Γονείς από σχολεία και νηπιαγωγεία της Κοζάνης: Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους Συλλόγους Γονέων, όλους τους γονείς σε συνάντηση την Τετάρτη και ώρα 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

14 Οκτωβρίου 2022
21:40

Αγαπητοί γονείς,

Ο χειμώνας που έρχεται όπως όλοι λένε, θα είναι ένας βαρύς χειμώνας.  Η ακρίβεια στο σούπερ, στα καύσιμα, στη θέρμανση οδηγεί πολλές οικογένειες να επιλέξουν τι θα κόψουν από βασικές ανάγκες για να επιβιώσουν.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις γνωστές λίστες που καλούμαστε να πληρώσουμε για να έχουν τα παιδιά μας αυτά που χρειάζονται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Λες και δεν φορολογούμαστε για να εχουμε σχολεία και νοσοκομεία. Την στιγμή που δίνουν δισεκατομμύρια στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη εμάς μας βάζουν να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση  για το ποιος αγαπάει περισσότερο το παιδί του, με κριτήριο πόσο βαθιά βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουμε αυτά που έπρεπε το κράτος να εξασφαλίζει.

Ήδη έχει ξεκινήσει συζήτηση για το τι θα γίνει το χειμώνα με την θέρμανση σχολείων και νηπιαγωγείων.  Αφήνουν ανοιχτό το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Κοζάνης ήταν ο πρώτος δήμος πέρσι που άνοιξε το δρόμο να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση για λόγο πέρα από την πανδημία, που σημαίνει ότι άνοιξε ο δρόμος να αξιοποιηθεί και φέτος σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα με την θέρμανση των σχολείων.

Όλα αυτά την στιγμή που πολλοί επιστήμονες μιλάνε για αρνητικές συνέπειες της τηλεκπαίδευσης στην μαθησιακή διαδικασία, για ψυχοκοινωνικές συνέπειες από τον εγκλεισμό κτλ.  Και ενώ δεν υπάρχει καμία μελέτη για τις συνέπειες αυτές αλλά και  ολοκληρωμένη στήριξη παιδιών που έχουν προβλήματα, πάμε σε ένα χειμώνα που αν το επιτρέψουμε η τηλεκπαιδευση θα εφαρμοστεί πιο συστηματικά.

Δεν έφταναν όλα αυτά και τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της εξέλιξης που μας εξοργίζει, με την αδυναμία κάλυψης των εφημεριών της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Μια κατάσταση που όπως αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου θα επιδεινωθεί για το μήνα Νοέμβριο βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να διεκδικήσουμε να μην μείνει κανένα σχολείο, νηπιαγωγείο χωρίς θέρμανση ούτε μια μέρα. Να μην μείνει η παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου ούτε μια μέρα χωρίς εφημερία.

Γι’ αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους Συλλόγους Γονέων , όλους τους γονείς σε συνάντηση την Τετάρτη και ώρα 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για να συζητήσουμε τι θα κάνουμε για να διεκδικήσουμε τα παραπάνω.

Γονείς από σχολεία και νηπιαγωγεία της Κοζάνης  

32 σχόλια

    • Κι εγώ που νόμιζα ότι θα μας απασχολήσει το θέμα αγωγής κ συμπεριφοράς, καταστροφών εξωτερικών χώρων και σχολείων από καταληψίες, όπως και η ανάληψη ευθυνών και αποκαταστάσεων ζημιών…

      • Που τις ειδες τις ζημιες στην περιοχη μας εδω απ τις 1-2 καταληψεις που γινονται
        πες μας να παμε να τις δουμε και εμεις
        Ελα δεξιουλη μου πηγαινε παρακατω αντε
        εχετε κουρασει οσοι διαμαρτυρονται για τις μπαρουφες που εκανε και συνεχιζει να κανει το κομμα σας και ο κλοουν του αμεσως προσπαθειτε να βρειτε αφηγημα να το καλυψετε να το κουκουλωσετε και να δωσετε ταυτοτητα στους αλλους οτι φταινε.
        Πηγαινε να δεις λιγο Skai και Ευαγγελατο να σου μαθουν καλυτερα το ποιημα δεν τσιμπαμε εδω απο τετοια τεχνασματα.

      • Οι γονείς πρέπει να δείξουμε στα παιδιά μας ότι δεν τα παραταμε και ναι να οργανωθούμε γιατί εμείς πληρώνουμε

    • Για την ακριβεια στην Ελλαδα τουλαχιστον ειναι υπευθυνος ο τυχωδιωκτης κλοουν που ψηφισες το ’19 και γεμισε την Ελλαδα με φερετρα διοτι ενω υπαρχουν καποιες λυσεις εστω προσωρινες που θα ανακουφιζαν τα νοικοκυρια δεν τις κανει και ριχνει τις ευθυνες στους αλλους και στο ψεκοαφηγημα οτι φταιει ο πολεμος στην Ουκρανια.

      Δεν σου βαλε κανενας το πιστολι στον κροταφο να το στειλεις με το ζορι , αν θες μην το στελνεις.

  • Μπράβο! Πολύ σωστη πρωτοβουλία και θα είμαστε εκεί. Ήδη σχολεία έχουν δωσει πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για λογους θερμανσης. Ντροπή σε όλους τους υπευθυνους του δημου. Βρήκαμε τωρα καραμελα την τηλεκπαιδευση. Εκλεισαν τα σχολεια δυο μερες λογω παγετου περσι και τους καλαρεσε στον δημο για να μην πληρωνουν θερμανση. Δεν δημιουργηθηκε γι’ αυτο η τηλεκπαιδευση. Και στην τελικη ειναι υποχρεωση ακομα και στη διαρκεια τηλεκπαιδευσης ,(λογω λοκνταουν) τα σχολεια να θερμαινονται. Πολλοί εκπαιδευτικοι του γιου μου συνδεονταν απο το σχολειο στην τηλεκπαιδευση και καλα έκαναν.

  • Μην ξεχάσετε να πάτε στη συγκέντρωση αυτή με καφέ 3,5€ στο χέρι, πακέτο τσιγάρα στην τσέπη… και με το iPhone 13 στο αυτί ενώ θα σας συνοδεύει ο άντρας σας με το ολοκαίνουργιο SUV αμάξι σας!

  • Μπα αφήσατε για λίγο τις αγορές στο ίντερνετ και ανακαλύψατε ξαφνικά τον κίνδυνο της φτώχειας;; Βρε βρε βρε

  • Μην ψαρώνετε κουμουνιστές είναι.. Για να πάρουν κανένα ψήφο το κάνουν (και να δικαιολογήσουν τον μισθό από το κόμμα) όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος.

    • Μην αγχωνεσαι δεν ψαρωνουμε. Οπως δεν εχουμε ψαρωσει και ουτε προκειτε απ τις δεξιες παπατζες που εκπροσωπει το κομμα της βλαχοδεξιας που ψηφισες εσυ και μερικοι ακομα βολεμενοι και τωρα τα βλεπουμε τα χαιρια. Εσεις δεν δινετε ουτε τον πυρετο σας…ποσο μαλλον να πιστεψουμε οτι νοιαζεστε και για την ακριβεια την οποια καθε μερα φροντιζετε να διογκωνετε ολο και περισσοτερο με τις νεοφιλελευθερες χουντικες πρακτικες σας.
      Ευτυχως μετρατε μηνες ομως!

  • Οι φοιτητές κέρδισαν με τον αγώνα τους δωρεάν σίτιση, πρέπει να στηρίξουμε το σπίτι μας, άρα τα παιδιά μας
    Ή τώρα η μην αρχίσουμε πάλι να κλαίμε μόνοι μας με αυτά που έρχονται

  • Μάλιστα… Το πρόβλημα είναι η τηλεκπαίδευση; Όλα τα άλλα τα σχολεία τα έχουν λύσει έτσι ;
    Η το πρόβλημα είναι τι να τα κάνουμε τα παιδιά στο σπίτι.
    Ας έχουμε το θάρρος να πούμε το πρόβλημα όχι τι μας συμφέρει να δημιουργούμε πρόβλημα

  • Μάνα που σκοτώνει τα ανήλικα παιδιά της σιωπή…..μάνα που στέλνει το παιδί της στην πορνεία σιωπή….γυναίκες σκοτώνονται, βιάζονται τις χτυπούν σιωπή …..στα σχολεία τα παιδιά καθημερινά παλεύουν να επιβιώσουν από τους τζάμπα μάγκες σιωπή…ας μην ξεσηκώνεται κάνεις γ αυτά δεν σοβαρό θέμα τι μας νοιάζει δεν αφορά τα δικά μας παιδιά…. Εμείς σαν κοινωνία έχουν άλλο θέμα τηλεκπαίδευση πολύ σοβαρό

  • Ακουσα, πως σε καποιο σχολειο της πολης της Κοζανης οι μαθητες της Α” ταξης, ακομα δεν ανοιξαν τα βιβλια,γιατι ο/η εκπαιδευτικος αρρωστησε;Αν ειναι ετσι,η δ/νση Α/θμιας τι κανει τοσον καιρο;

    • Δε μπορουμε ούτε να αρρωστησουμε,γιατί δεν υπάρχει στη διάθεση εκπαιδευτικος να αναπληρώσει το κενό. Απο παντού οικονομία κοιταν να κανουνε.

    • ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΡΚΕΙ Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ Δ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΕΙ Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.

  • Σαν εκπαιδευτικός, σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης για οποιονδήποτε λογο, θα πηγαίνω στο σχολείο για να πραγματοποιώ την τηλεκπαίδευση. Με υπολογιστή ή τάμπλετ της σχολικής μονάδας, όπως έκανα και κατά τη διάρκεια του lockdown. Τα σχολεία απαιτούμε να θερμαίνονται και τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο.

  • Το Εργατικό Κέντρο κατάντησε σφηκοφωλιά κομμουνιστών και ακροαριστερή προπαγάνδα. Οι ξεδιάντροποι θέλουν τώρα να πιάσουν και τους γονείς για να κάνουν αντιπολίτευση.

  • Όλα καλά εννοείται ότι πρέπει να αντιδράσουμε όλοι στην τηλεκπαίδευση, απλά λυπάμαι πολύ που δεν αντέδρασε κανένας οταν ξεκίνησε το στορυ του Κορονοιού, όταν άρχισαν οι τιμωρίες, όταν μας έκλεισαν το στόμα με μια μάσκα προφασιζόμενοι λόγους υγείας όταν έβαλαν σε αναστολή υγειονομικούς την ώρα που τους χρειάζονταν….λυπάμαι πραγματικά πολύ που δεν αντέδρασε κανένας τότε.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑΥΜΆΣΙΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ,ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ,ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ‘Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΟ;ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. Η ΑΚΡΊΒΕΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΟΛΟΥΣ. ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

  • Η τηλεκαπίδευση βγήκε για ενήλικες, για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις με μικρή αντιπροσώπευση ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ώστε ο άλλος να μην χρειάζεται να ταξιδεύει χιλιόμετρα ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα κτλ. Όποιο σχολείο τολμήσει να προβεί σε τηλεκπαίδευση γιατί έτσι θα προβώ σε καταγγελία κατά παντός υπευθύνου. Για την ώρα δεν ισχύει ΚΑΜΙΑ τηλεκπαίδευση ή τηλε-εργασία ΠΟΥΘΕΝΑ! Προσωπικά, το δικό μου παιδί δεν θα εμφανιστεί σε καμία τηλεκπαίδευση. Το ίδιο να κάνετε και όσοι (σωστά) αντιδράτε. Και τότε να δείτε πως θα πάρουν το μέτρο πίσω σε περίπτωση που το επαναφέρουν. Αν είναι το σχολείο να κλείσει, να κλείσει παντελώς!

    Σχετικά με το νοσοκομείο Κοζάνης πάντα ήταν σε μαύρα χάλια. Θα βρεθεί λύση για δύο χρόνια και πάλι από την αρχή. Μόνο η επέκταση μας έλλειπε. ΟΚ, να γίνει, όχι όμως για το θεαθήναι. Ντουβάρια χωρίς γιατρούς νοσοκομείο δεν γίνεται. Γιατροί χωρίς ντουβάρια και πάλι νοσοκομείο δε γίνεται. Απλά πράγματα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.