Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Θωμά Νέστορα ,πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

26 Σεπτεμβρίου 2022
10:13

 

 

Η οδική ασφάλεια, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στη Δυτική Μακεδονία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με το Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Θωμά Νέστορα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Διευθυντές  των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών κύριοι  Σπύρος Διόγκαρης, Νικόλαος Έξαρχος, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Ντίνας οι Διοικητές των πέντε Τμημάτων Τροχαίας, Κοζάνης, Εορδαίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών κύριοι Ελευθέριος Καραδίσογλου, Παναγιώτης Αβραμίδης, Στυλιανός Τσαταλπάς, Δημήτριος Γκίνης, Κωνσταντίνος Αλμπάνογλου, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και η Προϊστάμενη Τμήματος εκτέλεσής συγκοινωνιακών έργων της Π.Ε. Γρεβενών Αλεξία Παπαθεοδώρου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης  της Περιφέρειας καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλει η Αστυνομία παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, να ενισχύσει την αστυνόμευση σε όλη την Περιφέρεια και  να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά, στην εμφάνιση άγριων ζώων όπως (αρκούδες, υβρίδια χοίρων) στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στην ανάγκη ελέγχου της παρουσίας τους, στο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία επιτροπή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Τροχαία,  προκειμένου να δημιουργηθεί μία αμφίδρομη σχέση αποτελεσματικής συνεργασίας, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή, τους φορείς και τις Αστυνομικές διευθύνσεις και τις  Διευθύνσεις Τροχαίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσκεψη δόθηκε στην οδική  ασφάλεια των μαθητών, στη συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες,  στη συνεργασία με τους Διευθυντές εκπαίδευσης, την  εκπαιδευτική κοινότητα, και τους συλλόγους ΑΜΕΑ γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων Ατυχημάτων.

 Η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς είναι από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής  και στοχεύουν  κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

 

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.