Με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων συναντήθηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης

18 Σεπτεμβρίου 2022
23:43
Κανένα σχόλιο

Ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων είχε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης με το Προεδρείο της Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προεδρεύοντα Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, Πρύτανη  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο  κ. Ζώρας  δήλωσε ότι θα συνεργασθεί στενά με το Πανεπιστήμια της χώρας για την εφαρμογή του ν. 4957/2022 με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», δίνοντας έμφαση στην στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε το Προεδρείο για τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και αφορούν στη στήριξη της στέγης των φοιτητών/σπουδαστών με την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος και την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε 5 ΑΕΙ της χώρας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.