Αγιασμός και στο σχολείο της Ποντοκώμης – Άγνωστο αν θα συνεχίσει να λειτουργεί – Παράταση ενός χρόνου ζητούν οι γονείς (Φωτογραφίες)

12 Σεπτεμβρίου 2022
12:34

Αναστατωμένοι παραμένουν γονείς και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα συνεχίσουν τα μαθήματα και την σχολική χρονιά στις ίδιες αιθουσες. Μπορεί το πρώτο κουδούνι να χτύπησε και ο αγιασμός να έγινε σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, παρόλαυτά οι 17 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο, οι 7 στο νηπιαγωγείο με 8 συνολικά εκπαιδευτικούς που έχουν τοποθετηθεί δεν γνωρίζουν επισήμως εάν δόθηκε παράταση για την συνέχεια της λειτουργία τους καθώς το χωριό βρίσκεται υπό μετεγκατάσταση και δεν δόθηκε παράταση από την ΔΕΗ ΑΕ.

Το Δημοτικό Σχολείο έχει υποβιβαστεί από 6θέσιο σε 3θέσιο, όμως θα λειτουργούσε και ως ολοήμερο για την νέα χρονιά, με τους γονείς των μαθητών, να διαμαρτύρονται καθώς δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα, ζητώντας την παράταση λειτουργίας τουλάχιστον για 1 χρόνο, ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως αναμένουν να γίνουν τα έργα που υποχρεούται να εκτελέσει η ΔΕΗ, στον νεο οικισμό, ώστε να μετεγκατασταθούν και να ξεκινήσουν την ανέγερση των κατοικιών τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα πρεπει να παραδοθεί από τη ΔΕΗ ΑΕ το σύνολο του οικοπέδου της Ποντοκώμης στην Μετάβαση ΑΕ, με τους κατοίκους να έχουν αποχωρήσει άμεσα, ώστε να κατεδαφιστούν τα κτίσματα.

8 σχόλια

  • Κ θα το κρατήσουμε ανοιχτό γιατί δν μπορεί να έρχονται δύο μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων κ να μας λένε τα κλείνουν, ντροπή τους αισχος δλδ που θα πάμε τα παιδιά μας σχολείο εφόσον κ ο δήμος Κοζάνης δν έχει προχωρήσει τα έργα στον νέο οικισμό παρόλο που πήραν τα χρήματα των κτιρίων να λέμε κ αυτά ,ας μας χτίσουν το σχολείο κ φυσικά θα φύγουμε από εδώ αλλά δυστυχώς δν τους νοιάζει κ δν το κάνουν.

    • Όταν λέτε θα το κρατήσετε ανοιχτό; Σε λίγο αρχίζουν οι κατεδαφίσεις. Έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά αυτά παθαίνει κάποιος όταν ξεπουλάει σε ιδιώτες. Η εταιρεία αγόρασε οικόπεδα και δεν την ενδιαφέρει αν έχει τελειώσει ο νέος οικισμός. Άκουσα τον πρόεδρό σας χθες που έλεγε να υπογραφεί μνημόνιο ανάμεσα στα δύο μέρη. Τώρα;;; Μέχρι τώρα τι κάνατε; Μήπως, όλοι σας, Δήμος, ΔΕΗ, κάτοικοι, βολευτήκατε με την κατάσταση και το αφήσατε να τραβήξει;

  • Πήραν τα λεφτά τους να αδειάσουν το χώρο έλεος. Κάθονται εκεί δίχως να πληρώνουν ενφια και φόρους. Τρώνε τα λεφτά του Λαού χωρίς ντροπή.
    Πόσες φορές θα την πληρώνουμε αυτήν την Ποντοκώμη; Δρόμο επιτέλους

    • Και ποιος σου είπε ότι δεν πληρώνουμε ρε καθαρμα. Το μόνο που δεν πληρώνουμε είναι ο ενφια όλα τα άλλα τα πληρώνουμε κανονικά. Και για εξήγησε μου γιατί τρώμε τα λεφτά του λαού? Δεν ζητήσαμε εμεις την μετεγκατασταση αυτοί μας έδιωξαν. Τέτοια ζήλια και κακία δεν έχω ξαναδεί και δεν έχω καταλάβει πιο είναι το δικό σου πρόβλημα. Ήθελες λεφτά και δεν σου δώσανε κι εσένα? Έλα να σου δώσω τα πολλά ( όπως νομιζεις) που πήρα εγώ.

    • Αχαχαχαχαχα εσύ πληρώνεις εμάς θα μας τρελάνεις ξες τι γράφεις κ τι σου γίνεται?έχεις γνώση του θέματος? Ένας αχαμπαριστος είσαι που θες να το παίξεις έξυπνος κ για να λέμε την αλήθεια αφού έτσι σε βολεύει ναι μας αποζημίωσαν κ δν πληρώνουμε μια στο κράτος κ τρώμε τα χρήματα του κοσμακη το ευχαρηστηθηκες τώρα που άκουσες τι γίνεται?

  • Έχετε λίγα παιδάκια και το χωριό σε λίγο καιρό θα είναι μια ανάμνηση στο συγκεκριμένο χώρο. Δίπλα υπάρχει ένα ακόμη χωριό, το Μαυροδένδρι, με επίσης λίγα παιδιά. Αντί να παρακαλάτε να πάνε εκεί τα παιδιά σας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σχολείο, με υποδομές και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, έχετε κολλήσει στο να κρατήσετε το σχολείο ανοιχτό… για ποιον λόγο ;και για πόσο καιρό άραγε; Αφήστε τα κόμπλεξ και κοιτάξτε λίγο το μέλλον και το συμφέρον των παιδιών. Αλλιώς είναι θέμα χρόνου το κλείσιμο και των δύο σχολείων. Στα Κοίλα θα πάτε και τα δύο χωριά. Και μάλιστα θα πάτε τα παιδιά σας μόνοι σας και θα παρακαλάτε να σας βάλουν λεωφορείο. Αν θέλετε με ακούτε. Αν θέλετε συνεχίστε το ίδιο βιολί.

    • Δν ξέρω τι γνωρίζετε επί του θέματος αλλά είχε γίνει προσπάθεια συναινωσεις των δύο σχολείων των χωριών καταθέσαμε το αίτημα μας στην πρωτοβάθμια Κοζάνης αλλά δν πήραμε ποτέ απάντηση,μας είπαν ότι μας δίνουν έναν χρόνο παράταση του σχολείου μας κ τώρα ξαφνικά μέσα σε τρεις μέρες πριν το άνοιγμα μας στείλουν χαρτί στον πρόεδρο μας ότι κλείνουν, τρεις μέρες πριν την έναρξη κ να πάμε που,κ όλο αυτό γιατί κάποιοι παίζουν είς βάρος των παιδιών.

  • Η αντιπαράθεση μεταξύ γονέων και λοιπών δεν ωφελει και δεν βγάζει πουθενά,σαν παλιός διευθυντής του σχολείου και εκπαιδευτικός έχω να προσθέσω τούτο, είναι απαράδεκτο 3 ημέρες πριν τον αγιασμό να ανακοινώνονται αναστολές σχολείων και φυσικά είναι αναστατωμένοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Ποιος έχει απόλυτο δίκιο δεν ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή, έπρεπε να έχουν πάρει οι ιθύνοντες μια απόφαση από τον Μάϊο με Ιούνιο, ούτως ώστε να πράξουν οι εμπλεκόμενοι τα δέοντα και να δοθεί τελεσίδικα από τότε η απόφαση. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να δοθεί μια παράταση. Καλή χρονιά σε όλους. Με τιμή ο τελευταίος διευθυντής του σχολείου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.