B. Kωνσταντόπουλος: “Είναι φανερό, εκεί στον δήμο έχουν σοβαρή έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς με ευθύνη πάντα του δημάρχου”

20 Σεπτεμβρίου 2022
11:18

Αυτό θα πει σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σεβασμός στους πολίτες του δήμου. Ο δήμος Βελβεντού συγκάλεσε χθες, Δευτέρα, έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την τιμολόγηση της διαχείρισης των απορριμάτων από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Αντίθετα στον δήμο Σερβίων, ακριβώς για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος και ο δήμαρχος συγκάλεσαν έκτακτη δια περιφοράς (απάντηση δηλαδή με επιστολή) συνεδρίαση, παρά την πρόταση της παράταξής μας αλλά και τα ερωτήματα που θέσαμε σε επιστολή που αποστείλαμε. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. το κόστος διαχείρισης των απορριμάτων του δήμου πρέπει να αυξηθεί κατά 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος αυτό πρέπει να μετακυλυθεί στους πολίτες, μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Όχι μόνο δεν έγινε δια ζώσης συνεδρίαση αλλά ούτε καταδέχθηκαν να μας απαντήσουν, τουλάχιστον στα ερωτήματα που θέσαμε. Έτσι κι αλλιώς εμείς ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος. “Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού”. Κι αυτή ήταν η γραπτή μας θέση στην επιστολή που στείλαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το περιγράψαμε παραπάνω, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν συζητήθηκε σε ζωντανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως έκανε ο δήμος Βελβεντού αλλά περιορίστηκε σε απάντηση μέσω επιστολής, αφήνοντας στο σκοτάδι τόσο τους δημοτικούς συμβούλους όσο και τους πολίτες του δήμου.
Είναι φανερό, εκεί στον δήμο έχουν σοβαρή έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς με ευθύνη πάντα του δημάρχου.
Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

6 σχόλια

  • Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ…
    ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ…
    Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ…
    Ο ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ…
    Ο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ…
    Ο ΑΣΠΗΛΟΣ…
    Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ…
    ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ…
    ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΑΝΤΕ…..

  • Γράφεις καμία αύξηση – μετακύλιση στους δημότες, για να είσαι σοβαρός, γράψε μας τουλάχιστον πως θα πλήρωνες εσύ την αύξηση.

  • Ο κύριος Βασίλης κε Σερβιωτη δεν ξεκίνησε κανένα προεκλογικό αγώνα. Την δουλειά του κάνει ως αντιπολίτευση, ελέγχοντας την δημοτική αρχή.
    Το πρόβλημα είναι ότι η δημοτική αρχή έχει απαξιώσει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και αν μπορούσε θα το είχε καταργήσει.
    Αν εσύ συμφωνείς με αυτό δικαίωμα σου, όπως και δικαίωμα δικό μας είναι να κρι ουμε την δημοτική αρχή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.