Δημοτική Κίνηση Κοζάνη – Τόπος να Ζεις: Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό κύριοι της ΔΕΗ ΑΕ και της Δημοτικής Αρχής, ρωτήστε και τα παιδιά της Ποντοκώμης – Η δημοτική αρχή Μαλούτα να πάψει να είναι απλός παρατηρητής”

9 Σεπτεμβρίου 2022
09:16

Η αρνητική απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ κυρίου Στάσση στο δίκαιο αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης για παράταση λειτουργίας των απαλλοτριωμένων σχολικών μονάδων του οικισμού για ένα ακόμη χρόνο, λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης, φανερώνει με ξεκάθαρο τρόπο το πώς θα αντιμετωπίζονται πλέον οι τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Είναι φανερό ότι ο επιχειρηματικός κυνισμός και η εφαρμογή συμφωνιών για το μέλλον του τόπου απόντων των άμεσα ενδιαφερόμενων Δυτικομακεδόνων θα είναι από εδώ και πέρα ο κανόνας.

Το κλείσιμο ενός σχολείου που αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο και παράγοντα συνοχής μιας κοινωνίας είναι από μόνο του κατακριτέο ως γεγονός. Αν συνδυαστεί μάλιστα με το ότι την απόφαση για κάτι τέτοιο την παίρνει μια Ανώνυμη Εταιρεία που είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την μη ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και επομένως του νέου σχολείου, τότε έχουμε μια ξεκάθαρη προσβολή αλλά και πρόκληση απέναντι στο κοινό αίσθημα.

Δυστυχώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές παρόμοιες προκλήσεις στο άμεσο μέλλον και είναι καιρός η δημοτική αρχή Μαλούτα να πάψει να είναι απλός παρατηρητής, να επιλέξει μετερίζι και να επιτελέσει επιτέλους τον ρόλο της.

Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό κύριοι της ΔΕΗ ΑΕ και της Δημοτικής Αρχής, ρωτήστε και τα παιδιά της Ποντοκώμης

13 σχόλια

  • Για να γίνουμε ευνομουμενη και σοβαρή κοινωνία, σταματήστε το λαϊκισμό. Πρέπει να πάψουμε να κλέινουμε το μάτι στους πονηρούς. ΤΕΛΟΣ. ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ. Εφαρμογή του νόμου και των κανόνων. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ “ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ”.

    • Δεν έχεις άδικο. Εφαρμογή του νόμου και των κανόνων. Άλλα όλων. Έχουν εκπληρώσει η πολιτεία και η ΔΕΗ τις υποχρεώσεις τους;

    • Νόμος είναι να γίνει το νέο σχολείο για να πανε τα ποαιδιά μας και να κατεδαφιστει το παλιο. Εγινε το καινουριο σχολείο? Αρα το αιτημα μας είναι δικαιότατο!

  • Τα αιτήματα είναι δίκαια .
    Πρώτα πρέπει να αποζημιωθούμε και εμείς που ζούμε αλλού και να συνεχίσουμε να ζούμε στα σπίτια μας. Ας μας δώσει και μας το κράτος κανένα χαρτζιλίκι 150.000€ – 200.000€ και κάθε χρόνο να ζητάμε απαλλαγή για έναν χρόνο.
    Τι να πω, με αυτά που διαβάζω.
    Αυτοί θέλουν να διοικήσουν ξανά με λαϊκισμό και χωρίς κανόνες?
    Δεν πάμε καθόλου καλά.

    • Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν αποζημιωθει ακόμα και τα παιδιά τους πάνε σχολείο. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      • Ντροπή σας που βλέπετε τους άνθρωπους σαν χρήμα, έχουν ψυχή και αισθήματα.Ευχομαι να έρθουν κάποια μέρα και να σου πουν φεύγεις και γκρεμίζεται το σπίτι που γεννήθηκες και το χωριό που μεγάλωσες …..αλλά φυσικά εάν είσαι φιλοχρήματος μόνο αυτό σε νοιάζει. Πάψε να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι.

  • Η δημοτική αρχή Μαλουτα μόνο παρατηρεί απ’την πρώτη μέρα εκλογής της… τίποτα άλλο δεν έκανε μέχρι και σήμερα! Κρίμα για την πόλη της Κοζάνης κι όχι μόνο! Χαμένη τετραετία!

  • Πέντε χρόνια η δημοτική κίνηση τι έκανε για την Ποντοκώμη; Ας δούμε και μετά να κρίνουμε… Ντροπή να ρίχνουν μόνο ευθύνες και αυτοί να είναι στο απυρόβλητο, λες και δεν είδαμε την ανικανότητά τους…

    • Τι να δούμε ρε φίλε, ο μαλουτας είναι τρια χρόνια διοικηση, δεν εκανε τιποτα και συ ασχολείσαι ακομα με τους αλλους. Μας είπε οτι το χωριό δεν υφίσταται και εμεις που δεν μπορούμε να παμε πουθενα αφου το νεο χωριο δεν έχει ουτε νερό, ουτε αποχετευση ούτε ρευμα για να χτίσουμε και δεν θελουμε να αγοράσουμε διαμερισμα στην Κοζάνη πρεπει να εξαφανιστούμε μαζί με τα παιδιά μας?

  • Ο Μαλουτας είναι ανύπαρκτος από τα πάντα,ο δήμος Κοζάνης πήρε τα χρήματα από τα κτίρια της Ποντοκώμης αλλά δυστυχώς δν προχωράει κανένα έργο ούτε του σχολείου ούτε των δρόμων ούτε νερό ρεύμα κκκκκκ.υπαρχουν κάτοικοι που δν πληρώθηκαν ακόμη όπως εγώ πρώτον δεύτερον έχω παιδιά πείτε μου εσείς οι κάποιοι έξυπνοι που λέτε να φύγουμε που να πάω εφόσον δν έχω αποζημιωθεί το σπίτι μου ,που να στείλω δλδ σχολείο τα παιδιά μου? Έλεος πια με αυτήν την κατάσταση στην τελική μια παράταση ζητήσαμε για τα παιδιά μας.

  • Εγώ προσωπικά ένα πράγμα βλέπω κακία κ μίσος για τον συνάνθρωπο μας δυστυχώς,το ότι αυτοί οι άνθρωποι με το έτσι θέλω τους διώχνουν από το χωριό τους τον τόπο τους τα σπίτια τους ούτε που το βλέπει κανείς,το ότι αυτήν την στιγμή μιλάμε για παιδιά ούτε καν νοιάζεται κανείς,αντί να ήμαστε όλοι ενωμένοι σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Δήμος κ τα χωριά κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου,κοιτάμε ποιος έχει την καλύτερη δουλειά κ παίρνει πιο πολλά χρήματα,τα αδέσποτα που υπάρχουν κ δν φταίνε σε τπτ γιατί κ αυτά έρμαιο του δήμου είναι,τα παιδιά που τα κλείνουν το σχολείο τους ενώ δν φταίνε σε τπτ , άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους κ εμείς αντί να μαζευτούμε όλοι μαζί κ να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας καθόμαστε κ τρωγομαστε μεταξύ μας κ οι άλλοι πίνουν κ τρώνε παρέα σε είναι κ περιφερειάρχες κ πρόεδροι κκκκκκκκ.

  • Ντροπή σας που βλέπετε τους άνθρωπους σαν χρήμα, έχουν ψυχή και αισθήματα.Ευχομαι να έρθουν κάποια μέρα και να σου πουν φεύγεις και γκρεμίζεται το σπίτι που γεννήθηκες και το χωριό που μεγάλωσες …..αλλά φυσικά εάν είσαι φιλοχρήματος μόνο αυτό σε νοιάζει. Πάψε να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.