα και να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό.

Να θυμάστε ότι η επιχείρησή σας, όπως και κάθε επιχείρηση που βρίσκεται στην αγορά, διαθέτει τεράστια δυναμική και τεράστιες δυνατότητες κερδοφορίας. Τέτοια δυναμική που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και όμως λειτουργείτε πολύ κάτω από τις δυνατότητές σας. Δεν σας φταίει η αγορά αν εσείς δεν ξέρετε να λειτουργήσετε αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις σας. Κάποιοι θα μου πείτε ότι εμείς είμαστε μικροί, δεν έχουμε μεγάλα κεφάλαια, δεν έχουμε μεγάλες εγκαταστάσεις, δεν έχουμε εμπόρευμα, δεν έχουμε κατάλληλους συνεργάτες. Και όμως, όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες από μικροί ξεκίνησαν. Άλλοι από τον δρόμο, άλλοι από κάποιο δωμάτιο ή κάποιο εργαστήριο ή κάποιο μικρό κατάστημα. Όμως ρώτησαν, έμαθαν, επέμειναν, δούλεψαν σωστά, έκαναν λιγότερα λάθη και μεγαλούργησαν. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς σήμερα, αρκεί να ρωτήσετε, να μάθετε, να οργανωθείτε καλύτερα και να λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικά.

Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να λειτουργήσετε καλύτερα τις επιχειρήσεις σας και να κερδίσετε χρήματα. Είμαι εδώ για να σας δείξω τι πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τα κέρδη σας. Δεν θέλω να είστε στο 90% των νέων επιχειρήσεων που κλείνουν στα πρώτα 3-5 χρόνια. Θέλω να σας μάθω να σκέφτεστε επιχειρηματικά, να αποφασίζετε επιχειρηματικά και να ενεργείτε επιχειρηματικά.

Και για να ξεκινήσουμε, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε με κάθε ειλικρίνεια:

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε;

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να ξεκινήσετε σωστά;

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να οργανωθείτε καλύτερα;

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε περισσότερο;

  • Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αυξήσετε την κερδοφορία σας;

Τα πράγματα είναι απλά. Ή θα αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε και θα κερδίζετε χρήματα ή η αγορά θα σας ξεπεράσει και θα σας βάλει στο περιθώριο. Όσο δεν ρωτάτε και δεν μαθαίνετε, τόσο σαμποτάρετε την επιχείρησή σας. Η αγορά δεν συγχωρεί και δεν χαρίζεται.

Η απόφαση είναι δική σας.

Νέστορας Ι. Κολοβός

Engineering Geologist M.Sc., Ph.D.

Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Business and Life Coach

[email protected]

Τηλ. 6973225228