Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί υποψηφίους/ες μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες για υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.): «Δημόσια Διοίκηση» (Master of Science (M.Sc.) in Public Administration) που διοργανώνει για τον ακαδημαϊκό κύκλο 2022-2023

22 Σεπτεμβρίου 2022
09:15

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί υποψηφίους/ες μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες για υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.): «Δημόσια Διοίκηση» (Master of Science (M.Sc.) in Public Administration) που διοργανώνει για τον ακαδημαϊκό κύκλο 2022-2023.

 Το Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια τριών (3) ακαδημαϊκών εξαμήνων, εκ των οποίων το 3ο εξάμηνο διατίθεται για την  εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο (2) εξαμήνων οι φοιτητές/τριες θα παρακολουθήσουν έξι (6) υποχρεωτικά μαθήματα, που περιλαμβάνουν διδασκαλία δεκατριών (13) εβδομάδων.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση» (Master of Science (M.Sc.) in «Public Administration»).

Στο Π.Μ.Σ γίνονται δεκτοί/ες κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.4485/2017.

Τα τέλη φοίτησης έχουν οριστεί σε 2.700€ συνολικά για τις τρείς (3) περιόδους του προγράμματος, από τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν 1.000€ για την εγγραφή στην 1η περίοδο, 850€ κατά την ανανέωση εγγραφής στην 2η περίοδο, και 850€ κατά την ανανέωση εγγραφής στην 3η περίοδο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 • Συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής στο Π.Μ.Σ. Το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ https://mpa.uowm.gr
 • Αντίγραφο πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ, ή αντίγραφο πτυχίου ανώτατου ιδρύματος της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 • Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων στην οποία να αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου
 • Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας εάν υπάρχει.
 • Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
 • Αντίγραφα από τυχόν άλλα πτυχία ή διπλώματα ΑΕΙ ή αντίστοιχου ιδρύματος της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 • Αντίγραφα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια εφόσον υπάρχουν
 • Πιστοποιητικά προϋπηρεσίας και επαγγελματικού έργου καθώς και κάθε άλλο πιστοποιητικό για έργο ή δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του υποψηφίου.
 • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
 • Μία πρόσφατη φωτογραφία, η οποία επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται από Επιτροπή μελών ΔΕΠ (Επιτροπή Επιλογής), που συγκροτείται με απόφαση της Συντονιστική Επιτροπής (ΣΕ) του Π.Μ.Σ. Για την επιλογή των υποψηφίων τα κριτήρια αξιολόγησης (και η αντίστοιχη μοριοδότηση) είναι τα ακόλουθα:

 1. Βαθμός πτυχίου ή Μ.Ο. Βαθμολογίας (Έως 25 μόρια)
 2. Επαγγελματική ή/και ερευνητική εμπειρία (εως 25 μόρια)
 3. Γνώση Αγγλικής γλώσσας (έως 10 μόρια)
 4. Λοιπά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σημείωμα (έως 10μόρια)
 5. Συνέντευξη (έως 30 μόρια).

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά τους:

α) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο: mpa@uowm.gr έως και 17-10-2022, ή

β) με συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή courier έως τις 17-10-2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου), στην παρακάτω διεύθυνση:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γραμματεία Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Περιοχή Φούρκα, 52100 Καστοριά  Τηλ. 2467440010 και 2467440011

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται: ­

Στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ., τηλ.: 2467440010 και email: mpa@uowm.gr

Στη Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. (Καθηγήτρια κ. Ασπασία Βλάχβεη), τηλ.: 6946001473 ­

Στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. https://mpa.uowm.gr

H Διευθύντρια του Π.Μ.Σ.

Δρ. Ασπασία Βλάχβεη

Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.