Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού (γράφει η Έφη Μιχελάκη)

5 Οκτωβρίου 2022
10:35

 

Θα ήταν πολύ σημαντικό με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού, να αξιολογήσουμε εκ νέου τον ρόλο του στο σχολείο αλλά και την ίδια την κοινωνία. Πρόκειται για την πιο γοητευτική ενασχόληση μιας και η καθημερινότητα του σχετίζεται με τα παιδιά, τις γνώσεις που θα αποκτήσουν αλλά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Βασικός του στόχος είναι να προετοιμάσει ανθρώπους που θα είναι έτοιμοι να αποφασίσουν ελεύθερα για την ζωή τους και θα μπορούν να συμμετέχουν αργότερα στα ζητήματα που αφορούν το σύνολο.

Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει, ένας εκπαιδευτικός που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να μην συγχρονιστεί. Σήμερα όμως δεν μιλάμε απλά για τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά για μια ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη που προέκυψε εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν αλλά και την διαχείριση της πανδημίας σε ότι αφορά το σχολείο αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το προηγούμενο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί ξοδέψαμε αποθέματα δυνάμεων για να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτές τις δύσκολες και συνάμα πρωτόγνωρες συνθήκες. Σήμερα ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να προσαρμόσει τους αγώνες του στην εποχή μας, με αντανακλαστικά τα οποία θα τροφοδοτούνται από την ίδια την κοινωνία. Ο στόχος δεν είναι άλλος από ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών. Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

 

Μιχελάκη Έφη

Καθηγήτρια πληροφορικής

Υπεύθυνη του τμήματος παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης

 

6 σχόλια

  • Εδω και 43 χρονια ο μονος κλαδος του δημοσιου που δεν αξιολογηθηκε ΠΟΤΕ.Εσυ ως υπευθυνη του ΣΥΡΙΖΑ,τι λες για την αξιολογηση του εκπ/κου;Η αξιολογηση του “εκπ/κου εργου” ειναι ιδεα της ΠΑΣΚ/εκπ/κων,δηλ. πιασε το αυγο και κουρευτο.

    • η αξιολογηση του κλαδου φιλε ανωνυμε ειναι διαρκης και ειναι οι ελληνες επιστημονες που κυριαρχουν σε ευρωπαϊκα και αμερικανικα πανεπιστημια ως διδακτορες και καθηγητες και σε κορυφαιες θεσεις σε εταιριες και οτιδηποτε αλλο καλοπληρωμενο σε ολο τον κοσμο. ολοι αυτοι βγηκαν απο το ελληνικο εκιπαιδευτικο συστημα πρωτοβαθμιας , δευτεροβαθμιας και τριτοβαθμιας εκπαιδευσης

      φτυσε τις καραμελες του “τεμπελη ελληνα εκπαιδευτικου” και μονιμως τα κομματα και τα κομματα σε αυτην την χωρα και ανοιξε τα ματια και το μυαλο σου και βγαλε τις παρωπιδες σου

  • Ξοδεψατε λες απ τα αποθέματα σας, μη θα πάθετε κάτι δουλειά ούτε μισό χρόνο μια καταληψη μια απεργία μια εκλογές κ όλα αυτά πρωτεργάτες οι εργατοπατερες του κόμματος σου επιστήμονες σε αυτά!!

    • Υ.Γ. αδιαφορω για τους συριζαίους, αλλα κατα τα υπολοιπα μιλα λογικα, θιγεις ανθρωπους που προσπαθουν να μαθουν γραμματα στα παιδια μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.