Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ: “Τηλεθέρμανση, ώρα ευθύνης! Ώρα ευθύνης για όλους”

7 Σεπτεμβρίου 2022
13:59

Η τηλεθέρμανση Κοζάνης θα ξεκινήσει και φέτος την λειτουργία της σύμφωνα με τον σταθερό ετήσιο προγραμματισμό της, εν μέσω διεθνούς ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, η έναρξη της νέας περιόδου θα συνοδευτεί από δύο βασικά αλλά και κρίσιμα ερωτήματα:

  1. Την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης, και

  2. την διαθεσιμότητα θερμικής ενέργειας από τις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

Ερωτήματα που, εύλογα, κάνουν τον καθένα να διερωτάται αν η τηλεθέρμανση «θα λειτουργήσει φέτος ομαλά ή θα έχουμε τα ίδια, ίσως και χειρότερα, προβλήματα με πέρυσι;»

Από την πλευρά μας, ως εργαζόμενοι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάλληλη προετοιμασία και την αποτελεσματική λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Θα πρέπει, όμως, να λυθούν άμεσα κρίσιμα ζητήματα και σημαντικές εκκρεμότητες που ξεπερνούν τα όρια ευθύνης και τις δυνατότητες της ΔΕΥΑΚ.

Γι’ αυτό ζητάμε:

  1. Στην επικείμενη τροποποίηση του εθνικού σχεδίου κλιματικής αλλαγής, να υπάρξει η πρόβλεψη πως οι Μονάδες 3, 4 & 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα εντάσσονται κατά προτεραιότητα στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, κάτι που δεν θα πρέπει να είναι στην κρίση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), για να μπορεί, έτσι, και η ΔΕΗ να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την ΔΕΥΑΚ, σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία με θερμική ενέργεια.

  2. Ένταξη του κόστους λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης και Αμυνταίου στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Το δυσθεώρητο κόστος ενέργειας, που προέρχεται από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, της θερμικής ενέργειας, του πετρελαίου και της ρήτρας CO2, καθιστά ασύμφορη την λειτουργία της τηλεθέρμανσης, με συνέπεια να απειλείται ακόμα και η βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

Οι τηλεθερμάνσεις είναι μια ιστορική κατάκτηση της περιοχής με αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική διάσταση. Μειώνουν την ανεργία, αυξάνουν την απασχόληση και ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα. Δεν καταργούνται, δεν συρρικνώνονται, αλλά επεκτείνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους οικισμούς.

Πρωτοβουλίες και ενέργειες που υπήρξαν μέχρι τώρα, όπως:

  • η πρόταση- τροπολογία που κατέθεσε, πρόσφατα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Αμανατίδης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,

  • οι σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις των βουλευτών, της κ. Καλλιόπης Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Γιώργου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ),

  • και οι ανακοινώσεις από διάφορους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς,

κινούνται όλες προς την σωστή κατεύθυνση και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος.

Για να υπάρξει, όμως, το βέλτιστο αποτέλεσμα και επειδή το θέμα είναι κρίσιμο και σημαντικό για το σύνολο της κοινωνίας, η συνένωση όλων των δυνάμεων είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ άλλοτε.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

45 σχόλια

  • Εγώ βλέπω ότι ο Πλακεντάς τα έχει καταφέρει μια χαρά και χρηματοδοτείται η τηλεθέρμανση Πτολεμαίδος. Εμείς με τον Μαλούτα όχι μόνο δεν χρηματοδοτούμαστε, δεν έχουμε ούτε την εγγύηση καλής λειτουργίας. Και το χειρότερο: ο Μαλούτας δεν ακούγεται καθόλου. Σαν να είναι όλα ιδανικά.

    • Κύριε κ. Αμανατίδη
      Ενώ εσύ επισκέφτηκες τη ΔΕΥΑΚ επανειλημμένα και τελικά κατέθεσες τροπολογία – σωτηρία για τις τηλεθερμάνσεις, οι άλλοι βουλευτές κρύβονται δια των «ενημερώσεων» και των… επερωτήσεων, οι δε υπόλοιποι κυβερνητικοί βολευτές παραμένουν άφωνοι και δεν τολμούν να βγουν στο προσκήνιο.
      Κύριοι του Σωματείου
      Συγχαρητήρια και στο Σωματείο της ΔΕΑΥΚ που εδώ και ένα χρόνο αγωνίζεται για την σωτηρία της τηλεθέρμανσης ώστε να μην παγώσουμε το χειμώνα αλλά και να μην είναι η θέρμανση άφθαστη οικονομικά όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο και το Φυσικό Αέριο. Θα έπρεπε όμως στο κείμενο να μην είναι όλες οι πρωτοβουλίες ισοπεδωμένες. Άλλο αυτό που κάνει ο Αμανατίδης και πολύ λιγότερο αυτό που κάνουν (λόγια, λόγια, λόγια) οι υπόλοιποι.
      Θα πρέπει όμως κ. Αμανατίδη να δούμε και την τροπολογία και στη Βουλή.

      • Που ήταν ο κύριος Αμανατιδης και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ,όταν το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ συγχωνευε τα κέρδη της Τ/Θ με τις απώλειες του νερού;

  • Ας αρχίσουν από τους μισθούς τους!Αν ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης να εφαρμοστεί και για αυτούς ο νόμος για τη μισθοδοσία.!

    • Εσύ ρε φίλε άλλη δουλειά δεν έχεις και ασχολείσαι με τους μισθούς τους. Πρόσεχε είναι μεσημέρι και αν καταπιείς το σάλιο σου θα πάθεις δηλητηρίαση.

    • Στις συγκυρίες που ζούμε εσυ φίλε μου ασχολείσαι με τους μισθούς ; Δηλαδή είναι καλύτερα να τα κλείσουμε όλα και να παγώσει η πόλη ; Μετά θα είσαι χαρούμενος ;

    • τρεις λαλλουν και δυο χορευουν!
      ο καθεις με τον καημο του!

      αδελφε ανεβα επιπεδο ή παιξε μπαλα σε καμια τατιανα που σε παιρνει.

      το σχολιο σου ειναι αστοχο!!!
      δειχνει μονο εμπαθεια, φθονο, ζηλεια και μικροτητα!

      καταλαβες γιατι πραμα μιλαει η ανακοινωση;
      εχεις να προτεινεις κατι χειροπιαστο;

      • Το σχόλιο του μόνο άστοχο δεν είναι, σε όλες της επιχειρήσεις που υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν περικοπές πόσο μάλλον σε μια που δεν ακολουθεί ούτε καν την κατάσταση που ισχύει σε όλη την Ελλάδα και λειτουργεί αυτόνομα λες και είναι οι γαλάτες. Όλοι βάζουμε πλάτη και δεν λέω να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αλλά να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

  • Στις 17/07/2022 ο Δήμαρχος Κοζάνης στην εκπομπή Αυτοδιοίκηση (κανάλι Βουλής) με ΘΈΜΑ S.O.S ΕΚΠΈΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ -ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (link https://www.youtube.com/watch?v=t-g6lvsysqQ) μεταξύ άλλων είπε ότι η ΔΕΥΑ Κοζάνης έχει λύσει το ενεργειακό της πρόβλημα με ΑΠΕ και ότι η Τηλεθέρμανση θα λειτουργήσει με ΑΠΕ. Τι τελικά ισχύει και ποιος μας δουλεύει.

  • Να εισπράξει άμεσα ο Δήμος Κοζάνης τις οφειλές των μπαταχτσιδων εδώ και χρόνια και ας αφήσουμε κατά μέρος τις αστείες δικαιολογίες. Όποιος δεν πληρώνει να βρει άλλο τρόπο θέρμανσης. Δεν μπορεί μια ζωή να πληρώνουν οι λίγοι και να ζεσταίνουν και τους πολλούς μπαταχτσιδες.

    • Έχεις απόλυτο δίκιο, να βρεθεί τρόπος για πληρωμή και φυσικά όχι για τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά για τους επαγγελματίες μπαταχτσιδες. Οι διακοπές να γίνονται με εισοδηματικά κριτήρια.

      • Δεν υπάρχουν ευάλωτα νοικοκυριά με αυτή την καραμέλα πορεύονται και τους δικαιολογούν! Μπαταχτσιδες του κερατά είναι, όλο φρου φρου κι αρώματα και μπουκάλια στις καφετέριες τα Σάββατα, αλλά η τηλεθέρμανση ας μείνει απλήρωτη, μικρή η κοινωνία μας γνωριζόμαστε!!! Ο Δήμος Κοζάνης όμως δεν τους βλέπει!! Τα πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά καίνε λιγότερες ώρες αλλά πληρώνουν κανονικά το μερτικο τους. Όχι άλλες δικαιολογίες. Άμεση είσπραξη εδώ και τώρα.

  • Εύχομαι αυτά που γράφετε να είναι ψέματα και να συνεχίσουμε να ζούμε στο όνειρο μας απλά να μην ξυπνήσουμε απότομα!

  • Aν δεν κάνω λάθος απ’ όσα διαβάζω καιρό τώρα, η κατάσταση στην ΔΕΥΑΚ είναι κρίσιμη εδώ και μήνες. Τι περιμένουν? Να κολλήσουν το κηδεόχαρτο στην πόρτα τους?

  • Είστε σίγουροι ρε παιδιά??Γιατί πρόσφατα ο Πρόεδρος σας, ο κ. Κυτιδης,σε συνεντεύξεις του ειπε πως όλα είναι καλά!

  • Η όμορη περιοχή της Πτολεμαϊδας(πάντα πιο μπροστά από τίς εξελίξεις) έλυσε το πρόβλημα της τηλεθέρμανσης (προς ώρας τουλάχιστον) με συνοπτικές διαδικασίες. Εδώ στην Κοζάνη ακόμα το σκέφτονται. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι αλλά για ποιους?

  • Ένα έργο και μια υπηρεσία που προσφέρει θέρμανση σε χιλιάδες κόσμο .. και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες μέρες με τις τιμές να έχουν ξεφύγει . Το πετρέλαιο στο θεό .. το φυσικό αέριο απλησίαστο .. πρέπει όλοι να κινηθούν άμεσα ..

  • Είκοσι χρόνια τώρα θερμαινόμαστε με τηλεθέρμανση απαλλαγμένοι από ανάγκη καύσης πετρελαίου και άλλων καυσίμων. Πρέπει όλοι να παλέψουμε για να την κρατήσουμε ζωντανή . Αν κλείσει η τηλεθέρμανση θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα

  • Η τηλεθρμανση είναι σωτηρία για τ πολη.Μπορεί να έχουμε διαφορες η άλλες απόψεις αλλά η αλήθεια είναι αν κλείσει η τηλεθέρμανση θα κλάψουνε μανουλες..ελπίζω οι τοπικοί άρχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πτολεμαϊδας.να στηρίξουμε όλοι τον αγώνα της δευακ

  • Ο μεγαλύτερος μπατακτσης, είναι ο ίδιος ο δήμος Κοζάνης. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά θα έπρεπε να πληρώσει πρώτος. Όσο για το δ.σ. της ΔΕΥΑΚ, προχθές ψήφισαν ποσό 97000€ για μπλουζάκια, τζην και μπουφάν για τους εργαζόμενους, μόνο στα γραφεία. Κατά τα άλλα κροκοδείλια δάκρυα.

    • ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΣ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
      Είναι για όλο το προσωπικό και κυρίως για τους τεχνικούς που εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες.
      Στα καταστήματα που πας δεν βλέπεις ότι το προσωπικό είναι ντυμένο με ρούχα που τους τα παρέχει η επιχείρηση;
      Επίσης, ρώτα λίγο και την τοπική αγορά για τη γνώμη της γι’ αυτό.

      • Δεν έπρεπε να σας πληρώνουν τίποτε από ρουχισμό κι έπρεπε να πληρώνετε κι εσεις τηλεθερμανση όσο κι εμείς. Το βρήκαμε τωρα: οι δεητζηδες δεν πληρώνουν ρεύμα, οι οτετζηδες δεν πληρώνουν τηλέφωνο κοκ

        • Και εσύ ψέματα λες. Δεν υπάρχει καμία εκπτωση στους λογαριασμούς των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Πληρώνουν ότι πληρώνει και ο κάθε πολίτης.

        • Η ΔΕΥΑΚ δεν έχει καμία έκπτωση ουτε στο νερό ούτε στην τηλεθέρμανση!! Καλά ειναι να είμαστε σίγουροι γι αυτό που λέμε!! Να μην πεταμε οτι μας έρθει…

      • Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ δεν φοράνε ρούχα της επιχείρησης. Το συγκεκριμένο ποσό (750€ για τον καθένα) είναι μόνο για τα γραφεία. Σε λίγο θα δημοσιευθεί η απόφαση. Θα επανέλθω για τα ψέματα που λες.

  • Χρόνια ταλαιπωρουμαστε απο την μόλυνση της Δ Ε.Η .Από όλη αυτήν την υπόθεση βγήκε ενα καλο έργο δισεκατομμυρίων, η τηλεθέρμανση!! Εδωσε στην πόλη μας φτηνη ενέργεια που μας βοηθησε ολα τα χρόνια να επιβιώνουμε οικονομικά και να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα!! Και τωρα που την έχουμε περισσότερη ανάγκη θελουν να μας την στερήσουν!!
    Σε μια πολη που έχει 8 μηνες το χρόνο χειμώνα!!
    Εδω ταιριάζει αυτο που είπε ο Παπαφλέσσας, ραγιάδες εμείς, ραγιάδες τα παιδιά μας ,ραγιάδες και τα Παιδιά των παιδιών μας ….

  • Ο Μαλούτας τρέχει στην Αθήνα για να λύσει θέματα;
    Μάλλον πάει με μικρή ταχύτητα και δεν έφτασε εδω και τρία χρόνια,
    ή, και να έφτασε δεν βρήκε ακόμα τα λόγια
    για να τους πει τι θέλουμε.

  • Διαχρονικές ευθύνες και μια σειρά άστοχες ενέργειες,από ΔΣ και Γενική Διεύθυνση.Απλως φαίνεται πως ήρθε η ώρα να σκάσει η βόμβα στα χέρια των σημερινών που έχουν και τις δικές τους μεγάλες ευθύνες

  • “Ωρα ευθυνης για ολους”…. εκτος απο εμας!!! Και μην τολμησει κανεις να αγγιξει την “ιερη αγελαδα” του μισθου μας…

    • Μιλάμε για μεγάλο ΝΟΥΜΕΡΟ και φοβερή ΕΜΠΑΘΕΙΑ.
      Ακόμα και αν κοπούν οι μισθοί εντελώς έχεις την εντύπωση ότι θα έχεις τηλεθέρμανση αν δεν λειτουργούν οι μονάδες της ΔΕΗ κανονικά;
      Ακόμα και αν κοπούν οι μισθοί εντελώς έχεις την εντύπωση ότι με τις τιμές που έχει η ενέργρεια θα μπορείς να πληρώσης τηλεθέρμανση, ρεύμα, φυσικό αέριο;
      Ρώτα τους μαγαζάτορες αν θέλουν έστω και την παραμικρή μείωση μισθών για τους εργαζόμενους ακόμα και για αυτούς που πληρώνουν οι ίδιοι.
      Επιτέλους.
      Η ΒΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

      • Το ύφος της απάντησης σου και το ότι έχασες την ψυχραιμία σου αποδεικνύει την ορθότητα του σχολιασμού μου….σε “βολεύει” να κρύβεις την οικονομική δυσπραγία της επιχείρησης που εργάζεσαι στην εξελισσόμενη βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής και στις διεθνείς τιμές της ενέργειας.Προσπερνάς το γεγονός το ότι τα προβλήματα ρευστότητας της επιχείρησης που εργάζεσαι υπήρχαν και πριν τα γεγονότα της τελευταίας διετίας (βίαιη απολιγνιτοποίηση, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία). Και επειδή ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ…και επειδή ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ Φ.Α.και επειδή ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΠΑΓΩΣΩ, σου λέω ότι η “ώρα ευθύνης” είναι και για εσένα…είναι προτιμότερο να στερηθείς εσύ και η τοπική αγορά κάτι λίγο, αν έστω και με αυτό τον τρόπο πρόκειται να σωθεί η επιχείρηση που εργάζεσαι, από να βάλει λουκέτο και να χαθεί εξολοκλήρου το ρευστό που πέφτει στην τοπική αγορά και να παγώσει ο κοσμάκης στην Κοζάνη. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις…λυπάμαι…

        • Έτσι ακριβώς νιώθουμε όλοι, δεν πρόκειται να καταλάβει απλά ζητάει βάλουμε πλάτη πάλι εμείς δήθεν για το κοινό καλό και εκεί μέσα να μην ανοίξει ρουθούνι για να σωθεί ο μισθός του .

        • Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι το κείμενο μιλάει για το πρόβλημα επάρκειας ποσότητας θέρμανσης καθώς και για την αδιάληπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης αφού εξαρτάται άμεσα από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ τις οποίες θέλει να κλείσει. Αλλά ακόμα και αν δεν τις κλείσει δεν είναι βέβαιο ότι θα λειτουργούν συνεχώς γιατί εξαρτάται από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Και όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΙΙ, IV, V, ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
          Η λύση είναι μόνο η προτεινόμενη τροπολογία του Αμανατίδη. Ούτε επερωτήσεις, ούτε φωτογραφίες για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
          Τώρα σ’ αυτό που σε τρώει.
          Ακόμη και αν οι μισθοί των εργαζομένων ήταν μηδέν (0) τα πράγματα θα ήταν το ίδιο απογοητευτικά.
          Ακόμα και μηδέν (0), τζάμπα να δούλευαν οι εργαζόμενοι τα κόστη είναι τέτοια που είναι αδύνατο να ανταπεξέρθει όχι μόνο η ΔΕΥΑΚ, αλλά και ο κάθε καταναλωτής δεν μπορεί να τα σηκώσει. Ένα μόνο νούμερο θα σου πω. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 όπου η ΔΕΥΑΚ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗ, τον Σεπτέμβριο του 2022 οφείλει μόνο για τέλη ρύπων CO2 είναι 10.000.000€+ (τιμολογημένα) έως και το 2021. Για το 2022 πρόσθεσε άλλα 5.000.000€. για το 2023 μπορείς να υπολογίσεις; Πρόσθεσε επίσης ρήτρα αναπροσαρμογής ρεύματος, το ίδιο το ρεύμα, θερμική ενέργεια, πετρέλαιο (όταν θα κλείνει η ΔΕΗ) μαζί με το επιπλέον CO2 γι’ αυτό, ανταλλακτικά και έργα βελτιστοποίησης του δικτύου και αποκαταστάσεις βλαβών κλπ κλπ. Πρόσθεσε επίσης και άλλα 60.000.000€ για τα νέα έργα λόγω απολιγνιτοποίησης. Πρόσθεσε τώρα και τους μισθούς που νομίζεις εσύ οι οποίοι βεβαίως και περικόπηκαν λόγω των μνημονίων, όπως και όλων των εργαζομένων στο δημόσιο (δεν μας αφορά) και στον ιδιωτικό τομέα (στον οποίο ανήκουμε ως ΝΠΙΔ)
          Μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για το δάσος δηλαδή και εσύ μιλάς για ψίχουλα μπροστά σε αυτά να φυτευτεί δηλαδή ένα ακόμη δέντρο. Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να δεις το θέμα πιο σφαιρικά συμπεριλαμβάνοντας και την τοπική κοινωνία;
          ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ;
          ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΑΝ Η ΔΕΥΑΚ ΜΕΤΑΚΥΛΟΥΣΕ ΤΑ ΚΟΣΤΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΣΥΖΥΤΗΤΙ);
          Κυριαρχεί λοιπόν το μένος σου και η κατσίκα του γείτονα.
          ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

          • Θα σου ανταπαντήσω το εξής: όπως με πολύ ευκολία και άνεση καταθέτεις ως επιχειρήματα συγκεκριμένα νούμερα και ποσά σε σχέση με τέλη ρύπων, χρέη τρίτων προς την επιχείρηση κλπ, θα πρέπει αντιστοίχως να καταθέσεις και συγκεκριμένα νούμερα σε σχέση με το μισθολογικό κόστος λειτουργίας της επιχείρησης και ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ τα γραφόμενα σου.Να πεις δηλαδή ότι τόσοι είμαστε, τόσο κοστίζουμε (μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) και τόσο % είναι το μισθολογικό κόστος επί του ετήσιου προϋπολογισμού της επιχείρησης.Επίσης μή “πετάς” νούμερα λες και απευθύνεσαι σε ιθαγενείς…μην μας μοστράρεις πιασάρικα νούμερα του στυλ “60 εκ για έργα” όταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα έργα που κάνει η επιχείρηση που εργάζεσαι είναι χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.Αυτά και τέλος…

    • Ώρα ευθύνης και για το Κράτος να σας βάλει και σάς στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα.Εσείς τί είστε;Οι υπεράνω;

  • Τελικά πολύ κακία κυκλοφορεί στα σχόλια.Αφού ο κ Μαλούτας είπε πως λύθηκε το πρόβλημα της τηλεθέρμανσης με τα φωτοβολταϊκά γιατί δεν το πιστεύετε; Αχάριστοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.