Δρέπανο μαρτυρικό έτος 2022 – Τριτοκοσμικές καταστάσεις για τριτοκοσμικές κοινωνίες – Από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη στο καρά κιτσαριό! (Γράφει ο Θ. Παπαδόπουλος)

16 Σεπτεμβρίου 2022
09:46

Όποιος δει τις εικόνες θα καταλάβει πολλά. Θα διαβάσει επίσης πάρα πολλά και θα νοιώσει οργή, θυμό και αγανάκτηση για τις διαχρονικές απαξιωτικές συμπεριφορές από τις Δημοτικές Αρχές.

Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο χωριό εκτός του δικτύου αποχέτευσης που και αυτό πέρασε από χίλια κύματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κοζάνης απαξιώνεται καθημερινά. Παρεμβάσεις που έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν έχουν διαγραφεί παντελώς. Αραιά και πού και κυρίως όταν πλησιάζουν οι εκλογές τότε εμφανίζονται οι διεκδικητές της εξουσίας και τάζουν στην τοπική κοινωνία λαγούς με πετραχήλια. Η γνωστή πεπατημένη δηλαδή. Στο παραμύθι αυτό που είναι και πολύ κακό έχουν και τους υποστηρικτές τους. Τα τοπικά φερέφωνα και τους τοπικούς παπαγάλους. Γνωστοί όλοι τους…

Μία Κοινότητα. Αυτή του Δρεπάνου που διαχρονικά μόνο δίνει από ότι όλα δείχνουν δεν πρόκειται να πάρει τίποτα και ποτέ.

Τώρα, πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησαν κάποιες μικρο παρεμβάσεις – μπαλώματα (επιλεκτικού χαρακτήρα οι περισσότερες) για να αλλάξουν την διαχρονική κακογουστιά που έχει επιβληθεί στο χωριό. Μια παρέμβαση αφορά στην Βρύση που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού (βλέπε φώτο) και είναι ότι πιο παλιό και συμβολικό έχει το χωριό και μας θυμίζει παλιές καλές εποχές και όχι μόνον.

Η προσπάθεια να αλλάξει η ασχήμια που λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας του συστήματος μη Δρέπανο, δυστυχώς έχει πάλι πολλά κενά αλλά και προχειρότητες. Τα βλέπετε στις φωτογραφίες.

Οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να καταλάβουν οτι η τοπική κοινωνία δεν είναι τρίτος κόσμος και ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να μας “γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα”. Αυτό έχει τελειώσει. Όπως επίσης αυτή η αστοχία – ασχήμια να διορθωθεί τώρα.

Δεν έχει αλλά και θα δούμε και άλλα…

Και όπως λέει και το άσμα… ζούμε σε ένα κόσμο μαγικό με φόντο…

Και να μην ξεχνιόμαστε. Οι εκλογές πλησιάζουν.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Σεπτέμβριος 22

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.