Δήμος Εορδαίας: “Απαραίτητες διευκρινίσεις για το έργο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΕΑΚ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ»

12 Οκτωβρίου 2022
14:21

Ο Δήμος Εορδαίας δημοπράτησε το έργο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΕΑΚ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ», προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ, στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος το 2018 και υπεγράφη σύμβαση κατασκευής του το Φεβρουάριο του 2019. Η νέα δημοτική αρχή η οποία ανέλαβε 1 Σεπτεμβρίου 2019, ερχόμενη σε συνεννόηση με τον ανάδοχο εργολάβο, πέτυχε την έναρξη των εργασιών επιλύοντας τα θέματα νομιμοποίησης που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου.

Με την  εμφάνιση της πανδημίας που έπληξε τον πλανήτη, οι εργασίες σταμάτησαν για διάστημα περίπου 2 ετών λόγω των ισχυόντων μέτρων για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοιού, ενώ παραλλήλως διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικής επάρκειας του κτιρίου, που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν και τα οποία απαιτούν εργασίες προϋπολογισμού περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με μελέτη εταιρείας εξειδικευμένης σε θέματα στατικής επάρκειας κτιρίων. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η δημοπράτηση και του εν λόγω έργου στο αμέσως προσεχές διάστημα και ήδη η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Εορδαίας, εργάζεται σε ότι απαιτεί αυτή η εξέλιξη.

Ο Δήμος Εορδαίας όλο αυτό το διάστημα αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία που έκαναν χρήση του ΕΑΚ, προχώρησε στην τοποθέτηση παρκέ στα κλειστά γυμναστήρια 2 σχολικών μονάδων της πόλης της Πτολεμαΐδας, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι προπονητικές και οι αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων.

Κάθε κίνηση ήταν πάντα κατόπιν συνεννόησης-ενημέρωσης και έπειτα από πολλές συναντήσεις των διοικήσεων, τόσο με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νικόλαο Φουρκιώτη.

Να επαναλάβουμε ότι υποχρέωση του Δήμου Εορδαίας είναι να τελειώσει τις εργασίες του Κλειστού Γυμναστηρίου και των βοηθητικών χώρων στο ΕΑΚ και να το παραδώσει προς χρήση στα σωματεία αλλά και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί, και ασφαλώς όχι η αποκλειστική εξυπηρέτηση των αναγκών των αθλητικών ομάδων.

Ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός των διοικήσεων του κάθε σωματείου που προάγει τον αθλητισμό, οι οποίες στην ουσία κάνουν έργο εθελοντισμού, έχοντας όμως ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της βελτίωσης των δημοτικών αθλητικών υποδομών, τηρουμένων πάντα των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας.

Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας δεν μπορεί να παρακολουθεί ούτε θα γίνει αποδέκτης των όψιμων ανησυχιών οποιουδήποτε επαγγελματία προπονητή, ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του έχοντας έμμισθη σχέση.

 

8 σχόλια

  • Συνεχίζεται το σερί άστοχων ανακοινώσεων του δήμου… Δεν μπορείτε να επικαλείται την πανδημία για να καλύψει την ανικανότητα σας!

  • Ο Δήμαρχος Εορδαίας και βέβαια θα ακούει τα παράπονα των πολιτών έστω και ανά είναι επαγγελματιες προπονητές.
    Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτή η τελευταία παράγραφος αποτελεί εκβιασμό προς απόλυση από την συγκεκριμένη θέση προπονητή με παρέμβαση του Δήμου.

  • Και μονο η ανακοίνωση δείχνει οτι δεν θα γινόταν τπτ αν δεν ειχε βγει το θεμα προς τα έξω και να πετατε το τι παραλαβατε, πολύ λίγοι σε γνώσεις οι σύμβουλοι σε μια περίοδο που απαιτεί ιδεες πραξεις έργο και οχι εκδηλωσεις φωτογραφίες παλαιοκομματικά. Τον καλο τον Δήμαρχο τον κανουν και οι σύμβουλοι.

  • Σε τόσο χρονικό διάστημα που πέρασε και με το τραγελαφικο κόστος της ανακαίνισης , καινούριο να χτίζανε φθηνότερο θα τους έβγαινε

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΣΕΡΕΠΗ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ? ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ , ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ HANDBALL ? ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ?
    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ? Ή ……………….

  • Ο σκοπός δεν ηταν να μαλώνουν οι οικογένειες, τα σωματεία, οι πολίτες με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές. Σκοπός ήταν να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί έτσι ώστε να έρθει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Κάθε πολίτης οφείλει να αναδεικνύει και να διεκδικεί, πόσο μάλλον όταν οι πολίτες γνωρίζουν ότι διοικούνται από ικανούς(Και δεν το λέω ειρωνικά).Βαρύγδουπη τίτλοι δημοσιογράφων απλά φουντώνουν τα γεγονότα. Καταλαβαίνω πως όλα τα αθλήματα δεν έχουν τον ίδιο αριθμό αθλητών και πως ίσως να μην φέρνουν τα ίδια έσοδα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την παράδοση μας και πρέπει να υπολογίζουμε και όλους αυτούς που αγαπούν το άθλημα.Πιθανόν η προπονήτρια να πληρώνεται, το βέβαιο όμως είναι ότι δεν πληρώνεται για την ψυχολογική στήριξη που δίνει στα παιδιά. Δεν πληρώνεται για το ότι αντιλαμβάνεται πράγματα που οι γονείς δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν έγκαιρα.Δεν πληρώνεται για όλα αυτά που προσφέρει πέρα από τις προπονήσεις.

  • Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Δέσποινα Τσερεπη που ενεργοποίησε τους μηχανισμούς για να δοθεί επιτέλους μια δημόσια ενημέρωση για το τι συμβαίνει με το ΔΑΚ.Ηταν έναυσμα για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα. ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.