Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 30/9, η δεύτερη  συνάντηση με θέμα «Προγραμματισμός δράσεων στο πλαίσιο λειτουργίας Συντονιστικού Οργάνου για την Οδική Ασφάλεια» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία

3 Οκτωβρίου 2022
09:04

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη  συνάντηση με θέμα «Προγραμματισμός δράσεων στο πλαίσιο λειτουργίας Συντονιστικού Οργάνου για την Οδική Ασφάλεια» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κοζάνης έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη,  συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αστυνομικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της ΔΑ Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Τσιότσιας, οι Διοικητές της Τροχαίας Κοζάνης και Εορδαίας Ελευθέριος Καραδίσογλου και Παναγιώτης Αβραμίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Κοζάνης Ευθύμιος Χασιώτης.

Στη σύσκεψη ορίστηκε το πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την οδική ασφάλεια και οι βασικοί θεματικοί άξονες. Το σχέδιο που είναι σύμφωνο με το στρατηγικό στόχο για μια Περιφέρεια με μηδενικά ατυχήματα θα περιλαμβάνει τόσο έργα υποδομών όσο και δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας το κρίσιμο ζήτημα οδικής ασφάλειας οργανωμένα και συστηματικά, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή και άλλων φορέων της περιοχής όπως της ΠΕΔ, του Πανεπιστημίου και της Εκκλησίας αλλά και ειδικών επιστημόνων που θα προσκληθούν να συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους συλλόγους ΑΜΕΑ και τη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχουν στο εγχείρημα.

 Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της περιοχής ώστε να οριστικοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο, η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου  και το πλαίσιο λειτουργίας του καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν και η χρηματοδότησή τους.

Βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η πρόληψη και μείωση των ατυχημάτων με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που θα ακολουθήσουν για τη διαμόρφωση κατάλληλης οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα.

3 σχόλια

  • Αμήχανος ο κασαπιδης κάνοντας συσκέψεις για να βρίσκεται στην επικαιρότητα άνευ ουσίας γιατί οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις τροχαίας κάνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια πολιτών και μαθητών.και εύγε στις αστυνομικές διευθύνσεις τροχαίας!!!!
    ΥΓ:έμαθε ότι κατεβαίνει νέο σχήμα περιφερειακών υγιών δυνάμεων και κουράζει τις υπηρεσίες πλέον.

  • Που τη βλέπετε την εμπάθεια του site προς τον συγκεκριμένο πολιτικό κάποιοι; Δεν πιστεύω να έχει αφήσει δελτίο τύπου του αδημοσίευτο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.