Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: “Χαιρετίζουμε την μεγάλη κινητοποίηση στη κεντρική πλατεία του Αμυνταίου που πραγματοποιήθηκε 13/10 από αγρότες της περιοχής μας”

13 Οκτωβρίου 2022
19:55
Κανένα σχόλιο

Χαιρετίζουμε την μεγάλη κινητοποίηση στη κεντρική πλατεία του Αμυνταίου που πραγματοποιήθηκε 13/10 από αγρότες της περιοχής μας, στο πλαίσιο του 3ημέρου συντονισμένων κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στη πανελλαδική σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια μπροστά και στην κινητοποίηση που οργανώνουμε οι αγροτικοί σύλλογοι στην «Agrotica» στις 22 Οκτώβρη.

Μετά από τη σύσκεψη που κάναμε και το μαζικό κάλεσμα του Συλλόγου μας, δεκάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα παρατάχθηκαν στη πλατεία του Αμύνταιου ώστε να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, καθώς οι τιμές των προϊόντων που βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις κάτω του κόστους παραγωγής μας φέρνουν για ακόμη μία χρονιά μπροστά στον κίνδυνο του ξεκληρίσματος από τη γη μας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατ. Εορδαίας και Ν. Λεκάνης Βεγορίτιδας, Σούλης Αϊβαζίδης και Σάκης Διαμαντίδης, η Διαμάντω Κρητικού, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου και ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βοκερίας 551, Σάββας Κουτπαρασίδης.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν τον αγώνα των αγροτών ο Κωνσταντίνος Μελισσανίδης, πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΞΙ Αμυνταίου «Η Μακεδονία», ο Σταύρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Μανιακίου «Αμάσεια» και ο Σταύρος Μωυσιάδης, πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας.

Τονίσαμε από το βήμα της συγκέντρωσης ότι όλοι οι αγρότες της περιοχής που βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα ψίχουλα που τους τάζει η κυβέρνηση και να μετατραπούν σε κολίγους του 21ου αιώνα. Ξεκαθαρίσαμε πως συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, με επόμενο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη στις 22 Οκτώβρη.

Διεκδικούμε:

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές, από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.

– Ουσιαστική και αυξημένη ενίσχυση όλων των αγροτών καθώς η κυβέρνηση έδωσε σε ελάχιστους αγρότες ψίχουλα για την ουκρανική κρίση.

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

– Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

– Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

– Αντιχαλαζική προστασία σε όλους δωρεάν. Θέλουμε πρόληψη για τις καλλιέργειες μας και όχι να περιμένουμε να ζήσουμε με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

– Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση.

– Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικά τα αγροτικά θέματα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.