Δημοπράτηση του έργου «Εσωτερικό δίκτυο Λυμάτων Καριοχωρίου και ΚΑΑ μεταφοράς λυμάτων στην ΕΕΛ Πτολεμαΐδας οικισμών Καρυοχωρίου- Αγίου Χριστοφόρου ΔΕ Αγίας Παρασκευής»

27 Οκτωβρίου 2022
18:33

             Τη διακήρυξη της δημοπράτησης του έργου «Εσωτερικό δίκτυο Λυμάτων Καρυοχωρίου και ΚΑΑ μεταφοράς λυμάτων στην ΕΕΛ Πτολεμαΐδας οικισμών Καρυοχωρίου- Αγίου Χριστοφόρου ΔΕ Αγίας Παρασκευής », υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022.

Αντικείμενο του έργου είναι κατασκευή νέου εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ακαθάρτων, μήκους 16.500,00 μέτρων περίπου, στους οικισμούς Καρυοχωρίου και Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Εορδαίας, έως τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Πτολεμαΐδας, με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους οικισμούς αυτούς και στην ευρύτερη περιοχή.

Περιλαμβάνονται εργασίες :

  • εκσκαφών και επιχώσεων τάφρων ,
  • τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης από pvc μήκους 10.363,00 μέτρων,
  • τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης δομημένου τοιχώματος, μήκους 6.002,00 μέτρων,
  • κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού 2,0 μ χ 1,5 μ από σκυρόδεμα, μήκους 350 μέτρων,
  • κατασκευή 334 φρεατίων αποχέτευσης ακαθάρτων,
  • κατασκευή 300 συνδέσεων καταναλωτών, από αγωγούς pvc, μήκους 1.200,00 μέτρων.

Το έργο προϋπολογισμού 2.300.000,00 €, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ, από Εθνικούς πόρους και από ιδίους πόρους ΔΕΥΑΕ.

Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2022 και Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κοζάνης και η προθεσμία περαίωσής του είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η Περιφερειακή Αρχή τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευση της για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, απαραίτητα για την λειτουργία μιας αστικής περιοχής και καθοριστικά του επιπέδου διαβίωσης.

Με το συγκεκριμένο έργο δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα σε μία περιοχή, που παρατηρούνταν εκτεταμένη ρύπανση του εδάφους, των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, εμφάνιση οσμών εξαιτίας των σηπτικών συνθηκών των λυμάτων, που όλα αυτά δημιουργούσαν υψηλούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

7 σχόλια

  • Διαλύθηκε η παράταξη. Είσαι υπεύθυνος. Ε όχι να χάσεις απο Κατανα. Αυτό θα είναι πολύ βαρύ για την παράταξη. Κιοσες, Γιατσος, Πουταχιδου, Σαββόπουλος θα φορτωθούν μεγάλο κρίμα να χαθεί η Περιφέρεια. Συμαζευτειτε.

    • Τι λες άνθρωπε μου? Αντί να ακολουθήσει αυτός αυτούς που αναφέρεις θα πρέπει αυτοί να σιωπήσουν και. Να ακούν αυτόν τον ανίκανο. Αυτοί είναι οι σωστοί και αυτός το μεγάλο λάθος

  • Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μήπως υπάρχει”οσμή” σκανδάλου για τις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία με πρωταγωνιστές βουλευτές και αυτοδιοικητικούς? Ο προσφάτως αγαπητός δήμαρχος και τα “όργια” σε μεγάλο δήμο της Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.