Έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα ηλεκτροφωτισμού στο  Δήμο Εορδαίας, συνολικού προϋπολογισμού 4.538.000,00 €

14 Οκτωβρίου 2022
11:53

 

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η πρόταση του Δήμου Εορδαίας για  χρηματοδότηση δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.538.000,00 € .

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν τα εξής έργα :

 • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ–ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – Α’ ΦΑΣΗ, προϋπολογισμού 2.850.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Έργο το οποίο αφορά τη δημιουργία των ηλεκτρομηχανολογικών  υποδομών και ειδικότερα την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε οδούς της πόλης της Πτολεμαΐδας και των Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεμονωμένες επεμβάσεις συντήρησης (όπως : Έλεγχος υφιστάμενων υπογείων καλωδιώσεων, αντικατάσταση τμήματος δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση νέων ηλεκτροδίων γείωσης, αντικατάσταση ιστού ηλεκτροφωτισμού, κατασκευή/αντικατάσταση φρεατίων ηλεκτροφωτισμού, μερική ή ολική αντικατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού ηλεκτρικού πίνακα, ολική αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα, κατασκευή νέων ηλεκτρικών πινάκων, τοποθέτηση νέων κλεμμοκιβωτίων επί υφιστάμενων ιστών, τοποθέτηση καλύμματος θυρίδας ιστού ηλεκτροφωτισμού, επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων σε υφιστάμενες ή νέες ηλεκτρικές γραμμές κλπ).

Η ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών θα δώσει οριστική λύση στα ζητήματα ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις κεντρικές οδούς τόσο της Πτολεμαΐδας όσο και των Κοινοτήτων όπου υφίσταται δίκτυο δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, μειώνοντας παράλληλα τις δαπάνες συντήρησης του.

 • ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, προϋπολογισμού 1.688.000,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον δρόμο που συνδέει την πόλη της Πτολεμαΐδας με το Γενικό Νοσοκομείο «Μποδοσάκειο». Επιπρόσθετα και συμπληρωματικά με το προαναφερόμενο κύριο αντικείμενο του έργου, προβλέπονται επεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης επί των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού όμορων οδών και δρόμων (οδός Νοσοκομείου, οδός Γουμεράς, οδός  Ελ. Βενιζέλου, κόμβος Ελ. Βενιζέλου–25ης Μαρτίου). Συνοπτικά οι προβλεπόμενες εργασίες είναι: Καθαίρεση παλαιών ιστών και φωτιστικών σωμάτων, εκσκαφή για τοποθέτηση υπογείων καλωδίων ισχύος και καλωδίων αυτοματισμού εντός πλαστικού σωλήνα δομημένου τοιχώματος, τοποθέτηση ιστών και φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση καλωδίων τροφοδοσίας, κατασκευή pillars και αντίστοιχων ηλεκτρικών πινάκων, κατασκευή τριγώνων γείωσης κλπ.

Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Γεώργιο Κασαπίδη και προς όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, για τις συντονισμένες ενέργειες οι οποίες ενσωμάτωσαν τα δύο έργα στη συνολική πρόταση που υποβλήθηκε προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

5 σχόλια

 • Περιμένουμε η νέα χάραξη της σιδηροδρομική γραμμής να περάσει από την Πτολεμαΐδα.
  Μη θεωρεί ο Περιφερειάρχης ότι κάτι έκανε γιατί είναι το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει.

 • Πρέπει να δημιουργηθούν στην Πτολεμαΐδα νέα Πανεπιστήμια τμήματα λόγω των θέσεων εργασίας που χάθηκαν εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης.
  Μη μας ξεγελάει ο Κασαπίδης με το ηλεκτροφωτισμό.

 • 80 εκατομμύρια πήρε η Κοζάνη εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης.
  Στην Πτολεμαΐδα η Περιφέρεια δίνει ψίχουλα.

  • 80 εκατομμύρια είναι το ποσό έγκρισης για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αφορά στην Περιφέρεια και όλους τους δήμους.
   Αυτά που γράφεις είναι ΛΑΘΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.