kozan.gr: H Κλειώ και η Εύη δύο καλλιτέχνιδες, απόφοιτες της σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ κι η δράση τους σήμερα στο βαγόνι του ΟΣΕ στην Κοζάνη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

30 Αυγούστου 2022
13:50

Η Κλειώ και η Εύη είναι δύο καλλιτέχνιδες, απόφοιτες της σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ, που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 13 χρόνια στο χώρο των εικαστικών τεχνών με διάφορα μέσα, video – art, ήχο, performance, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, ζωγραφική, κατασκευές, ενδυματολογία.

Είναι γνωστές για την ξεχωριστή εμφάνιση και τον τρόπο τους στην performance, καθώς και για τα ζωηρόχρωμα έργα τέχνης που βασίζονται σε video art και φωτογραφία.

Υιοθετώντας το σλόγκαν “keep arting b**@#!”, στοχεύουν να είναι επίκαιρες πέρα από τα στενά όρια του καλλιτεχνικού κόσμου. Αρνούνται να διαχωρίσουν την τέχνη από την καθημερινότητά τους, επιμένοντας ότι ό,τι κάνουν είναι τέχνη.

Το έργο τους αποτελεί ένα βιωματικό – κοινωνικό σχόλιο. Η σωματικότητά τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έργου τους.

Αλληγορία, σύμβολο, βίωμα, μνήμη, οικειοποίηση, μίμηση, ιδιωτικό – δημόσιο , χιούμορ, παιχνίδι, χώρος και χρόνος είναι σχόλια – αφηγήματα που συναντάμε στο συνολικό τους έργο. Κάθε εγχείρημά τους δανείζεται από το προηγούμενο για να συνδεθεί στο χρόνο σε μια σειριακή σχέση.

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.