Στην 5η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν στην Αστάνα συμμετείχε ο Υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος

19 Οκτωβρίου 2022
23:06
Στην 5η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν στην Αστάνα, συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Καζακστάν και υπεγράφη το Πρωτόκολλο της 5ης Διυπουργικής Επιτροπής.
Στον τομέα των Μεταφορών, συζητήσαμε τη δυνατότητα χρήσης του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας για τη σύνδεση του Καζακστάν με την ΕΕ διαμέσου του Διαδρόμου Orient East Mediteranean του TEN-T και του μέσου διαδρόμου #MiddleCorridor που συνδέει την Κίνα με την ΕΕ.
Εξετάσαμε, επίσης, την προοπτική περισσότερων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε συνέχεια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης από το Αλμάτι με το Ηράκλειο Κρήτης, που ξεκίνησε η Air Astana την 1η Ιουνίου 2022.
Έγινε αναφορά για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ, καθώς επίσης και στον τομέα των κατασκευών, όπου προσφέρονται μεγάλες δυνατότητες δραστηριοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο των διμερών επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας, πραγματοποίησα συνάντηση με τον Kαζάχο Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών Iran Sharkhan, με τον οποίο υπογράψαμε Συμφωνία Καλών Προθέσεων για την προώθηση της επιμέρους συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων μας.
Συμμετείχα, τέλος, στο επενδυτικό φόρουμ Kazakhstan Global Investment Roundtable.
Δείτε περισσότερα

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.