kozan.gr: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Advent, B. Γρηγορίου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, παρουσίασε τη μεγάλη επένδυση του πράσινου υδρογόνου, που θα γίνει στην περιοχή (Φωτογραφίες & Βίντεο 11)

12 Σεπτεμβρίου 2022
14:10

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Advent, B. Γρηγορίου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος του κτιρίου της ΖΕΠ, , παρουσίασε τη μεγάλη επένδυση του πράσινου υδρογόνου, που θα γίνει στην περιοχή. Στις ράγες υλοποίησης μπαίνει η πρώτη επένδυση για τη μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας σε «κοιλάδα υδρογόνου», ώστε η περιοχή να διατηρήσει τον ρόλο του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας – με βάση το ανανεώσιμο αέριο, το οποίο θα αντικαταστήσει τη κομβική σημασία που είχε στην τοπική οικονομία και κοινωνία εδώ και 10ετίες ο λιγνίτης. Η επένδυση αυτή αφορά την κατασκευή μίας βιομηχανικής μονάδας παραγωγής κυψελών καυσίμου και ηλεκτρολυτών από την ελληνική Advent Technologies, η οποία ιδρύθηκε στην Πάτρα και είναι εισηγμένη στον NASDAQ, με το «αρχηγείο» της να βρίσκεται πλέον στη Μασαχουσέτη. Η Advent αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα κυψελών καυσίμου, τα οποία μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργειας και θερμότητα από μία σειρά ανανεώσιμων αερίων, όπως το «πράσινο» υδρογόνο.

8 σχόλια

  • ΔΕΝ ΘΈΛΕΙΣ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΈΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΆ ΓΊΝΟΥΝ.
    ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ-ΤΕΛΟΣ
    ΥΓ: Προεκλογικο πυροτεχνημα εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της Πέμπτης μονάδας ΔΕΗ.

  • Ο Μητσοτάκης μη έχοντας άλλη πολιτική προπαγάνδα για να έρθει στην δυτική Μακεδονία που διαλύθηκαν τα πάντα και όλες οι υποσχέσεις επί τριά χρόνια και κάτι ακυρώθηκαν στήνει αναχώματα για να παίξει με τις ψήφους των πολιτών και ο Κασαπιδης ως μέρος του παιχνιδιού προσπαθεί να παρουσιάσει το έργο που του λέει ο χαλίφης.
    ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ-ΤΕΛΟΣ

  • Πνευματικός λόγος,6η παράγραφος,3η σειρά:

    Όταν δείτε στην Κόζιανη να ξερνά η γης υδρογόνον, ακολουθεί οπίσω και η αναπτυξις, όσοι ζούν θα φάνε με χρυσά κοχλιάρια,θα κοιμούνται με ανοικτά τα παράθυρα και θα υμνούν μέρα και νύχτα την λαμπρην επιλογή των.

    Ευτυχώς που έχουμε τέτοιο περιφερειάρχη και θα μας φέρει εταιρειάρες να έχουμε δουλειές, σκέψου να είχαμε κανένα του ΣΥΡΙΖΑ,θα μας έλεγε ιστορίες για κηπακους και προβατάκια..ουψ.

  • Από 1400 που ανέφερε η εταιρεία στο site της πήγαμε στις 650…

    Αν ο Κασαπίδης πιστεύει ότι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας θα περιμένει πότε θα επανακαταρτιστεί ο Μήτσος για να πάει να δουλέψει από τον καδοτροχό ή το φορτηγό στις κυψέλες υδρογόνου, να τον σκεπάσετε μην κρυώσει στον ύπνο του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.