2 Οκτωβρίου 2022 – Η όμορφη διαδρομή στον Όλυμπο από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Ο.Σ.) Κοζάνης και το απρόοπτο με Τυνήσιο εξαντλημένο, σε κατάσταση αφυδάτωσης, ορειβάτη (Βίντεο)

4 Οκτωβρίου 2022
23:20
Κανένα σχόλιο

Διάσχιση Ολύμπου από Κ.Ε.Ο.Α.Χ. (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων) 1820 μ.-Καταφύγιο έκτακτης ανάγκης Κώστα Μηγκοτζίδη 2350 μ.-Οροπέδιο Μπάρα-Κορυφή Καλόγερος (2) 2650 μ.-Καταφύγιο Λιβαδάκι 2100 μ. – Πριόνια 1100 μ., συνολικού μήκους περίπου 21 χιλιομέτρων. Μία εξόρμηση που είχε και ένα σοβαρό απρόοπτο! Κάτω ακριβώς από την κορυφή του Καλόγερου, για καλή του τύχη, εντοπίσαμε τυχαία ορειβάτη από την Τυνησία, κάπου στα 30-40, εντελώς εξαντλημένο σε κατάσταση αφυδάτωσης, φορώντας σανδάλια και σε σύγχυση! Ζήτησε νερό και κάτι να φάει λέγοντας ότι ήταν χαμένος στον Όλυμπο για δύο μέρες! Ρωτώντας τον που είναι τα πράγματά του είπε ότι τα άφησε στο καταφύγιο στο Λιβαδάκι, κάτι που με πολύ δυσκολία συμπέραναν από την περιγραφή οι έμπειροι της ομάδας! Μια που είχε ακόμη δυνάμεις λόγω πολύ καλής φυσικής του κατάστασης, τον πείσαμε να μας ακολουθήσει γιατί διαφορετική διέτρεχε άμεσο κίνδυνο η ζωή του και παράλληλα ειδοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ η οποία τον παρέλαβε στην κάθοδο για Πριόνια στο ξέφωτο Μελιτζάνη στις 18:40, μη μπορώντας πλέον να περπατήσει άλλο, με έντονα συμπτώματα υποθερμίας. δύο ώρες πριν τα Πριόνια όπου περίμενε ασθενοφόρο για να νοσηλευτεί μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Τέλος καλό όλα καλά!

Kλικ εδώ για το βίντεο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.