Eιρωνικός Λάζαρος Μαλούτας: «Το ενδιαφέρον της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για τις επιδόσεις του δήμου στην απορρόφηση πόρων είναι πραγματικά συγκινητικό»

25 Οκτωβρίου 2022
14:42

Το ενδιαφέρον της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για τις επιδόσεις του δήμου στην απορρόφηση πόρων είναι πραγματικά συγκινητικό.

Για αυτό λοιπόν, αξίζει να υπενθυμίσω τόσο στους συνδημότες όσο και στον επικεφαλής της Κίνησης, ότι τον Αύγουστο του 2014, όταν τελείωσε η θητεία μας, παραδώσαμε στην παράταξη του κ. Κουζιάκη, συντονιστή τότε της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», συμβατοποιημένα έργα χρηματοδοτούμενα από ανταγωνιστικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κτλ.) ύψους άνω των 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη, τον Αύγουστο του 2019, όταν αναλάβαμε και πάλι τη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης, τα έργα που παραλάβαμε από την παράταξη του κυρίου Κουζιάκη με συντονιστή και πάλι τον ίδιο, ήταν συμβατοποιημένα έργα χρηματοδοτούμενα από ανταγωνιστικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κτλ) κάτω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, δεκατέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της, έχουμε εξασφαλίσει για επενδύσεις στον Δήμο Κοζάνης κάτι περισσότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ από ανταγωνιστικά προγράμματα!  (Το ΣΔΙΤ ύψους 80 εκατομμυρίων  που προβλέπει την κατασκευή σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, του μουσείου Τεχνολογίας. Η πλατεία Λασσάνη, η δομή της Ηλιαχτίδας στη ΖΕΠ, το Cut and Cover που ενοποιεί τα Πλατάνια με το Πανόραμα. Περισσότερες από 10 ενεργειακές αναβαθμίσεις, το έργο ψηφιακής αναβάθμισης της Βιβλιοθήκης μας κ.α.)

Συνεπώς, χαίρομαι ιδιαίτερα που με τις ανακοινώσεις τους, η δημοτική κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», αλλά και ο κύριος Κουζιάκης, μας δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το έργο μας.

Όσον αφορά στις θέσεις μου, έχω αποδείξει διαχρονικά, ότι αποτελούν απόψεις ενός αυτοδιοικητικού και παραμένουν σταθερές. Σε αντίθεση με τις θέσεις υπέρ της απλής αναλογικής, που υποστήριζε η παράταξη «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»  και ο συντονιστής της προφανώς, ενώ σήμερα αποτελεί θιασώτη των ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου για την διακυβέρνηση στους δήμους, που αναιρούν τους συσχετισμούς που αναδείχτηκαν από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης,

Λάζαρος Μαλούτας

11 σχόλια

  • Πιο συγκινητικο ειναι το ενδιαφερον σου για τους δημοτες σου τα χωρια σου και τις πολεις σου…..ας οψονται τα βο’ι’δια που σε ψηφιζουν…..

  • Άντε ρε μαζέψτε λίγο το δήμο και προστατέψτε τους δημότες του.
    Κοντεύουν να μας φάνε τα σκυλιά σε κάθε γωνία της πόλης.
    Μιλάτε συνέχεια για επιδόσεις και για ανταγωνιστικά προγράμματα… τρία χρόνια ελάχιστο το έργο σας.

  • Λάζο, ορθώς μας περνάς Μάου Μάου αφού σε ξαναβγάλαμε. καλύτερα όμως να μην απαντάς έτσι. σου είπανε ότι έχασες 45 εκατομύρια ευρώ. αντί να απαντήσεις γιατί τα έχασες και αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι, μας λές ότι μας έφερες άλλα 100. μπράβο. αλλά που είναι τα 45 που έχασες και γιατί τα έχασες ενώ οι προηγούμενοι τα είχαν εξασφαλίσει. σε ρωτάνε για πορτοκάλια και απαντάς γκοργκύλια…

  • Η δεν διαβάζετε η πληρώστε να γράφεται
    Ο -συνταξιούχος- δήμαρχος Κοζάνης με την ανακοίνωση του εξέθεσε δυο φόρες τον ΔΕΥΑΚ

  • Κοζαν είσαι η καλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα όλων των εποχών, το cnn ωχριά μπροστά σου, συνέχισε έτσι κι εμείς θα ψηφίσουμε όποιον μας πεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.