Το όμορφο μήνυμα στο kozan.gr, από μια συντοπίτισσά μας, δασκάλα από την Κοζάνη, που ζει μόνιμα, εδώ κι ένα χρόνο, στο ακριτικό νησάκι Ερεικούσα Κέρκυρας – Για 1η φορά νηπιαγωγείο στο νησί με μαθητές τα δύο παιδιά της

3 Σεπτεμβρίου 2022
20:26
Είμαι η Αποστολία Ρούση, σύζυγος του Κωνσταντίνου Στραβού και μητέρα του Παισιου Αντωνίου και του Ανάργυρου Εφραιμ. Καταγόμαστε από την όμορφη Κοζάνη και εδώ και ένα χρόνο ζούμε μόνιμα στο ακριτικό νησάκι Ερεικουσα Κέρκυρας καθώς προσλήφθηκα εδώ δασκάλα. Γράφω αυτό το κείμενο καθώς έχει συντελεστεί ένα μεγάλο, χαρούμενο και ιστορικό γεγονός εδώ στο νησάκι. Φέτος ιδρύθηκε για πρώτη φορά νηπιαγωγείο με μαθητές τα δύο μας αγγελούδια. Σαν οικογένεια δοξάζουμε τον Θεό που μας αξίωσε αυτής της χαράς τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό κλπ επίπεδο και ευχαριστούμε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας, συνολικά όλη τη Δομή της Εκπαίδευσης και όλους τους φορείς που βοήθησαν στην ίδρυσή του.Τα παιδιά θα έχουν την ευλογία να έχουν την εκπαίδευση που λαμβάνουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους και εμείς σαν σύνολο να δεχτούμε εδώ στην ακριτική Ερεικούσα μια εκπαιδευτικό με το έργο και τη δημιουργικότητα της. Προσεύχομαι στο Θεό να είναι μια σχολική χρονιά όμορφη, ήρεμη με υγεία, χαρά και αγάπη.
Με εκτίμηση,
Αποστολία Ρούση
Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ερεικούσας

13 σχόλια

  • Αυτό μάλιστα για συντοπίτη μας! Να υπηρετείς σε ακριτικό νησί με τα παιδιάσου είναι άξιο αναφοράς. Το να λέμε οτι είναι συντοπίτης ενα παιδί που πάει σε ταλεντ σόου ή ντύνεται βασίλισσα για να βγάλει το μεροκάματο..

  • Μπράβο Αποστολία!!!!
    Άξιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί των ακριτικών περιοχών και ειδικά των νησιών.
    Συνηχείστε το έργο σας!!!!
    Καλή δύναμη σε εσάς και τις οικογένειες σας!!!

      • Τι να πει; ότι ζούμε χωρίς το καυσαέριο της Τσιμισκή;, ότι περπατάμε στο δάσος του ΞΕΝΙΑ κι αγναντευουμε τη λίμνη κ το Βελβενδο; ότι ο ναός της Μεταμόρφωσεως μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι; ότι βγαίνω και σε 50 λεπτά έχω τελειώσει όλες τις εξωτερικές δουλειές χωρίς να χρειαστώ
        ΜΜΜ; ότι στο δρόμο βρίσκω κ λέω 10 Καλημέρες κ μιλώ με φίλους; ότι σχολάω κ είμαι σπίτι σε 6 λεπτά; ότι κόβω δρόμο για, να απολαυσω τα παλιά αρχοντικά και το επισκοπειο για να φτιάξει η μέρα μου; ότι κοιμάμαι κ δεν ακούω κιχ από κυκλοφοριακό; ότι το πρωί ακούω τα πουλιά; ότι δε ζω καύσωνες και 45αρια χωρίς κουνουπια; ότι χαμογελώ στο γαλάζιο του ουρανού και στις λαμπρές λιακαδες χειμώνα καλοκαίρι; ότι περπατώ προς την Αγία Άννα για να δω όμορφα παλιά σπίτια και τις πανέμορφες σκάλες της Σκρκας;ότι πάω στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου μ ένα βιβλίο κι απολαμβάνω τον καφέ μου; ότι η αυλή του Φιλοπροοδου είναι μαγική; ότι στη λαϊκή βρίσκω και του πουλιού το γάλα; ότι η βιβλιοθήκη με ξεκουράζει και βρίσκω ό,τι χρειαστώ; ότι το λαογραφικό μουσείο και το μουσείο σύγχρονης τοπικής ιστορίας είναι αξιοζήλευτα; ότι βρίσκω τα πάντα και περνώ καλά; ότι μια μικρή εξορμιση στο ναυτικό όμιλο, στα κάστρα Σερβιων, στο Βοιο, στη Σιάτιστα, στην Καστοριά, στο Νυμφαιο, στις Πρεσπες κ στον Άγιο Παντελεήμονα είναι 1 ώρα δρόμος; ότι… Ότι… Ότι…

  • Μπράβο!!Συγχαρητήρια!Ειλικρινά θέλει τόλμη να πας να ζήσεις με 2 μικρά παιδιά εκεί! Εγώ προσωπικά ως μάνα θα φοβόμουν!
    Εύχομαι τα καλύτερα!!Ειλικρινά σας θαυμάζω!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.