Συνάντηση του  Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη νέα  πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης

24 Οκτωβρίου 2022
15:30

 

Τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος και συναντήθηκε με τον Πρύτανη, καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τους Αντιπρυτάνεις, καθηγητές Στέργιο Μαρόπουλο και Γεώργιο Ιορδανίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα σχεδιαζόμενα έργα στην περιοχή, που  συνδέονται με το Πανεπιστήμιο και εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού.

Σχετικά με τα οδικά έργα πρόσβασης στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, συζητήθηκε  η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει την πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ με τον Άγιο Χαράλαμπο και συγκεκριμένα η  επίσπευση της σχετικής μελέτης.

Συγχρόνως, θα διερευνηθεί η δυνατότητα έκδοσης μηνιαίων καρτών για τους φοιτητές στις λεωφορειακές γραμμές από και προς τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, με στόχο τη μείωση του κόστους μετακινήσεών τους.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε ακόμη ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο την πιστοποίηση και την εκπαίδευση.  Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην προοπτική  να αξιοποιηθούν τα εργαστήρια του ΠΔΜ για την πιστοποίηση του εξοπλισμού ηλεκτρικών οχημάτων  και η απαιτούμενη εκπαίδευση να παρέχεται  μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και  Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την καθοριστική συμβολή του στο μεγαλόπνοο έργο της ανέγερσης  νέων φοιτητικών εστιών μέσω ΣΔΙΤ, που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Διυπουργική Επιτροπή, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εξασφάλιση επαρκούς αριθμού νέων φοιτητικών κλινών,  τη συμπερίληψη  στο σχεδιασμό της πόλης της Πτολεμαΐδας καθώς και την ένταξη του έργου κατασκευής νέου πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου στη ΖΕΠ Κοζάνης.

16 σχόλια

  • Άσε τις φωτογραφίες και διεκδίκησε τίποτα …βαρεθηκαμε να σε βλέπουμε παντού να βγαίνεις φωτογραφίες και από έργο τίποτα

    • Το πανεπιστήμιο επεκτείνεται, νέες υποδομές, συνεχώς νέα προγράμματα υλοποιούνται, αποκτάει διεθνή αναγνώριση κλπ αλλά ο λαϊκισμός συνεχίζεται. Σχόλια “γεμάτο” επιχειρήματα… “διεκδίκησε τίποτα”… έστω για τα μάτια του κόσμου πες μας τι… φαίνεται να ξέρεις πολλά

  • Εκτος απο ενοικια. και πτυχια,τι αλλο συγκεκριμενο εργο προσφερε και προσφερει το Π.Δ.Μ;Για να καταλαβει επιτελους και κατι ο τοπικος πληθυσμος.

  • Γιαυτό ο Κ. Αμανατιδης θα ξαναείναι βουλευτής διότι παράγει έργο.
    Εσύ και οι υπόλοιποι είστε μόνο για φωτογραφίες !!!!

    • Αμανατιδης
      2020 απανθρακοποίηση
      2022 το κάρβουνο στο προσήλιο είναι ανωτέρας ποιότητας!
      Η απόλυτη παραγωγή έργου!
      Αυτός μας έσωσε και θα μας σώσει (τελειώσει) κυριολεκτικά και μεταφορικά!

  • ο ανυπαρκτος του ανυπαρκτου τον ανυπαρκτο…
    Ω! Βλαχοδεξιουληδες ανυπαρκτοι! αχααχαχα
    καμαρωνουν κιολας – αληθεια γιατι? –
    αντε να γινουν οι εκλογες να πανε σπιτια τους να ησυχασουμε με τα αλλαζονικα και ανυπαρκτα σουργελα που κατεστρεψαν την περιοχη.

  • τώρα σωθήκαμε…. μια ζωή βουλευτής, ζωή και κότα. τώρα θα πάρει και σύνταξη και όλα μια χαρά. θα μου πείτε αυτός φταίει???…..

  • ο μονος με ουσια και εργο, δεν ειναι τυχαιο που τον εχουν επιλεξει τοσοι πρωθυπουργοι να συμμετεχει στην κυβερνηση τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι