Δήμος Γρεβενών: Εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου – Παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού (Βίντεο & Φωτογραφίες)

29 Σεπτεμβρίου 2022
23:12

 

Παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού, ενημερωτική εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν Δήμος Γρεβενών και Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης ερευνητικής περιόδου του Αρχαιολογικού Προγράμματος Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε το 2021.

Η παρουσίαση, με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών Σόνια Δημάκη, επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα εντυπωσιακά ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Γρεβενών, με τη χρήση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών.

«Τα σπουδαία αποτελέσματα της σημαντικής αυτής επιστημονικής έρευνας θα συμβάλλουν, όχι μόνο στο να γίνουμε κοινωνοί του πλούσιου και ανεξάντλητου ιστορικού μας παρελθόντος, αλλά και στην καλύτερη αντίληψή μας, για τις ελπιδοφόρες προοπτικές που ανοίγονται για το πολιτιστικό αύριο του τόπου μας», τόνισε από την πλευρά του ο κ.Δασταμάνης.

Στόχος του Αρχαιολογικού Προγράμματος είναι να προωθήσει την έρευνα σε ζητήματα που άπτονται της διαχρονικής ιστορικής παρουσίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, να φωτίσει πτυχές της ιστορικής της εξέλιξης μέσα από τη μελέτη των αρχαιολογικών και ιστορικών πηγών και να καταδείξει τα νέα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας, για το ρόλο και τη σημασία που είχε η άγνωστη αρχαιολογικά περιοχή των Γρεβενών, στη διαχρονία.

Επισημαίνεται ότι στο Πρόγραμμα συμμετείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας [Institut Catala d’ Arqueologia Classica (ICAC)] της Καταλονίας, στην Ταραγόνα.

«Εδώ, θα ήθελα να αναφέρω τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Γρεβενών στο αξιέπαινο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς, από την πρώτη στιγμή, παρείχαμε την απαραίτητη υλική και ηθική συνδρομή που απαιτούνταν, σε αυτή την καλά οργανωμένη και ενδελεχή προσπάθεια, για την ανάδειξη των ανεκτίμητων αλλά και άγνωστων εθνικών μας θησαυρών», υπογράμμισε, στο τέλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.


Ένα σχόλιο

  • Πολλά συγχαρητήρια σε όλους (Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών και Δήμο Γρεβενών) και για το ερευνητικό πρόγραμμα και για την ενημερωτική εκδήλωση!
    Όταν η Πολιτεία στηρίζει την αρχαιολογική έρευνα και στέκεται δίπλα στην Υπηρεσία, τα οφέλη για την επιστημονική κοινότητα και την τοπική κοινωνία είναι πολλαπλά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.