Απολογισμός της παρουσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

20 Σεπτεμβρίου 2022
18:51

Με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και έντονο ενδιαφέρον από μέρος του κοινού ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση “ACADEMIA” στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο εκθεσιακός χώρος του Πανεπιστημίου, που για πρώτη φορά συμμετείχε στη ΔΕΘ, έγινε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα Δια Βίου Επιμορφωτικά προγράμματα που υλοποιούνται μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), την έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια και τις δράσεις των φοιτητικών επιστημονικών ομάδων. Τις εντυπώσεις όλων των επισκεπτών έκλεψε ο ρομποτικός βραχίονας σκάκι καθώς και η φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικών εφαρμογών ASPiRE, η οποία απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spaceport America Cup 2021.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο Πρύτανης του ΠΔΜ κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Ιορδανίδης υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στο περίπτερο του Πανεπιστημίου την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από τους Υφυπουργούς Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο και κ. Ζέτα Μάκρη, τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα και τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ κ. Περικλή Μήτκα.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της ΔΕΘ τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών, ο οποίος περιηγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε από τον κ. Πρύτανη και τις ομάδες των φοιτητών για τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ξεναγήθηκαν επίσης στο περίπτερο του Πανεπιστημίου η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, βουλευτές της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κωνσταντίνος Δέρβος.

Μεταξύ των υπόλοιπων δράσεων και επαφών που έγιναν κατά τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΠΔΜ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος που ενδεικτικά περιλαμβάνει την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του πανεπιστημίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, την εκπόνηση βιομηχανικών διδακτορικών και τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Ευχαριστούμε τους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που με την παρουσία τους στήριξαν την όλη προσπάθεια.

Κατάλογος Εκθεμάτων φοιτητικών ομάδων και εργαστηρίων

Hyperion Robotics – Ρομποτικός βραχίονας που παίζει σκάκι με αυτοματοποιημένο σύστημα αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) και τα 2 ρομπότ «Πυγμαλίων» και «Γαλάτεια»

Tyφοοn MotoRacing Team – Κύπελλα και βίντεο των παγκοσμίων διακρίσεων της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στο διεθνή διαγωνισμό Motostudent (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)

Spinning Top Studios – Ψηφιακά παιχνίδια της φοιτητικής ομάδας ανάπτυξης παιχνιδιών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)

Εργαστήριο CODE+ – Έργα πηλού και 3Dprinting (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων)

Εργαστήριο Διαδικτύου των Πραγμάτων και Εφαρμογών (ITHACA) – Ερευνητικά αποτελέσματα του έργου ΕΣΠΑ (2014-2020) «sMart fArming with dRoneS – MARS» και του έργου «ΤΕRMINΕΤ» (H2020) (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)

Εργαστήριο Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών (TELNAS) – Αυτόνομο ρομποτικό σύστημα και ερευνητικά αποτελέσματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ (2014-2020) AGROTOUR και του έργου ΕΣΠΑ (2014-2020) ΑΥΓΕΙΑΣ “Intelligent IoT management platform for treated wastewater reuse for agricultural use” (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).

ASPIRE – Πύραυλος της φοιτητικής ομάδας αεροδιαστημικών εφαρμογών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)

Σχολή Καλών Τεχνών – Γλυπτά «Εγκιβωτισμένες» (Γεώργιος Ακαρέτης)

Γλυπτό «Προσευχή» (Μαρίνα Σάββα)

Έργο από χαρτόνι οντουλέ «Η άκρη του κύκλου» (Ειρήνη Ασπρίδου)

4 σχόλια

  • Σε μια φωτογραφία πάντως, βλέπω την Καϊλή στο ΤΕΙ Αθήνας (παν. Δυτ Αττικής), όχι στο ΤΕΙ Κοζάνης (παν Δυτ Μακεδονίας).

    Κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του στο γραφείο τύπου. Αλήθεια, υπάρχει γραφείο τύπου ή Δημόσιες Σχέσεις στη ΖΕΠ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.