kozan.gr: Σε περισσότερο από 10 εκ ευρώ ανέρχεται η ζημιά της χρήσεως του 2021 για την ΔΕΥΑ Κοζάνης, η οποία οφείλεται κυρίως στην επιβάρυνση των αποτελεσμάτων με το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων CO2, των ετών 2016 – 2021

29 Σεπτεμβρίου 2022
07:25

Σε περισσότερο από 10 εκ ευρώ (συγκεκριμένα 10.211.191 €) ανέρχεται η ζημιά της χρήσεως του 2021 για την ΔΕΥΑ Κοζάνης, η οποία οφείλεται κυρίως στην επιβάρυνση των αποτελεσμάτων με το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων CO2, των ετών 2016 – 2021. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, το συνολικό κόστος δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων CO2, που επιβάρυνε την χρήση ανήλθε σε 7.752.054,00€, ενώ τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2021 ανέρχονται σε ποσό Ευρώ 51.044.476,36 έναντι Ευρώ 63.628.709,05 της προηγούμενης χρήσεως. Οι πωλήσεις υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης αυξήθηκαν το 2021 συγκριτικά με το 2020, κατά 834.554,45€ (16.339.434,92€-15.504.880,47€) ή 5,38%. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των εσόδων από την αύξηση της ενέργειας, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στα έσοδα σύνδεσης των νέων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με την τηλεθέρμανση.  Το 2021 έναντι του 2020 είχαμε μείωση σε όλα τα επιμέρους τιμολόγια της πόλης της Κοζάνης και των γειτονικών οικισμών στα τιμολογούμενα m3 νερού κατά -110.693 ή -4,74% στο σύνολο των τιμολογίων (οικιακό, επαγγελματικό, δημόσιου, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων), ενώ αντίστροφα στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες είχαμε αύξηση κατά 42.058 m3 νερού ή 2,14%.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας προβλέπεται για τη χρήση 2022 να αυξηθεί στα ίδια επίπεδα lλόγω της αύξηση τιμής σύμφωνα με την 513/2021 απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης (10%), σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Εάν υπάρχουν αυξομειώσεις εσόδων αυτές θα προκύψουν από την μεταβολή των καιρικών συνθηκών και τις ανάγκες των καταναλωτών κυρίως για θέρμανση και λιγότερο για ύδρευση. Επίσης είναι πιθανή η αρνητική επίδραση στα έσοδα της επιχείρησης των εξελίξεων στο κόστος ενέργειας και στον πληθωρισμό.

kozan.gr

13 σχόλια

  • Ας κοιτάξει να μαζέψει ο σ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τα χρέη του μαγαζιού κι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

    Μαζί με τα χρέη, ας αλλάξει και την μπαταχτζιλίδικη λογική να αμοιβαιοποιεί τα χρέη των ενοικιαστών με τους ιδιοκτήτες.

    Αυτά τα κάνουν σε αφρικάνικες διεφθαρμένες χώρες, όχι σε δυτικές δημοκρατίες ή μήπως δεν είμαστε δυτική δημοκρατία;

    • Στις δυτικές δημοκρατίες οι ιδιοκτήτες έχουν ενσωματώσει τα έξοδα αυτά στην τιμή του ενικοίου. Αλλά εσύ προφανώς τα ξέρεις όλα.

      • ναι, βεβαίως, αλλά υπάρχει και όριο για να μην σπαταλάει ο ενοικιαστής ενέργεια, νερό, ρεύμα κλπ…

        Μόνο οι μπαταχτζήδες ενοικιαστές θέλουν αυτό που προτείνεις. Μπαταχτζής κι εσύ;

      • Όπα! Προτείνεις να αναλάβει ο ιδιοκτήτης τη συντήρηση του ενοικιαστή;

        Πρέπει να τραβάς γερές πείνες, να σου κόψουν κι έναν μισθό για τα ουΐσκια σου…

        Πόσα θες, €1.000,00 ή €2.000,00 μήπως €3.000,00; Το μήνα ή την εβδομάδα;

        Αποκτήσαμε και κηφηναριό από άποψη τώρα.

  • Αφήστε το παραμύθι με τα δικαιώματα CO2. Μήπως καίτε κάρβουνο και δεν το ξέρουμε;
    Πόσα είναι τα βερεσέδια θα μας πει κανείς;

  • Την απλήρωτη τηλεθέρμανση τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα τόσα χρόνια πολλά και ότι νοικιάζουν ένα κτίριο ενώ έχουν τόσα που κάθονται στην εποχή που ζούμε και τόσους αργόσχολους που πληρώνουν εκεί μέσα , αυτά είναι που έχουν φέρει τα χρέη εκεί
    Κλείστε την δεν χρειάζεται πια
    e-banking

  • Άρχισαν τα όργανα εκεί στην Δευακ, ευτυχώς που αρχίζει ή προεκλογική περίοδος,και θά σκεφτούν διπλά για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια νερού και τηλεθέρμανσης, Ερώτηση που πολύ αμφιβάλλω ότι θά απαντηθεί, πόσο είναι τό ποσό από οφειλές παρελθόντων 15 ετών; Γιατί δεν υπήρξε ποτέ ή δημοτική βούληση για κυρώσεις στους κατ εξακολούθηση τσαμπατζηδες; Από πάντα πρώτα οι νοικοκυραίοι κοιτούν τά τού οίκου τους και ανάλογα πράττουν.

  • Γιατί η επιχείρηση δεν συντάσσει και δεν διανέμει το από τον Νόμο προβλεπόμενο ετήσιο ένθετο με την συμπερίληψη και του ισολογισμού,ώστε να πληροφορηθεί ο δημότης του τι πράγματι συμβαίνει στην επιχείρησΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.