Εκπαιδευτική εκδρομή του K.Ξ.Γ. Aventura στη Μαδρίτη

15 Σεπτεμβρίου 2022
15:14
Κανένα σχόλιο

 

Την 1η εβδομάδα του Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ AVENTURA εκπαιδευτική εκδρομή στην Ισπανία.

Σπουδαστές της Ισπανικής Γλώσσας, συνοδοί, φίλοι και λάτρεις της Ισπανίας ταξίδεψαν για μια εβδομάδα στις Αυτόνομες κοινότητες της Μαδρίτης και της Καστίλης και Λεόν. Σημείο εκκίνησης, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου συναντήθηκαν τα γκρουπ από Τρίκαλα, Κοζάνη, Αθήνα και Καλαμάτα.

Την 1η ημέρα περπατήσαμε στην παλιά πόλη της Μαδρίτης Madrid de los Austrias με συνοδεία ελληνόφωνης ξεναγού.

Η 2η ημέρα ήταν ελεύθερη για επισκέψεις σε μουσεία, περιήγηση στις όμορφες γειτονιές και βαρκάδα στο πάρκο Retiro. Το βράδυ όλο το γκρουπ παρακολούθησε την παράσταση Flamenco στο παλαιότερο tablao της Μαδρίτης.

Την επόμενη, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη εκδρομή, με ελληνόφωνο ξεναγό, στο Τολέδο. Η πόλη των 3 πολιτισμών, με σπουδαία ιστορική ,καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά.

Η 4η ημέρα, ελεύθερου προγράμματος, κάποιοι επισκέφθηκαν τη Σεγκόβια ενώ άλλοι την πόλη του Θερβάντες, Αλκαλά ντε Ενάρες και οι δύο μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Άλλοι παρέμειναν στην όμορφη Μαδρίτη για να συνεχίσουν την εξερεύνηση τους. Την τελευταία ημέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Nebrija όπου ο διευθυντής του Κέντρου Ισπανικών Σπουδών μας ξενάγησε στις ιστορικές εγκαταστάσεις και μας ενημέρωσε για τα προγράμματα σπουδών

. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που με την συνέπεια τους, την καλή τους διάθεση και την αυτονομία τους μετέτρεψαν το ταξίδι σε ξεχωριστό…..

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για άλλους ισπανόφωνους προορισμούς…

Το πού και το πότε θα το μάθετε σύντομα…

¡hasta la próxima!

Υπεύθυνη συντονισμού και διαχείρισης προγραμμάτων: Ιωάννα Τέγου, Καθηγήτρια Ισπανικής Φιλολογίας, Μ.Ed. Universidad de Deusto / M.Ed. ΕΑΠ

Διευθύντρια του Κ.Ξ.Γ. AVENTURA Λεμονιά Παυλίδου Καθηγήτρια Ισπανικής Γλώσσας

ΑΠΘ Ελληνική Φιλολογία , Ειδίκευση Γλωσσολογίας

Universidad de Málaga, Μáster Μετάφραση Ανθρωπιστικών Σπουδών

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.