Όταν εμείς τα λέγαμε πριν από δύο χρόνια είμασταν ανίδεοι, άσχετοι, ψεύτες, κινδυνολόγοι, οι άνθρωποι που καταστρέψανε την Ελλάδα και το μόνο που δεν μας χρέωναν ήταν το προπατορικό αμάρτημα.
Σήμερα έρχονται να μας επιβεβαιώσουν πανηγυρικά αναγνωρίζοντας τα τεράστια λάθη που έκαναν αυτές οι στρατιές γενικών και ειδικών συμβούλων που κληθηκαν να υποστηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την ιδιοτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ο Νίκος Τσάφος είναι ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας. Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στα πλαίσια του πρώτου μέρους μιας νέας σειράς podcasts της «διαΝΕΟσις» κλείνοντας είπε τα εξής:
«…προφανώς ο ρόλος του Φυσικού Αερίου έχει αλλάξει γιατί αυτό το καύσιμο το οποίο εμείς το θεωρούσαμε ότι ήτανε μια ασφαλής μεταβατική λύση έχει αποδειχθεί σήμερα ότι τελικά δεν ήταν ασφαλής. Είναι πιο ακριβή οπότε από μόνο του ακόμα και να βγάλουμε έξω τα γεωπολιτικά και την εξάρτηση από τη Ρωσία όταν κάτι παει από 20 στα 200 ότι πλάνο είχες για την κατανάλωση στα 20 δεν είναι το ίδιο πλάνο που θα είχες για την κατανάλωση στα 200 …… Απλά έχει αποδειχθεί ότι το καύσιμο δεν ήταν τόσο αξιόπιστο όσο το είχαμε υπολογίσει και θα πρέπει στο σχεδιασμό μας να καταλάβουμε ποιο είναι πραγματικά το κόστος αυτής της πηγής ενέργειας.» (https://www.youtube.com/watch?v=HNv7vkU3PNg 1:02:18)
Εσείς κύριοι της Κυβέρνησης μπορεί να το καταλάβατε τώρα αλλά εμείς σας τα λέγαμε πριν βάλετε τον ελληνικό λαό σ’ αυτήν την περιπέτεια. Και δεν είναι ότι απλά μαθαίνατε στου κασίδη το κεφάλι αλλά φεσώσατε και τον κρατικό προϋπολογισμό με κοντά 9 δις μέχρι σήμερα και ποιος ξέρει με πόσα ακόμα το επόμενο διάστημα.
Άλλη μια διάσταση της περίφημης αριστείας που την πληρώνουμε πανάκριβα.