1ο Συνέδριο – Forum Νεολαίας Δυτικής Μακεδονίας: Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή & Ανάπτυξη”, που διοργανώνει ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022, στην Φλώρινα

5 Οκτωβρίου 2022
15:54
Κανένα σχόλιο

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ως φορέας υποδοχής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Φλώρινας, διοργανώνει το 1ο Συνέδριο – Forum Νεολαίας Δυτικής Μακεδονίας, από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022, στην Ταράτσα του Ξενοδοχείου Λύγκος, στη Φλώρινα.

Το 1ο Συνέδριο – Forum Νεολαίας έχει τίτλο: «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη –  Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» και σκοπεύει να αποτυπώσει τη διάθεση για μία σύγχρονη, επιστημονική και καινοτόμα παρέμβαση των νέων στο τοπίο των εξελίξεων της απολιγνιτοποίησης. Παράλληλα, επιδιώκει να περιγράψει τους λόγους της φυγής των νέων από τον τόπο τους, την τεράστια συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και να δοκιμάσει να προτείνει λύσεις με μια διαφορετική και καινοτόμα οπτική.

Η συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας στο δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα της μετάβασης σε μία “πράσινη” Περιφέρεια, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορους τις νέες και τους νέους πολίτες, τα μέλη και τους εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Η νέα εποχή για την οικονομία και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να χαραχθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των νέων της περιοχής, γιατί το μέλλον πρέπει να χτιστεί στις βάσεις της διεθνούς εμπειρίας, αλλά πολύ περισσότερο να στηριχθεί στα θεμέλια μιας σύγχρονης, ελπιδοφόρας νεανικής ματιάς.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 3 (KA3/ΒΔ3): Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), και στις δραστηριότητες του συμμετέχουν νέοι και νέες 16-35 ετών, που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν και γενικά δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Θέλεις λοιπόν και εσύ να ενημερωθείς, να συζητήσεις τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης και της αλλαγής του παραγωγικού προφίλ της περιοχής μας; Θέλεις να λάβεις μέρος καταθέτοντας προτάσεις και εναλλακτικές; Θέλεις να συνδιαμορφώσεις το μέλλον μας; Σε περιμένουμε την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09:30 (έναρξη εγγραφών) στην Ταράτσα του Ξενοδοχείου Λύγκος, στη Φλώρινα.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://www.oenef.eu/youeuregi/

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.