Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα  παράλληλα έργα αναδασμού στο αγρόκτημα Λιβαδερού-Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη

6 Οκτωβρίου 2022
12:38

 

Την Τοπική Κοινότητα Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των παράλληλων έργων Αναδασμού που υλοποιούνται για την στήριξη του Πρωτογενή τομέα.

Αντικείμενο του έργου «Βελτίωση Παράλληλων  Έργων  στο Αγρόκτημα Λιβαδερού», είναι η συντήρηση προσπελασιμότητας ορισμένων αγροτικών οδών στο αγρόκτημα Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων που διανοίχτηκαν και δεν χαλικοστρώθηκαν. Στο έργο περιλαμβάνονται   εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης τάφρων τριγωνικής διατομής ή τάφρων ερεισμάτων,  κατασκευή επιχωμάτων και κατασκευή υπόβασης οδοστρωσίας .

 Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 230.716,98€ (με Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδερού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπογράμμισε «Στο αγρόκτημα Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων ο αναδασμός κυρώθηκε το 1988. Ορισμένοι δρόμοι που διανοίχτηκαν δεν χαλικοστρώθηκαν  με αποτέλεσμα, να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην προσπελασιμότητά τους δυσκολεύοντας γεωργικά μηχανήματα και αγρότες. Τα έργα που υλοποιούνται σήμερα  ολοκληρώνουν τον αρχικό αναδασμό του 80 και θα αναβαθμίσουν τον κάμπο. Χωρίς αυτά υπήρχαν προβλήματα με συγκέντρωση υδάτων και κακή κατάσταση οδοποιίας. Θέλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες για να κάνουμε βιώσιμη την αγροτική παραγωγή.  Όπου έχουν γίνει αναδασμοί προγραμματίζουμε παράλληλα έργα αναδασμού σε όλη την περιφέρεια. Παράλληλα όπου υπάρχει  δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τους αναδασμούς  με μικρά αρδευτικά. Στους στόχους μας είναι ένα ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών στη Δυτική Μακεδονία. Δεν θα μείνει κανένα χωριό χωρίς στήριξη σε υποδομές για την αγροτική παραγωγή  γιατί πιστεύουμε στην αγροτική ανάπτυξη και στον πρωτογενή τομέα. Η Περιφερειακή Αρχή προχωράει με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής του πρωτογενούς τομέα, επιδιώκοντας τη στήριξη των Δυτικομακεδόνων παραγωγών την ανάπτυξη του αγροτικού, κτηνοτροφικού κλάδου και την βελτίωση της οικονομικότητάς του».

 

 

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.