Την Τετάρτη 26/10 πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κοζάνης – Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου

22 Οκτωβρίου 2022
20:24

 

Την Τετάρτη 26/10 πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κοζάνης. Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου

 

 

5 σχόλια

  • Το θαύμα της μυρόβλυσης του Αγίου Δημητρίου το έτος 1987
    Όπως μαρτυρείται από τον π. Χρήστο Κότιο διάκονο τότε του ναού.

    Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα δέκα το βράδυ.
    Την ώρα εκείνη δεν θα ήταν περισσότεροι από τριάντα με σαράντα άνθρωποι στον ναό. Μια ομήγυρις περίπου δέκα γυναικών, μπροστά στην λάρνακα, έψελνε την παράκληση του Αγίου. Μοναδικός κληρικός που παρευρισκόταν, ο διάκονος του ιερού ναού.
    Ξαφνικά, οι γυναίκες που έψελναν την παράκληση άρχισαν να φωνάζουν! Η λάρνακα ήταν λουσμένη κυριολεκτικά με ένα ελαιώδους συστάσεως μύρο (λέω μύρο γιατί η ευωδία του ήταν ασύγκριτη). Θα έλεγε κανείς με σιγουριά, ότι κάποιος άδειασε επάνω της τουλάχιστον δυο «κουβάδες» αρωματικό υγρό (χρησιμοποιώ την λέξη «κουβάδες» για να γίνει κατανοητό ότι η ποσότητα του μύρου που γλυστρούσε στα συμπαγή τοιχώματα της αργυρής λάρνακας με τις ανάγλυφες παραστάσεις, ήταν μεγάλη).
    Ο διάκονος άρχισε να σκουπίζει με το βαμβάκι το μύρο από τα εξωτερικά τοιχώματα της λάρνακας. Σκούπιζε και το μύρο δεν τελείωνε, αλλά συνέχισε να αναβλύζει.
    Πέρασαν 24 χρόνια από τότε (1987-2011). Είμαι, τώρα (2011) Εφημέριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Σαράντα Εκκλησιές Θεσσαλονίκης

    • Φωτογραφίες εννοείται θα έβγαλαν. Πού είναι να δούμε τους κουβάδες μύρου που ξεχείλιζαν;Κι εγώ μπορώ να πω ο,τι μου ρθει.

    • ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΥΤΟΠ ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΤΟ ΜΥΡΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΆΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΥ ΜΥΡΟΥ. ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ,ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΖΠΟΦΕΥΓΕΤΕ, ΑΥΤΟ;ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΙ.

    • Το να αντιγράφεται κείμενα, ολόκληρα “κατεβατά”, από άλλους δικτυακούς τόπους με σκοπό να μας “φωτίσετε”, οποιοσδήποτε μπορεί να τα βρει με μια εύκολη αναζήτηση και δεν προσφέρουν κάτι εδώ. Γράψτε τη δική σας άποψη σας. Το κάνετε διαρκώς αυτό που αναφέρουμε. τ’ ότι το επιτρέψαμε 1-2 φορες δε σημαίνει ότι θα το κάνουμε πάντα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.