Το τελευταίο διάστημα, τα ποσοστά εμφάνισης ψυχικών διαταραχών μετά την πανδημία φαίνεται να αυξάνονται ραγδαία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ανεξαιρέτως. Μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στην φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις δυσκολίες.

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα. ΜΟΝΟ με τη γνώση μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά απαιτητικές και δύσκολες καταστάσεις. Έτσι, λοιπόν, δημιούργησα μια σειρά ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία απευθύνονται στα άτομα που στηρίζουν έναν άνθρωπο που βιώνει μια από τις παρακάτω καταστάσεις. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ζητήματα ψυχικής υγείας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της διαταραχής και των συμπτωμάτων. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν για να διευκολύνουν το ίδιο το άτομο αλλά και τι πρέπει ή ΔΕΝ πρέπει να πουν ώστε να μην κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Τα θέματα των φυλλαδίων είναι:

  • Κρίσεις πανικού
  • Κατάθλιψη
  • Νευρική Ανορεξία
  • Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Το κάθε φυλλάδιο εμπεριέχει 5 βασικά tips για το πως μπορεί να βοηθήσει κάποιος έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει ένα θέμα ψυχικής υγείας. Επίσης, εμπεριέχει ιδέες για το τι μπορεί να πει ή τι ΔΕΝ πρέπει να πει σε κάποιον άνθρωπο που παθαίνει κρίσεις πανικού, βρίσκεται σε κατάθλιψη, αντιμετωπίζει νευρική νευρική ανορεξία ή έχει ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Ελπίζω να βρείτε αυτά τα φυλλάδια βοηθητικά 😊

Ξεκινάμε με το φυλλάδιο που έχει να κάνει με τις κρίσεις πανικού!

Κάθε εβδομάδα θα ανεβαίνει κι ένα φυλλάδιο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf μορφή!

Σας ευχαριστώ πολύ που στηρίζετε τις προσπάθειές μου… δεν το θεωρώ καθόλου αυτονόητο <3

Περιμένω τα σχόλια σας

Με εκτίμηση,

Μελίδου Πηνελόπη | MSc Ψυχολόγος Υγείας

Βασ. Σοφίας 30, Πτολεμαίδα

2463400494, 6906928843

Κατεβάστε το φυλλάδιο για τις κρίσεις πανικού κάνοντας κλικ εδώ