Με την οργάνωση ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και το βιωματικό της εργαστήριο με θέμα «Έχω, έχεις,  έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα;» πραγματοποιήθηκαν οι χθεσινές απογευματινές δραστηριότητες του 1ου KozaniYouthFest. Με ασκήσεις ενσυναίσθησης και σε ομαδικό κύκλο, οι νέοι συμμετέχοντες διεισδύσαμε στην θέση διαφορετικών ατόμων, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία συζητήθηκε το αν όλοι σε αυτήν την κοινωνία έχουμε τα ίδια δικαιώματα και κατά πόσο καταπατούμε ή καταπατούνται τα δικαιώματα άλλων.

Εν συνεχεία, στο Workshop του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με θέμα «Εσύ είσαι ενημερωμέν@; Ευρωπαικές ευκαιρίες νεολαίας» παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλα όσα παρέχονται από την Ευρώπη προς τους νέους. Για παράδειγμα: 1) Ευρωπαϊκή κάρτα νέων για εκπτώσεις από εταιρείες για άτομα 13 έως 30 ετών 2) Erasmus – Training Course και Youth Exchanges σε χώρες του εξωτερικού 3) Σπουδές Erasmus σε χώρες του εξωτερικού 4) και το Discovery EU που προορίζεται για 18χρονους οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν την Ευρώπη.

Το τελευταίο και καλύτερο Workshop, με αθρόα συμμετοχή ήταν το Time to Move – Κυνήγι Θησαυρού. Σε αυτό οι συμμετέχοντες, χωρίστηκαν σε ομάδες και διέσχισαν την πλατείΑα της Κοζάνης για να βρούνε τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πόσα μέτρα είναι το καμπαναριό; Πόσα μέτρα ύψος έχει το καμπαναριό της Κοζάνης; Πόσα αστέρια έχει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα Κυριακή για τα υπόλοιπα Workshops (Του Δήμου και της περιφέρειας) και εννοείται τις παρακινητικές ομιλίες! Ευχαριστούμε και πάλι τους φορείς και τους χορηγούς που βοήθησαν να υλοποιηθεί το φεστιβάλ μας.