Η ομιλία του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, για την παγίδευση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη (Βίντεο)

25 Οκτωβρίου 2022
20:16

Επί τρεις μήνες, περίπου, μετά την καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη ότι επιχειρήθηκε η παγίδευση του τηλεφώνου του με κακόβουλο λογισμικό, η πολιτεία ενεργοποίησε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δικαστική διερεύνηση, έλεγχοι από την ΑΔΑΕ στην αστυνομία και στην ΕΥΠ, έρευνα από την ΕΑΔ, σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να ελεγχθούν πράξεις ή παραλείψεις και τυχόν ευθύνες, συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, και νομοθετική πρωτοβουλία με τη θέσπιση ΠΝΠ για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου,
Και μόνο από την τηλεγραφική περιγραφή των διαδικασιών που εξελίχθηκαν, κυρίως όμως από την ταχύτητα της ανταπόκρισης, γίνεται φανερό ότι κάθε άλλο παρά προσπάθεια συγκάλυψης υπήρξε.
Βεβαίως και είπαμε να χυθεί φως. Όμως «όλα στο φως» δε σημαίνει «όλα στη φόρα». Από την αρχή επισημάναμε την ανάγκη να προστατευθεί η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και οι διαβαθμισμένες πληροφορίες της υπόθεσης. Αυτό, βεβαίως, το γνώριζαν και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, όταν καταλόγιζαν πρόθεση συγκάλυψης, σε όσους λειτουργούς δεσμεύονταν και επικαλούνταν το καθήκον εχεμύθειας. Τζάμπα μαγκιά, δηλαδή: «ξέρω ότι απαγορεύεται να μιλήσεις, σε καλώ να το κάνεις, και μετά σε κατηγορώ ότι κρύβεσαι πίσω από το απόρρητο.» Από ποιο απόρρητο; Από αυτό που η βουλή νομοθέτησε το 1994, και καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε μέχρι και σήμερα.
Εμείς από την αρχή αναγνωρίσαμε ότι η διαδικασία έχει κενά και χρειάζεται πρόσθετες δικλείδες. Και πήραμε άμεσα μέτρα γι’ αυτό και συμπράξαμε σε κάθε διερεύνηση. Τηρήσαμε μία υπεύθυνη και θεσμική στάση.
Η αντιπολίτευση, πριν από κάθε έλεγχο, άρχισε να αποδίδει κατηγορίες και μετά έψαχνε να τις επαληθεύσει. Ξεκίνησε με το «απαγορεύεται η παγίδευση τηλεφώνου βουλευτή» κι επειδή δεν της βγήκε και δεν ακουγόταν καλά στον κόσμο, το πήρε πίσω. Και τελικά τι αποδείχθηκε; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε στελέχη της!
Και όσο από τις ελεγκτικές διαδικασίες δεν προέκυπταν τα στοιχεία που επιθυμούσε η αντιπολίτευση, τόσο επιδίδονταν σε κατασκευές και σενάρια: «αφού η τάδε εταιρία είχε έδρα στο τάδε κτήριο και ο τάδε είχε συναντήσει τον δείνα, ε, τότε, για όλα φταίει ο πρωθυπουργός». Μάλιστα! Ακλόνητος δικανικός συλλογισμός! Και ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί, που μπροστά σε κραυγαλέες αποδείξεις, για υποθέσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσαν για σκευωρία.
Όμως, να μας κατηγορούν για συγκάλυψη και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης: ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση, που ψήφισαν «δεν ξέρω δεν απαντώ» σε υποθέσεις που κατέληξαν από την δικαιοσύνη στο Ειδικό Δικαστήριο, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας.
Σε ακόμα μία σοβαρή υπόθεση, η αντιπολίτευση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και απέδειξε ότι η στάση της υπαγορεύεται από μικροκομματικά συμφέροντα.

24 σχόλια

  • Τον άλλον που πήρε 4.000.000 ευρω για ν αγοράσει κόκκινα δάνεια 63.000.000 ευρώ,ποιος τον παρακολουθουσε;
    Μάλλον ο Τσίπρας!
    Μέχρι τις εκλογές δε θ αφήσετε τίποτα ορθιο,ούτε ένα κόκκινο δάνειο ,σ αλλά χέρια εκτός από τα ΜΠΛΕ χερια!
    Κρίμα,Δυτική Μακεδονια,πόσο ακόμα θα σε πληγωνουν οι επιτελικοι άχρηστοι;

  • Εξαιρετικός ομιλητής, σωστές τοποθετήσεις, κάνεις τη διαφορά επιπέδου στο πολιτικό δυναμικό του νομού μας.

  • Είσαι ο Βουλευτής της καρδιάς μας. Έγραψες πάλι στη Βουλή.Οι άλλοι ακούν τις ομιλίες σου και καταλαβαίνουν πόσο λίγοι είναι. Ο Μιχαλάκης μάλλον για αυτό δεν μιλάει στη Βουλή. Χαζός είναι να πάει σε σύγκριση.

    • ποιον μιχαλακη λες? αυτον που δεν θα ηταν ψηφοδελτιο μετα δεν εβγαιμε βουλευτης και μετα δεν θα γινοταν υπουργος;αυτον τον μιχαλιο εννοεις

      • Ναι αυτόν τον Μιχαλάκη που οι πολίτες τον έστειλαν τρίτο στη σειρά γιατί δεν τον εμπιστεύονται και έτσι τον αξιολογούν.Ας τους διαψεύσει με την κοινοβουλευτική του δράση.Αλλα ποια; που είναι αυτή; Μην ξεχνάς τώρα ότι πλέον θα είναι τετραεδρικη και θα βγάλει 2η Ν.Δ στο νομό και την 1η και τη 2η Κυριακή. Σκέψου το λίγο.Εχει 3.000 διαφορα σε ψήφους από τη δεύτερη την κ.Βρυζιδου. Σκέψου λίγο βάση λογικής. Ο ένας πρέπει να πάρει κάτι χιλιάδες και να μην χάνει κανέναν και ο άλλος να χάνει μόνο κάτι χιλιάδες και να μην παίρνει κανέναν.

        • Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η 4εδρικη ευνοεί το πρώτο κομμα πιο εύκολα βγάζει 3 εδρες στις δεύτερες εκλογές

    • Την ποιότητα του ως άνθρωπο, το ήθος, την αγωνιστικότητά του, τη συνέπεια των λόγων του, πολλοί θα ήθελαν να έχουν. Άξιος εκπρόσωπος του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι!

  • Σε ευρωπαϊκό κράτος θα είχαν πάει σπίτια τους (και κάποιοι κάπου πιο σκοτεινά).
    Στη μπανανία κουνάνε και το δάχτυλο εκστομιζοντας ανοησίες.
    Χειροκροτήστε πρόβατα. Το σανό θα συνεχίσει να ρέει άφθονο. Και στην πρώτη ευκαιρία πάλι Πατσιδες θα ψηφίσετε.

  • Το κόμβοι από το γραφείο πάλι σε έξαρση βλέπω. Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια αχαχαχαχαχα

  • Όλα στο φως λ το αποδείξατε ακόμη κ με ένα τόσο λεπτό θέμα ! Είμαστε περήφανοι για την κυβέρνηση κ τα αντανακλαστικά που επέδειξε? Είμαστε περήφανοι κ για εσενα Στάθη Κωνσταντίνιδη

  • Ρε παιδια 2 μετρα ,δικηγορος,ευφυης,συμπαθης στον κοσμο,κοντα στον απλο λαο,καταλαβαινω υπαρχει απογοητευση απο τους συνηποψηφιους,αλλα εγω προσωπικα ειμαι κοντα τους ,να τους συμπαρασταθω,να πω ενα καλο λογο ρε αδερφε,ανθρωποι ειμαστε ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.