Η φυσική υγεία δεν είναι στόχος που θα επιτευχθεί μία φορά και θα μείνει στάσιμος. Θέλει συνεχή προσπάθεια, διατήρηση και βελτίωση. Είναι μια συνειδητή επιλογή συνεχούς εξέλιξης. Η αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με πλήρη συμμετοχή.

Ο κ. Κεχαγιάς Χρήστος, Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μας και συγχάρηκε τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους σχολικούς Αγώνες του σχ. έτος 2021-2022. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Βόντσα Βασιλική, Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κοζάνης, απευθύνοντας τον πρώτο χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο κ. Παλαμάς συντονιστής εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής. Επίσης, παρευρέθηκαν ο κ. Δουλγερίδης Πάρης υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ο κ. Σισμανίδης Παύλος υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Καλεσμένος της ημέρας ο κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 60 μέτρων ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών μας σχετικά με τον αθλητισμό.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των μαθητών αθλητών/τριων οι οποίοι διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες του σχ. έτους 2021-2022 και μας γέμισαν με υπηρηφάνεια για το ήθος και τις διακρίσεις τους.
Το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων περιείχε:
 Πεζοπορία μαθητών/τριών στο δημοτικό πάρκο Κοζάνης και στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο με συνοδεία καθηγητών.
 Εκμάθηση παραδοσιακών χορών.
 Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου.

Οι μαθητές μας άξιοι πρεσβευτές του αθλητικού πνεύματος «ευ αγωνίζεσθαι» σε αθλήματα και διαιτησίες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.