Πανκοζανίτικη – συγκέντρωση συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Mερικά από τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

Ø  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Ø  Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Ø  Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

Ø  Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Ø  Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. Να γίνει Αιμοδυναμική Μονάδα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, Κέντρα Αποκατάστασης σε Αμύνταιο και Άργος Ορεστικό, Χειμερινό Επίδομα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, Ξυλογλυπτική Μονάδα  και να γίνει άμεσα το αρδευτικό στο βόρειο τμήμα της λίμνης Πολυφύτου.

Ø  Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Ø  Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ø  Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.