Η Α. Διαμαντοπούλου προτείνει οι γυναίκες να γίνονται ιερείς – Προέτρεψε “την εκκλησία και όχι μόνο” να ανοίξει τη συζήτηση

7 Σεπτεμβρίου 2022
13:29

“Η ορθόδοξη Ιεροσύνη χρειάζεται άνδρες και γυναίκες”, δήλωσε η πρώην υπουργός και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και προέτρεψε “την εκκλησία και όχι μόνο” να ανοίξει τη συζήτηση.

Αφορμή γι αυτή τη δήλωση της πρώην υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αποτέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη  Ζακύνθου.

 

25 σχόλια

  • Καθόλου στημένες οι δηλώσεις του Δωδωνης έφεραν στην επιφάνεια αυτές τις καινοτόμες ιδέες της Διαμαντοπούλου!!! Θέλετε να τα ισοπεδωσετε όλα αλλά δεν θα καταφέρετε τίποτα ερπετά….!!!!! Ει ο Θεός μεθ’ημων ουδείς καθ’ημών ☦️

  • σαν δεν ντρεπεσαι λιγο,παραδοση αιωνων ερχεσαι εσυ κυρα μου να ανατρεψεις;γι αυτο παμε κατα διαολου,αλλα δεν φταις εσυ τετοιοι που ειμαστε τετοιους αρχοντες μας δινει ο θεος

  • Δεν το επιτρέπει η Θρησκεία μας κα Άννα…και δεν αλλάζουν αξίες χιλιάδων χρόνων με συζητήσεις. Η γυναίκα έχει τον ρόλο της..στην εκκλησία..δεν απουσιάζει..και ας μην είναι ιερεας. Εκτός αν έχετε βλέψεις να γίνεται αρχιεπίσκοπος..και το λέτε πλαγίως

    • Έχει άποψη για χώρο άγνωστο στην ίδια. Ας μάθει πρώτα να εκκλησία έτσι, να προσεύχεται,να εξομολογειται, να Κοινωνεί και μετά ας μας πει τις απόψεις της. Γενικά ας ασχοληθεί με κάτι που ξέρει να κάνει, αν ξέρει όντως κάτι.

  • Πόσο μακριά είσαι!!!!
    Μόνο να στέκεστε μπροστά μπροστά όταν είστε αιρετοί…κατά τα άλλα ΑΣΧΕΤΟΙ!
    Η θρησκεία μας ανέβασε τη γυναίκα εδώ και αιώνες τόσο ψηλά..ο Χριστός μας επέλεξε την Παναγία μας να γίνει η ΜΑΝΑ ΤΟΥ…Ο γυναικείος μοναχισμός στηρίζει την ορθοδοξία.
    Υπάρχουν όμως κανόνες….
    Μάλλον εσείς ποτέ δεν τηρησατε κανόνες …όταν επί των ημερών σας βολευατε αντικανονικα τα δικά σας παιδιά.
    Και ναι ο Δωδώνης είναι απαράδεκτος!!! Σ όλους τους χώρους δεν είναι όλοι σωστοί!!!
    Προφανως το σχέδιο είναι να έλξετε ανθρώπους που δεν έχουν πίστη
    ( ακόμη) και πάντα να χτυπάτε την πίστη στο Θεό!
    Πολύ άστοχο από μέρους σας

  • Ξεκινα και αφησε μουσι.Διαμαντοπουλου μην κοιτας που σε βολευουν κατι αλαλα και μπαλαλα του κομματος μας ,οι οπαδοι γνωριζουμε πολυ καλα τι πρεσβευεις και απο που προερχεσαι …..

  • Ποιά Εκκλησία;
    Μηχανισμός άσκησης εξουσίας ήταν και είναι, ντυμένος με θρησκευτικές αντιλήψεις.
    Παντού, σε όλες τις θρησκείες τα ίδια γίνονται.
    Ανατρέξτε λίγο στην ιστορία και δείτε στην Χριστιανική θρησκεία πότε, και από ποιόν και γιατί θεσπίστηκαν οι Μητροπόλεις και οι Μητροπολίτες.

  • Περισσότερη εξουσία στην γυναίκα σίγουρα θα είναι όφελος μεγάλο στην κοινωνία το ζούμε κάθε μέρα αλλά αφού το λέει η πρώην υπουργός σίγουρα είναι έτσι το σχόλιο 15:29 κάτι λέει στο τέλος

  • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΉΛΩΣΗ.Ευχόμαστε συντόμως να συνειδητοποιήσει το απαράδεκτο περιεχόμενο της δηλώσεως της και να ανακαλέσει.Αρχικά δεν είναι αρμόδια η ίδια να θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα.Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία έχει κληρονομήσει και πιστεύει στο δόγμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.οφείλουμε να τηρήσουμε πιστά όπως οι Απόστολοι,οι Πατέρες διάδοχοι Η εκκλησία δεν ιδρύθηκε από τους ανθρώπους για να τους δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει όπως νομίζει ο ίδιος.

  • 1. Στο προτεσταντικό δόγμα οι γυναίκες μπορούν να γίνονται και ιερείς και επίσκοποι.

    2. Στα πρωτοχριστιανικά χρόνια ο ανώτερος κλήρος (επίσκοποι, αρχιμανδρίτες) επιτρέπονταν να είχαν παλλακίδες.

    3. Οι περιορισμοί στο γάμο των ιερέων (πχ. πως ο ανώτεροι κληρικοί πρέπει να είναι άγαμοι ή πως αν χειροτονηθεί κάποιος δεν επιτρέπεται να παντρευτεί) πρέπει να καταργηθούν γιατί είναι αναχρονιστικοί και επιπλέον προσελκύουν στο σώμα των κληρικών κάθε λογής πρόσωπα με αποκλίνουσες σεξουαλικές προτιμήσεις και συμπεριφορές. Ο κύριος λόγος που η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία μαστίζεται από σκάνδαλα είναι αυτός.

  • Αννούλα μπράβο σου έχεις άποψη για όλα και γι αυτό πρώτα πρέπει να γίνεις εσύ παπάς και μετά οι άλλες γυναίκες, άρε αν περάσουν τα χρόνια ξεκουτιάζεις και δεν ξέρεις τις λές, αλλά είναι και τό άλλο επειδή ξεχάστηκες στο χρονοντούλαπο όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ και επειδή έρχονται εκλογές πρέπει να βγείς στην επιφάνεια, τί ψηφιζε ο κοσμάκης.

  • Όταν στα 26 χρόνια σου, εν έτει 1985, μια από τις σπάνιες συνέργειες των ισχυρών της εποχής Αντώνη Λιβάνη, Μένιου Κουτσόγιωργα, Μαργαρίτας Παπανδρέου σε κάνει νομάρχη -και σου βαράνε προσοχές στρατηγοί, μητροπολίτες και οι τοπικές αρχές- επόμενο είναι να σου ανεβεί ο δείκτης φιλοδοξίας και όχι μόνο!
    Την άφησε όμως έξω από τη Βουλή ο Σκανδαλίδης στην Α΄ Αθήνας, το 2012, είδε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε μέλλον και το εγκατέλειψε.
    Η Άννα Διαμαντοπούλου επένδυσε τα λεφτά που έβγαλε σε ένα υβρίδιο κόμματος το οποίο ονόμασε «Δίκτυο».
    Καθώς θεωρεί ότι είναι το πιο μεγάλο όνομα δεν θεωρώ απίθανο να διεκδικήσει την ηγεσία της … Εκκλησίας !! αφού δεν αρκούν ούτε οι μέγιστοι φωστήρες της, ούτε οι άγιοι που αναδεικνύει και στον 21ο αιώνα, ούτε η 2.000 χρόνων εμπειρία της.

  • ΠΑΡΆΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    περί «σκοτισμένων μυαλών»

    που θεωρούν την Εκκλησία οργανισμό διατήρησης εθίμων-παραδόσεων. Είναι αισθητή η απουσία στοιχειώδους εκκλησιαστικής παιδείας από την κυρία Άννα, με το τεχνητό χαμόγελο μονίμως στα χείλη. Είναι παντελώς ανίκανη να ορίσει τι είναι εκκλησία !!

  • Δουλειά της τ. υπουργού είναι να ξεκινήσει την συζήτηση για την κατανομή του πλούτου, όχι των ράσων. Υπεκφεύγει για λίγη προσοχή με φτηνές επικαιρότητες….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.