Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ  καταγγέλλει ακόμα μία φορά την ολιγωρία των διοικούντων του νοσοκομείου Κοζάνης και της 3ης ΥΠΕ όσον αφορά τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης

11 Οκτωβρίου 2022
15:51

       Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ  καταγγέλλει ακόμα μία φορά την ολιγωρία των διοικούντων του νοσοκομείου Κοζάνης και της 3ης ΥΠΕ όσον αφορά τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης.

       Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο μόνιμος Επιμελητής Β’ από τις 5 οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν φύγει 4 παιδίατροι από το Νοσοκομείο και δεν προκηρύχθηκε ποτέ καμία θέση έκτοτε. Η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής δεν εξασφαλίζεται για το μήνα Οκτώβριο κατά 6 μέρες και το Νοέμβριο θα γίνουν περισσότερες μετά τη συνταξιοδότηση μίας μετακινούμενης Διευθύντριας από Κέντρο Υγείας. Όλα αυτά τη στιγμή που οι εναπομείναντες συνάδελφοι ( ο Επιμελητής Β’ και μία Επικουρικός) κάνουν 10-11 εφημερίες, δηλαδή πολύ περισσότερες από όσες υποχρεούνται.

      Τι περιμένουν? Να πεθάνει κάποιο παιδί από ιατρικό λάθος λόγω εξουθένωσης των συναδέλφων? Γιατί φτάνουμε κάθε φορά στο αμήν? Τι θα κάνουν πάλι τελευταία στιγμή? Θα μετακινήσουν συναδέλφους ωσάν περιοδεύων θίασο οι οποίοι φυσικά δε θα έχουν την ευθύνη της όλης νοσηλείας των παιδιών που θα μετακυλίεται πάλι στους δύο συναδέλφους? Ή μήπως θα στείλουν « εντέλλεσθε» στους δύο συναδέλφους υποχρεώνοντάς τους να μείνουν μέσα από μισό μήνα ο καθένας, μη δίνοντάς τους και την άδεια που δικαιούνται. Δεν νοιάζεται κανείς τέλος πάντων ότι ο παιδιατρικός πληθυσμός της Κοζάνης θα κινδυνεύσει?

      Απαιτούμε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης με κατεπείγουσες διαδικασίες!

 

5 σχόλια

  • Έλα μωρέ τώρα!
    Τι τα θέλουμε τα νοσοκομεία υπάρχουν τα ιδιωτικά ιατρεία!
    Η χώρα δεν έχει χρήματα για τη δημόσια υγεία έχει μόνο για τους φίλους και συγγενείς του Κούλη!!

  • Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει λόγο στη δημόσια υγεία, στη δημόσια παιδεία, γενικά στις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που αφορούν τους Έλληνες πολίτες!!!

  • Εδώ δεν είναι ικανοί να διορίσουν ένα διευθυντή και περιμένετε να βάλουν γιατρούς, που χρειάζεται και προκήρυξη;… η χώρα καταρρέει αν δεν το καταλάβατε… δεν υπάρχει χρήμα για τους πολίτες… μόνο για τους κολλητούς… και τους χορηγούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.