Ειδήσεις από Καμβούνια: Συγκομιδή κρόκου στο Μικρόβαλτο, επίσκεψη ομάδας φοιτητών του Erasmus+ (ESN) Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο γεωπάρκο Μπουχάρια και σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου στο Μικρόβαλτο

25 Οκτωβρίου 2022
06:40

Συγκομιδή κρόκου στο Μικρόβαλτο. Μέτρια η παραγωγή φέτος, ο καιρός δεν βοήθησε όσο έπρεπε (έλλειψη βροχής τον τρέχοντα μήνα).

Ήταν Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022…

mikrovalto.gr

===========================================

Το γεωπάρκο Μπουχάρια Μικροβάλτου του δήμου Σερβίων, επισκέφτηκε ομάδα φοιτητών του Erasmus Student Network (ESN)  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

mikrovalto.gr

20221023 11255520221023 11292820221023 114411

============================================

Σε προχωρημένο στάδιο -σκυροδέτηση άνω πλευράς οχετού- βρίσκονται οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου στο Μικρόβαλτο, που περιλαμβάνει την κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού ομβρίων υδάτων στην τοποθεσία Κουντουλάκι.

Ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 116.500€ (συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ), είναι η εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ». Η σύμβαση του έργου μεταξύ του δημάρχου Σερβίων και εκπροσώπου της εταιρείας έχει υπογραφεί από 10.8.2022 και αναμένεται να περατωθεί εντός της συμβατικής προθεσμίας (120 ημέρες). Χρηματοδοτείται από το Ε.Α.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016.

20221023 16420820221023 170138

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει στην διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και θα διασφαλίσει την σταθερότητα του οδοστρώματος του παρακείμενου επαρχιακού δρόμου, που είχε καταστεί επικίνδυνος από τις καθιζήσεις λόγω της διάβρωσης.

20221023 170723Πέραν τούτου, θα πρέπει να εξεταστεί και η κατάσταση της συνέχειας του ρέματος που διέρχεται από τμήμα του οικιστικού ιστού του χωριού και να δοθούν λύσεις που να διασφαλίζουν την ομαλή ροή των ομβρίων ακόμη και στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (που τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν όλο και πιο συχνά). Ειδικότερα, η έξοδος του υπό κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού, διατομής 1,30Χ1,50μ., περίπου καταλήγει σε οχετό Φεσ800χλσ (0,80μ), ήτοι σε οχετό με διατομή περίπου τέσσερις (4) φορές μικρότερη. Σ’ αυτό και σε άλλα σημεία στην συνέχεια του ρέματος θα πρέπει κατά περίπτωση να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις.  Και ασφαλώς η “αποκάλυψη” από τα βάτα που το σκέπασαν και ο καθαρισμός από τα φερτά υλικά του μαρμάρινου γεφυριού στην τοποθεσία Γκεφύρια…

20221023 166507Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, προ ετών για την προστασία του οικισμού από τα όμβρια του εν λόγω ρέματος, έχει κατασκευαστεί τάφρος εκτροπής στη θέση Τσακνάθκα που διοχετεύει τον κύριο όγκο των υδάτων από άλλη κατεύθυνση (από τοποθεσία Χαλκιόπες).

2 σχόλια

  • ευτυχώς υπάρχει κάποιος άνθρωπος του χωριού στο δημοτικό συμβούλιο και συνόδευσε τους φοιτητές. Φυσικά δεν είναι στην παράταξη του δημάρχου η οποία είναι πλέον τρίτη σε αριθμό συμβούλων και διοικεί με μειοψηφία και ελέω αρμοδιοτήτων που αντιδημοκρατικά έδωσε η ΝΔ στην Οικονομική Επιτροπή.
    Αλήθεια η πλατεία θα προλάβει τα Χριστούγεννα ή θα κάνουμε και φέτος γιορτές με μπάζα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.