Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

29 Σεπτεμβρίου 2022
14:38

 

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την ένταξή του στο Δίκτυο CrAFt  (Creating Actionable Futures), μαζί με 59 ακόμη πόλεις της Ευρώπης.

  Το Δίκτυο CrAFt επιλέγει τις πόλεις-μέλη του έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης, με στόχο τον συντονισμό και την υποστήριξη στον  μετασχηματισμό τους σε κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες έως το 2030.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ του δημόσιου τομέα, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, της ιδιωτικής οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Σημειώνεται, ότι η ένταξη στο δίκτυο καθιστά ακόμη πιο ενεργό τον ρόλο του Δήμου Κοζάνης στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, καθώς στα οφέλη της ένταξης συμπεριλαμβάνεται η παροχή τεχνικής υποστήριξης για την Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων»,  καθώς και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος θα ενισχύσει την ικανότητά του να ολοκληρώσει εγκεκριμένα έργα, όπως το εμβληματικό έργο “Eyes Hearts Hands Urban Revolution” το οποίο εντάχθηκε στο ομώνυμο ερευνητικό πρόγραμμα του Horizon ως ένα από τα 5 έργα «φάρους» σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που ενέταξε έργο στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους.

 Τέλος, μέσω της ένταξης στο Δίκτυο, ο Δήμος Κοζάνης θα κατορθώσει να δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία συμμετοχής των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, που στόχο θα έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη έργων και δράσεων αισθητικής αναβάθμισης, συμπερίληψης και βιωσιμότητας, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.

* Η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης στο Δίκτυο:  https://craft-cities.eu/sixty-cities-join-craft-to-jointly-shape-the-transition-towards-climate-neutrality-and-inclusive-cities-by-2030/

 

 

6 σχόλια

  • Ας εξηγήσει κάποιος στον απλό πολίτη αν όλα αυτά έχουν κανένα άμεσο όφελος για την καθημερινότητα του ή είναι απλά τίτλοι και εκθέσεις ιδεών.

  • χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχααχαχαχααχαχαχαχααχαχαχαχαχαχχαχααχαχαχαχααχαχαχαχχχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχχχαχαχχαχαχαχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχαχ

  • Συνήθως οπου βλέπουμε πολύ μπλα μπλα, ακαταλαβιστικα μόνο για τους “μυημένους” και πολλούς εμπλεκόμενους “οργανισμούς”, στην καλύτερη περίπτωση δεν θα υπάρχει κανένα όφελος πάρα μόνο για όσους συμμετέχουν στο ‘πάρτυ”… την χειρότερη ούτε να την σκέφτομαι δεν θέλω..

  • O Δήμος Κοζάνης θα γίνει εντελώς ουδέτερος και καταπράσινος επειδή θα φύγουν όλοι από εδώ και θα φυτρώσουν παντού γκαγκζές. Και έτσι θα σωθεί ο πλανήτης, αλλά κανείς δεν θα μας το πιστώσει. Μια ακόμα θυσία της Κοζάνης για το κοινό καλό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.