Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ.: “Και νέα απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους που προσέφυγαν για τις περικοπές των επικουρικών και των δώρων”

13 Οκτωβρίου 2022
10:51

     Με αριθμό 14088/22 εκδόθηκε Νέα Απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους που προσέφυγαν για τις περικοπές, των αντισυνταγματικών νόμων 4051 και 4093 που έγιναν στις κύριες και επικουρικές αλλά και για τα αντίστοιχα δώρα.

    Η εν λόγω Aπόφαση αφορά την εκδίκαση της προσφυγής από το γραφείο της κυρίας Καγιόγλου και είναι η δεύτερη στη σειρά Απόφαση αφού η πρώτη είχε βγει πριν από 2 χρόνια. Η Απόφαση αφορά στο 11μηνο από τον Ιούνη του 2015 έως το Μάη του 2016. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι πληρωμές γίνονται εντόκως μετά την έκδοση της Απόφασης.

   Για όσους έχουν προσφύγει έως τον Ιούλιο του 2020 έχουν προσδιοριστεί δικάσιμες ημερομηνίες και αναμένονται θετικές αποφάσεις.

   Ενώ όλα τα δικαστήρια βγάζουν θετικές αποφάσεις η Κυβέρνηση επιμένει να περιορίζει το δικαίωμα της δικαστικής διεκδίκησης των συντάξεων μόνο σε αυτούς που έκαναν αγωγές και ενώ η ίδια δια των υπουργών της διατυμπάνιζε στις τηλεοράσεις να μην κάνουν αγωγές γιατί θα τα έδινε σε όλους.

    Για αυτό το λόγο το Σωματείο μας μαζί με άλλους συλλόγους καταθέτει μήνυση εναντίον της Κυβέρνησης επισυνάπτοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις οι οποίες απέτρεψαν πολύ κόσμο να προσφύγει στα δικαστήρια

   Παράλληλα συνεχίζουμε την πίεση προς την Κυβέρνηση να δώσει σε όλους τα αναδρομικά από τις περικοπές όπως ορίζει η απόφαση του ΣτΕ και όπως έκανε με τις περικοπές στις Κύριες Συντάξεις.

   Επίσης συνεχίζονται οι πιέσεις από όλα τα σωματεία για το θέμα των επικείμενων αυξήσεων από 01/01/ 2023 έτσι ώστε να δοθούν και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά. Προσωπική διαφορά η οποία προκύπτει από τον επαναυπολογισμό με το νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίον η νέα κυβέρνηση είχε πει ότι θα καταργήσει. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι  υπέστησαν τεράστιες περικοπές, με το πρώτο μνημόνιο το 2012 και έχουν να πάρουν αύξηση πάνω από 15 χρόνια και δεν θα δούνε ούτε αυτή τη φορά αύξηση αφού θα ενσωματωθεί στην προσωπική τους διαφορά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.