Ειναι τα κλασσικά μαμαδίστικα κρουασανοτυροπιτακια που μας μεγάλωσαν και ποτέ δεν έλειπαν απ τα παιδικά πάρτι. Η δόση βγάζει 32 τυροπιτάκια και μπορούν να μπουν και κατάψυξη, ψημένα. Το ζυμάρι είναι το κλασσικό πασπαρτού αλλά διαφέρει λίγο στην λιπαρή ουσία που αντί να την βάλουμε μέσα στο ζυμάρι , βάζουμε στο ταψί.
Μη σας τρομάζει το βούτυρο. Είναι το ίδιο με το να βάζαμε μέσα στο ζυμάρι 1 ποτ λάδι ή 200γρ βούτυρο
Υλικά:
1 αυγό
1 φλ τσαγιού γάλα
1,5 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 κουτ γλ αλάτι
1 κουτ γλ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι οσο πάρει (2,5 κουπες)
τυρί φέτα
1 βιταμ στο χρυσόχαρτο. Θα χρειαστούμε τα 3/4 η μισό καλουπάκι, ανάλογα ποσο λιπαρά θέλουμε (για το ταψί)
Ανακατεύω το γάλα με ζάχαρη, αλάτι, αυγό, μαγιά, λάδι και σιγά σιγά ρίχνω αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Σκεπάζω και αφήνω 30 λεπτά
Κόβω στα 4 το ζυμάρι & ανοίγω το κάθε κομμάτι σε φύλλο και κόβω 8 τρίγωνα σαν κρουασάν
Βάζω λίγο τυρί και τυλίγω κρουασάν
Βουτυρώνω ένα ταψί και αραδιάζω τα τυροπιτάκια
Ψήνω 30 λεπτά στους 180 μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν χρώμα
Δείτε περισσότερα εδώ–> https://youtu.be/4SPsuKicp0g
Ευχαριστούμε! χρήσιμο. βάλτε και κανένα κιχί!
Εμείς μάθαμε με κιχι και αυγόφετες κύρια μου άκου εκεί κλασικά κρουασάν ίσως βόρεια προάστια και ηλίθια πεδία