Η παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου», το  Σάββατο 22 Οκτωβρίου και  την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βόρειο Πεδίο»

11 Οκτωβρίου 2022
17:41
Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βόρειο Πεδίο» το  Σάββατο  22 Οκτωβρίου και ώρα 9,15μμ και  την Κυριακή 23 Οκτωβρίου   και ώρα 7,00μμ  φιλοξενεί το Politheatro | performing arts με την παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» Εμμανουήλ Ροΐδη

 Η Ψυχολογία Συριανού συζύγου είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του Ροΐδη με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο. Ένας ορκισμένος εργένης ερωτεύεται παράφορα  και για να μπορέσει να απαλλαγεί από την «κατάστασιν ερωτευμένου», κάνει το προφανές… την παντρεύεται. Όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνει ότι ο έρωτας, αντί να κοπάσει, έχει φουντώσει… Και τότε αρχίζει το προσωπικό του παραλήρημα και οι εφιαλτικές νύχτες του, στοιχειωμένες από υποψήφιους εραστές, εκνευριστικές χοροεσπερίδες και προκλητική κοκέτικη συμπεριφορά της γυναίκας του.

Ο συγγραφέας κατορθώνει να μας δώσει με παραστατικότητα και δηκτικότητα τους προβληματισμούς του ζηλιάρη συζύγου εξαιτίας της φιλαρέσκειας της συζύγου του και να μας χαρίσει ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που ελκύει λόγω του θέματός του τον αναγνώστη μέχρι και σήμερα.

Η δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου μας δίνει με τον τρόπο της κωμωδίας με ελαφρύ και δηκτικό τρόπο τις απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε ανθρώπου σε σχέση με τον έρωτα και το γάμο  με τρόπο  ξεχωριστό τον τρόπο που Εμμανουήλ Ροΐδης στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ .

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σταύρος

Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Ερμηνεύουν : Θοδωρής Γκόγκος – Ναταλία Βώττη

 

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

Πολιτιστικός Σύλλογος «Βόρειο Πεδίο»

Σάββατο  22 Οκτωβρίου ώρα: 9,15μμ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου  ώρα: 7,00μμ

Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Πληροφορίες κρατήσεις: 2463 505959

Κ.Φούφα και Καλλιπόλεως Πτολεμαΐδα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.