Αιχμές προέδρου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για προκλητική κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα

16 Σεπτεμβρίου 2022
17:29

Στην καταγγελία ότι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790 ευρώ προχώρησε μέσω της συχνότητας του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις γονατίζουν από το κόστος της ενέργειας και η κυβέρνηση ζητά εξοικονόμηση κατανάλωσης για να δώσει εκπτώσεις, ο Γιώργος Αδαμίδης εκτόξευσε κεραυνούς παρά την προσπάθεια των δημοσιογράφων του σταθμού να τον διακόψουν και εν γένει να τον… συνετίσουν.

«Αγοράζει αυτή την στιγμή η ΔΕΗ και οι πάροχοι 454 ευρώ και πουλάνε 790 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις τιμές μεγαβατώρας ρεύματος.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προειδοποίησε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος εξαιτίας της έλλειψης ενέργειας, ενώ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων κατά την αναφορά του για τις νουθεσίες της κυβέρνησης προς τους πολίτες να επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

«Λέει να πάρουμε καυστήρες πετρελαίου … τι θέλει να κάνει κατά την προσωπική μου άποψη; Να “ξεστοκάρει” όσους καυστήρες υπάρχουν … είναι ελληνικός νόμος ότι από 1η Ιανουαρίου 2025, απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στον κίνδυνο αύξηση θανάτων από πυρκαγιές που ενδεχομένως να σχετίζονται με την χρήση εναλλακτικών και μη ασφαλών μέσων θέρμανσης.

«Ο υπαρχηγός ε.α. της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης στις 22 Μαρτίου φέτος ανέφερε ότι έχουμε 82 νεκρούς από πυρκαγιές, αναθυμιάσεις, μαγγάλια, από αυτοσχέδια σώματα θέρμανσης … 18 μέσα στο Δεκέμβριο. Πριν από αυτή την κρίση υπήρχε πρόβλημα. Τι θα γίνει τώρα. Προκύπτει ότι χάθηκαν 83 άνθρωποι, άσχετα αν είναι νέοι ή γέροντες. Σημασία έχει ότι χάθηκαν από το κρύο. Τότε που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση, είχαμε αυτό το πρόβλημα … όχι μόνο το 2021, αλλά από την αρχή της κρίσης, το 2010, το 2011» σημείωσε.

Στην τελική ευθεία η οριστικοποίηση των μέτρων για ρεύμα-φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα το υπουργείο Ενέργειας, μέσω διαρροών, επισημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το οριστικό πακέτο για τις ενεργειακές επιδοτήσεις, πασχίζοντας να πείσει ότι η κυβέρνηση αυξάνει τη βοήθεια προς τους πολίτες, ενώ, ουσιαστικά, παίζει ξανά το χαρτί της ατομικής ευθύνης.

Όπως ανέφεραν χθες ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ποσοστό της εξοικονόμησης ενέργειας  που πρέπει να επιτυγχάνουν οι καταναλωτές σε σχέση με τις καταναλώσεις του 2021, προκειμένου να εξασφαλίζουν πρόσθετη έκπτωση αναμένεται να είναι στο 15%.

Επίσης θα επιδοτηθούν όλες οι οικιακές καταναλώσεις (όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη κατοικία). Υπό διαμόρφωση είναι τα κλιμάκια της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τα οποία θα εφαρμοστούν οι νέες επιδοτήσεις, καθώς παύει η επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που ισχύει τώρα.

Αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι παραμένει ως βάση το ελληνικό σχέδιο το οποίο ούτως ή άλλως προβλέπει μηνιαία αναθεώρηση των τιμών που εισπράττουν οι ηλεκτροπαραγωγοί, ανάλογα με τη διακύμανση του πραγματικού κόστους των μονάδων.

Υπό συζήτηση είναι επίσης τόσο το ύψος της επιδότησης στο φυσικό αέριο όσο και ο μηχανισμός καταβολής της. Αν δηλαδή θα υπάρχει συνδυασμός κρατικής επιδότησης με έκπτωση από τη ΔΕΠΑ ή θα εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει στην ηλεκτρική ενέργεια, όπου το σύνολο των επιδοτήσεων παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις αναμένει και η αγορά. Κύκλοι των προμηθευτών εξέφραζαν σχετικά προβληματισμό για το ενδεχόμενο αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ενώ επεσήμαιναν την ανάγκη να εφαρμοστεί σύστημα ανάλογο με του “Τειρεσία” για τους καταναλωτές με χρέη που μετακινούνται σε νέο πάροχο.

efsyn.gr

18 σχόλια

  • Αφού υπάρχη πλαφόν στην χονδρική, τα επιπλέον κέρδη δεν τα παίρνη ο παραγωγός. Έχει συμφέρον συνεπώς να κερδοσκοπή;

  • Αδαμίδη όλα όσα κατά καιρούς γράφεις θα είχαν αξία αν μας εξηγουσες τη στάση του πρώην συντονιστή και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ στις άδειες φωτοβολταϊκών. Αν μας έλεγες κάτι για το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του κινήματος δεν πληρώνω Βασίλη Γκούμα. Αν μας εξηγουσες πως αυτοδιοικητικοί εξυπηρέτησαν μεγαλοεπενδυτες και ωφελήθηκαν.

  • Γιώργο Αδαμίδη μετά το σημερινό φαίνεται ξεκάθαρα ότι η στόχευση της Δεξιάς στο πρόσωπό σου έχει ξεπεράσει τα τοπικά όρια και παίρνει πανελλήνια χαρακτηριστικά. Το μιντιακό σύστημα του επιτελικού κράτους από δω και πέρα έτσι θα σου φαίρνεται. Με θράσος, διαστρέβλωση των όσων λες και απαξίωση. Εντολές Γεωργιάδη εκτελούν όλοι. Συμβουλή που άμα θέλεις την ακούς: Είναι καιρός να αφήσεις την πολιτική των ίσων αποστάσεων λόγω της συνδικαλιστικής σου ιδιότητας. Είναι η ώρα να μιλήσεις με το γλώσσα των κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής σου ιδεολογίας.

    • Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά δεν μπήκε μέσα η ΔΕΗ από τους μισθούς, την έβαλαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Αποπροσανατολίζεται η συζήτηση κάτι το οποίο θέλουν και εσυ πέφτεις στην παγίδα.

      • To μισθολογικο κοστος της κρατικοδιαιτης ΔΕΗ ξεπερνούσε κάποτε το 60%. Γιαυτό φαλίρησε και δεν μπόρεσε να κάνει όλα τα χρόνια του μονοπωλίου κάποια σοβαρή επένδυση. Συνδικάλες, άεργοι και αργόσχολοι κρύβονταν πίσω από τους πραγματικούς εργάτες των ορυχείων και χλαπάκιαζαν πεντοχίλιαρα. Και κάπως έτσι χτίστηκε το Πευκοχώρι και η Νικήτη χαχαχαχχαχαχαχαχαχχα

  • Θα καταστραφεί η κοινωνία τους αμέσως επόμενους μήνες και διακρίνω τα σχόλια ν’ αναφέρονται σε άλλα αντ’ άλλων.
    Αντιλαμβάνεστε ότι κάθε μήνα το ρεύμα έρχεται ολοένα και κατά πολύ περισσότερο ΚΑΙ με επιδότηση;
    Από Οκτώβριο που πολλοί θα χάσουν και την επιδότηση, σε περίπτωση που καταναλώσουν περισσότερο από πέρυσι – να διώχνουμε πελάτες; – ΠΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ;

    Κλείνουν και θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα μείνει κόσμος στον δρόμο κι εσείς μαλώνετε στα κομματικά κλουβιά σας…
    Μέχρι να ‘ρθει το κακό και στην πόρτα σας…

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

    • Εγώ πάντως δεν είδα κανέναν να του κάνει μύνηση για ψευδή πληροφόρηση ή συκοφάντηση όπως ζήτησε ο Γεωργιάδης από το καρτέλ της ενέργειας. Μήπως να το ξανασκεφτόσουν ποιός είναι ο χυδαίος και ο ψεύτης;

    • Επρεπε να παει στη ΝΔ εκει που η πολιτικη αληθεια ο εκτσογλανισμος η βια η νοθεια η τρομοκρατια και ο διχασμος ειναι σημαια για να τον εχουν στα ωπα ωπα.
      Δεν πειραζει… σε καμια 50αρια χρονια που θα ξαναβγει κυβερνηση το συνονθυλευμα σας αν ζει και αλλαξει μυαλα ο Αδαμιδης μπορει να ερθει. ψεΚουληδες μητσοτακεους κηφηνες παντως θα εχετε ακομα και τοτε αυτο ειναι το μονο σιγουρο ειναι μεγαλο σοι βλεπεις αυτο.

  • ε ναι..ο μητσοτακης..η δεξια..το κεντρο..η ενωση συντηρητικων κομματων ευρωπης..η παγκοσμια οργανωση ανθρωπινων δικαιωματων φοβαται πλεον τον τιατανα της πολιτικης..το πολιτικο κεφαλαιο ..αδαμιδης.ρε αμα εισαι συνδικαλιστης της δεη και δεν εργαστηκες ουτε μια μερα στην ζωη σου πως σε..φοβουνται ολοι.πηγη εμπνευσης . ο.αδαμιδης.το ψεμμα και η κωλοτουμπα σε ολο της το μεγαλοιο..και που αλλου θα ηταν παρα στον συριζα..καλα εισαι εκει..για εκει αξιζεισ..

    • Το ποιός στάθηκε δίπλα στα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής και ποιός κοίταξε μόνο τα προσωπικά και πολιτικά του συμφέροντα το έχει γράψει ήδη η ιστορία. Κάνε λίγη υπομονή μέχρι τις εκλογές και θα το δεις και συ γραμμένο στα αποτελέσματα της Επικράτειας και του Νομού.

    • Καλα οτι το συνοθυλευμα σας με μπροσταρη τον ψεΚουλη σας οτι φοβαται αυτο ειναι το μονο σιγουρο , σας εχει πιασει κρυος ιδρωτας και ακομα δεν ηρθε η μερα της καλπης… και σε αυτο δεν συμβαλει μονο ο Αδαμιδης αλλα ο καθε εκαστοτε πολιτης που θα σας μαυρισει πανηγυρικα και ο ηχος απ το πεσιμο σας δεξιουληδες της φανφαρολογιας και του πολιτικου εκτσογλανισμου θα ειναι τοσο μεγαλος που θα ακουστει απο Εβρο μεχρι Κρητη.

      Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο ψεΚουληδες να μιλατε για ψεμα…εσεις που εχετε κανει σημαια σας την διαπλοκη την προπαγανδα την τρομοκρατια και τον διχασμο εκει στη Πειραιως και στο Μαξιμου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.