Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο

14 Οκτωβρίου 2022
13:21

Ακόμη μία σχολική μονάδα του Δήμου Κοζάνης αναβαθμίζεται ενεργειακά, με στόχο τη  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτηρίων και την παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2.

Η σύμβαση που υπεγράφη από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου «Κοινοπραξίας Διανέλης Α. –Αφοί Τσιαούση Ο.Ε.», Αλκιβιάδη Διανέλη, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στα φέροντα στοιχεία, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 346.620,66 ευρώ, ενώ η συμβατική δαπάνη είναι 238.446,92 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Δυτική Μακεδονία 2014 -2020».

2 σχόλια

  • Ωραία και Μπράβο που επιτέλους τα σχολεία θα αναβαθμιστουν ενεργειακά!
    Δεν θα έπρεπε όμως να δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία που όχι μόνο δεν έχουν τηλεθερμανση αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα θέρμανσης;Όπως το Δημ.Σχ. Κοιλων στο οποίο,παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων, δεν βρέθηκε λύση για την αντικατάσταση του καυστήρα-λέβητα! Η θερμοκρασία πέφτει…

  • Συμφωνώ απόλυτα!επιτέλους μετά από πολύ καιρό θα προχωρήσει το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία …όμως πραγματικά άραγε πως αξιολογήθηκε η προτεραιότητα στα σχολεία?όπως προαναφέρθηκε στα Κοίλα το δημοτικό λειτουργεί με ένα λέβητα υπερβολικά παλιό και δυσλειτουργικό και εννοείται υπερβολικά δαπανηρό.Αυτη τη στιγμή είναι με βλάβη?είναι χαλασμένος?σωληνώσεις κατεστραμμένες σε πόλυ κακή κατασταση και περιμένουμε οι γονείς με αγωνία αν θα διορθωθεί πριν αρχίσουν τα κρύα…ελπίζουμε να κινηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι μην χρειαστεί να κλείσει το σχολείο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.